Bygga Om V70 Till A Traktor?

Bygga Om V70 Till A Traktor
I och med att lagen förändrades sommaren 2020 så är det nu otroligt mycket enklare att gör om en bil till en A-traktor. Du behöver inte längre ha dubbla lådor utan kan enkelt konvertera bilen så att den går som en A-traktor med hjälp av en programvara.

 • Strypning görs alltså i bilen styrenhet även kallad ECU.
 • Att lägga in programvaran är enkelt och det gör du själv med hjälp av en PPC3-enhet från BSR.
 • Det talas om att höja hastighetsbegränsningen för a-traktorer och om det skulle bli aktuellt så kan man använda den redan köpta utrustningen och programvaran för att ändra till den högre hastigheten.

Det skickas då ut ett nytt intyg för den nya omregistreringen. Hur intygas konverteringen och när får jag intyget? Med konverteringen medföljer det ett intyg från BSR som verifikat på att bilen är omprogrammerad och max går att köra i 30km/h. Intyget skickas separat och ska visas upp där registreringsbesiktningen görs.

 • Så här går det till: När du har läst in konverteringen måste PPC-enheten synkroniseras i PPC-synk (mjukvaran finns att laddas ner på din PPC-sida på) programmet på en dator.
 • Ontakta sen BSR via deras support och meddela att du genomfört konverteringen och synkroniserat din PPC.
 • Bifoga ditt PPC nummer.

Därefter kan deras tekniker bekräfta att detta är utfört och intyget skickas.
Visa hela svaret

Vad kostar det att göra om en V70 till A-traktor?

Vi spärrar din bil till a-traktor Att bygga A-traktorer på moderna bilar har blivit väldigt vanligt sedan Transportstyrelsen ändrade reglementet för A-traktorer. Funderar du på att bygga om bil till epa så kan vi på Cartune hjälpa till att programmera om styrenheten för att spärra hastigheten till max 30 km/h.

vad vi kan göra ● Bensin och diesel ● Både manuella och automatiska växellådor ● Elektroniskt spärrad vid 30 km/h via mjukvaran ● Omprogrammering av ECU/motorstyrenhet ● Intyg till registreringsbesiktningen ● Hela byggen, från bil till färdig registrerad A-traktor pris & förfrågan

Priset för att programmera om bilens styrenhet till A-traktor är 6990 kr. När vi programmerat klart och kan garantera att bilen inte gör mer än 30 km/h skriver vi ett intyg som du tar med till registreringsbesiktningen. Om du vill konvertera din bil till A-traktor så ring oss på 010-16 16 770 för att se vad vi kan erbjuda just ditt fordon. : Vi spärrar din bil till a-traktor
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att bygga en A-traktor?

Nya reglerna – så kan du bygga A-traktor av en Porsche Turbo med 500 hk Nya regler gör det mycket enklare att bygga en A-traktor. Nu räcker det med en växellåda – och det går att få igenom vanliga bilar utan total ombyggnad. Bilar som Porsche Cayenne, Audi TT och Mercedes C-klass blir allt populärare – och får mopedbilar att se ut som simpla leksaker. Bygga Om V70 Till A Traktor Tidigare fanns det en regel om att bilen fick gå högst tio kilometer i timmen på lägsta växeln när motorn gick på två tredjedelar av maxvarvet. Oftast har det krävts en extra växellåda för automatbilar. Många har i stället sökt och fått dispens för en hastighetsspärr.

Transportstyrelsen har fått hantera 30-40 ansökningar om dagen. Nu släpper Transportstyrelsen på det gamla kravet om nedväxling. Det blir alltså enklare att bygga sin egen A-traktor genom att helt enkelt programmera om motorstyrningen så att bilen inte kan gå fortare än 30 km/h. Det blir också enklare att använda nyare om mer miljövänligare bilar som helt enkelt programmeras ner för att inte gå fortare än 30 km/h.

Och att varvtalen sjunker ger ytterligare fördelar. Dispenserna har redan skapat en trend i att göra A-traktorer av ganska så fina och sportiga bilar. Det har börjat dyka upp allt fler Porsche Cayenne, Audi, BMW och Mercedes som A-traktorer. Till och med Ford Mustang har gjorts till A-traktor.

En Porsche Cayenne Turbo S som har 500 hk har byggts om – och där går det undan upp till 30 km/h. Elektronikboxen skickas helt enkelt till Porsche i Tyskland för att spärras vid 30 km/h. Något Porsche är lite förbryllade över. Och det behöver inte längre vara något flak på bilen som på de klassiska ombyggda duetterna och 740-bilarna.

Om bilen är fyrhjulsdriven så försvinner reglerna om att den måste ha ett ballastflak. En dragkrok måste däremot finnas. Och sedan måste baksätes- och bagageutrymmet kapslas in så att det inte finns något utrymme. Sedan är det bara att gasa på. Men inte fortare än 30 km/h – men många vill se gränsen höjd till 45 km/h. Bygga Om V70 Till A Traktor Maths Nilsson är grundare av Carup. : Nya reglerna – så kan du bygga A-traktor av en Porsche Turbo med 500 hk
Visa hela svaret

You might be interested:  Ta Bort Färg Från Trä Utomhus?

Hur mycket kostar det att äga en Volvo V70?

Så dyr är din Volvo – För stora modeller är differenserna mellan de uppskattade och faktiska kostnaderna stora.21 procent av deltagarna i undersökningen tror att det kostar 4 000–5 000 kronor i månaden att äga bilen, när den faktiska månadskostnaden är 6 000–8 000 kronor per månad.

Till exempel kostar en Volvo V70 i snitt 6 274 kronor per månad att äga. – Mer premiumbetonade bilmärken och modeller har i regel högre ägandekostnad. Bilarna med högst ägandekostnad har å andra sidan oftast lägre procentuell värdeminskning. I slutändan är det dock utgifterna varje månad som bränner hål i plånboken, kommenterar Jonas Björkman, vd på KVD Bilpriser.

: Vet du hur mycket din bil kostar att äga – egentligen? – Enklare Billiv
Visa hela svaret

Hur mycket drar en V70 A-traktor?

Lägre varvtal Enligt Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen, drar de moderna A-traktorerna runt 1 liter per mil. En äldre kan dra 3-4 liter.
Visa hela svaret

Är Volvo V70 ett bra köp?

Modellen Volvo V70 II Facelift 2012-2016 – Den sista modellen av Volvo V70 introducerades 2007, och fick en relativt stor ansiktslyftning 2012 med nytt utseende och nya motorer. Volvo V70 är en både bekväm och rymlig bilmodell, även om det märks att bilen inte har den allra senaste tekniken.

Volvos tidigare stolar är dock bekvämare än på många nya bilar, och vissa tycker att de är bättre än på nya Volvobilar. Även baksätet är bekvämt och rymligt på långresan. Instrumenteringen är inte av senaste snitt, men väldigt lättjobbad med logiska placeringar av knappar och reglage. Säkerhetsmässigt ligger modellen också i topp.

Många V70-bilar hade dieselmotorer, och gången kan kännas lite rå och bullrig, men motorn gör sitt jobb bra. Styrningen är inte alltför inspirerad, men komforten är nästan i klass med helt nya bilar. Den robusta Cross Countrymodellen med fyrhjulsdrift är väldigt eftertraktad och ligger lite högre i pris.
Visa hela svaret

Vilken Volvo är billigast att äga?

Här är de billigaste familjebilarna att äga Pressmeddelande – 18 November 2019 06:00 Bensin, diesel eller laddhybrid, vad är bäst för plånboken? En ny sammanställning från Kvdbil över de vanligaste familjebilarna visar på stora skillnader i ägandekostnad.

 1. Laddhybrider hamnar både i topp och i botten på listan med en skillnad på över 3 700 kronor per månad.
 2. Vdbil har beräknat och prognostiserat alla kostnader för ett bilinnehav så som värdeminskning, skatt, försäkring, service och bränsle över en treårsperiod.
 3. Av de bilar som ingår i sammanställningen är Mitsubishi Outlander laddhybrid den bil som har lägst totalkostnad med en månadskostnad på 6 627 kr, följt av Volvo V60 D4 (6 926 kr) och Volvo V90 D4 (7 062 kr).

Dyrast är Mercedes E300 laddhybrid med en månadskostnad på 10 376 kr per månad. – Den enskilt största kostnaden för nya bilar är värdeminskningen. För en del modeller är det till och med så att värdet halveras under det första året. Den som verkligen vill spara pengar gör därför bäst i att köpa begagnat.

I jämförelsen blir det tydligt att fabrikat, motorstorlek och drivmedel är faktorer som har stor påverkan för det egentliga priset.– I korthet kan man säga att bilar från statusmärken med stora bränsleslukande motorer är de dyraste bilarna att äga, vilket kanske inte är så förvånande med tanke på värdeminskning och bränsleförbrukning. Men det är inte hela sanningen, säger Madeleine Fritz och fortsätter:– Exempelvis har Volvo, som de allra flesta i dag betraktar som premium, ofta ett betydligt högre andrahandsvärde än märken som BMW och Mercedes.

You might be interested:  Vad Kostar Det Att Bygga Hus I Lösvirke?

En jämförelse mellan Mercedes E 200 Kombi S213 (184hk) och Volvo V90 D5 AWD (235hk) bekräftar just detta. Mercedesen har totalt sett lägre driftskostnader, men kan inte på långa vägar matcha Volvon på grund av ett lägre andrahandsvärde. Efter tre års ägande och normal körning är Volvon cirka 20 procent billigare än Mercedesen.

En förhållande som inte påverkas nämnvärt efter ytterligare års ägande. – Två bilar som är väldigt snarlika, men där den ena kostar väsentligt mycket mer. Över tid handlar det om tiotusentals kronor för den familj som gjort hemläxan, säger Madeleine Fritz. Men mellan granskningens billigaste bil, Mitsubishi Outlander 2.4 Plug-in Hybrid 4WD (136hk), och den dyraste, Mercedes E 300 de S213 (316hk), båda laddhybrider, är skillnaden betydligt större än så.

I motsats till Mercedes E 200 och Volvo V90 har dessa bilar väldigt olika prislappar, men det är långt ifrån enbart värdeminskningen som bidrar till den stora kostnadsskillnaden – på över 50 procent. Väldigt mycket handlar om försäkrings- och servicekostnader.

 1. Att försäkra Mercedesen kostar ungefär 18 000 kronor per år medan premien för Mitsubishin bara är en tredjedel av det.
 2. Att två laddhybrider sticker ut i varsin ände är verkligen intressant.
 3. Laddhybriderna har än så länge fördelaktiga skatteregler samtidigt som de vinner på högt bensin- och dieselpris.

Men en del har riktigt höga försäkringspremier och servicekostnader. Det gäller att undvika dessa fallgropar, avslutar Madeleine Fritz.

Billigaste familjebilarna kr/månad* Dyraste familjebilarna kr/månad*
1. Mitsubishi Outlander 2.4 Plug-in Hybrid 4WD (136hk) 6 627 1. Mercedes E 300 de S213 (316hk) 10 376
2. Volvo V60 D4 (190hk) 6 926 2. Mercedes E 200 Kombi S213 (184hk) 9 890
3. Volvo V90 D4 (190hk) 7 062 3. BMW 530i Sedan G30 (252hk) 9 757
4. Volvo V60 T4 (190hk) 7 069 4. BMW 530d Sedan G30 (265hk) 9 659
5. VW Passat 2.0 TFSI Sportscombi (220hk) 7 124 5. BMW 530e iPerformance Sedan G30 (252hk) 9 409

Se hela listan som bifogad pdf Om undersökningen Kvdbil har beräknat TCO (Total Cost of Ownership) för ett urval av Sveriges vanligaste familjebilar. Det innebär att vi har tagit hänsyn till samtliga kostnader som följer av inköpsbeslutet av en ny bil.

I jämförelsen har en beräkning gjorts på den genomsnittliga kostnaden per månad efter tre års ägande och cirka 4 500 mils körsträcka, inklusive bränsle. Att köpa eller sälja en bil ska vara enkelt och bekymmersfritt, tycker vi på Kvdbil. Därför ser vi till att ta hand om hela processen, så att du kan lägga din tid på annat helt enkelt.

Vi säljer mer än 26 000 bilar varje år på kvdbil.se och de är alla testade av våra professionella tekniker. Välkommen till en skönare bilaffär! : Här är de billigaste familjebilarna att äga
Visa hela svaret

Varför är begagnade Volvo så dyra?

Elbilar och laddhybrider ökar mest när svenskarna köper begagnat. Just nu råder högtryck på den svenska begagnatmarknaden, och det är framför allt efterfrågan på begagnade elbilar och laddhybrider som ökar. En anledning är att de nya reglerna som infördes vid årsskiftet gjort många nya bilar dyrare att äga, eftersom fordonsskatten höjts.

Då blir det mer attraktivt att köpa begagnat. Dessutom försvinner många nya laddbara bilar på export till grannländerna och då minskar utbudet. Enligt ny statistik från Blocket ökade utbudet av begagnade bilar med 15 procent i februari jämfört med samma månad förra året. Även medianpriserna för bilarna har stigit, med 33 procent.

– Begagnathandeln har lagt i en ny växel och såväl utbud som priser rusar under februari. Nya skatteregler, minskad nybilsförsäljning, ökad export och ett allmänt ökat fokus på begagnade bilar bland konsumenter är några av faktorerna bakom ökningen, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket.
Visa hela svaret

Hur mycket hästkrafter har en V70?

Volvo V70

Grundinformation
Effekt 126–265 hk
Vridmoment 170–350 Nm
Växellåda Fem växlar manuell Fyra- eller femstegs automat
Bränsleförb. 0,9 liter per mil

Visa hela svaret

Hur många hästkrafter har en V70?

Utrustningsnivå:

Alla Motor Kraftöverföring Chassi Kaross, vikter m.m Prestanda Bränsleförbr. enl.80/1268 Garantier etc Exteriör, mm Interiör, mm Lastutrymme, mm Volvo V70 T4 (180 hk) man/aut
Miljöklass EURO 5
Max effekt hk/varv per min 180 / 5700
Max effekt kW/varv per s 132 / 95
Max vridm Nm/varv per min 240 / 1600-5000
You might be interested:  Enkla Saker Att Bygga Av Trä?

Visa hela svaret

Hur långt kan man köra en V70?

Om det är 17300 landsvägsmil så är det väl ingen större fara, men båda har ju gått väldigt långt för sin ålder och efter 10.000 mil gäller inga maskinskadeförsäkringar längre, kan bli dyrt.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att registrera om en bil till A-traktor?

Läste runt lite och alla säger olika, ena hade betalat 1300, den andra 1500, och den andra 660.
Visa hela svaret

Vilken bil kan bli A-traktor?

35 § A- traktor skall ha den ursprungliga fordonstypens sedvanliga förarhytt eller ursprungliga karosseri. Fordonet skall vara ombyggt så att det är uppenbart att det inte längre är avsett för person- eller godsbefordran.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att regga om en A-traktor till bil?

Registrera tillbaka A-traktor till ”vanlig bil” igen. – Sidan 1 3 augusti 2021 · 12 Inlägg Hej! Tanken är att jag ska fixa en a-traktor till min son. Jag har en Saab 9-3 2008 som jag tänkte regga om till a-traktor. Sen när sonen är 18 och har körkort. Kan man regga tillbaka den till “vanlig bil” igen? Hittar inget om det på transportsystemen.3 augusti 2021 · 5 114 Inlägg Ska gå, men ska intygas av biltillverkaren/märkesverkstad att bilen är i exakt det utförande som den var som personbil.Detta intyg kan bli problematiskt/dyrt att få fixat.Förmodligen inte värt regga om en 08as Saab till personbil igen om 3år då dom är värd väldigt lite pengar redan nu.MOS på Youtube har gjort video som berör detta.Tror det är denna video: 4 augusti 2021 · 6 304 Inlägg Har samma funderingar som tommy.Regga om min Jimny till A-traktor åt ett barnbarn.Kollat med firma som gör detta “nyckelfärdigt” för 16.000:-.Men “återregistrering” till personbil då han fyller 18 år kan ingen svara på. Finner heller ingen hjälp på Transportstyrelsen.4 augusti 2021 · 6 937 Inlägg svårt att få intyg på en lite äldre bil från tillverkaren, så lättast är att sälja den som A traktor å köpa en likvärdig Forum- och sitemoderator 4 augusti 2021 · 15 705 Inlägg Lustigt. Kollegan har precis tryckt igenom en Saab 9-3 TiD -08 som numera är A-traktor. Gick smidigt. Den är mer värd som traktor än bil så den saken behöver ni inte fundera på. Världens dödligaste flygolycka inträffade på marken! >>>>>JÄNKEBILSIDIOT<<<<< 4 augusti 2021 · 13 573 Inlägg

 • MOS video på youtube förklarar förloppet med att regga tillbaks en A-traktor till PB ganska bra tycker jag.
 • /Benny

Jag har en paroll-Long live rock’n’roll!!! Jag säger som Rännhola Rockers: Ni som kör européer, Ta era kärror med er och ställ dom där dom hör hemma, i cykelstället!!! 4 augusti 2021 · 5 114 Inlägg Hybrid_ skrev: Lustigt. Kollegan har precis tryckt igenom en Saab 9-3 TiD -08 som numera är A-traktor. Gick smidigt. Den är mer värd som traktor än bil så den saken behöver ni inte fundera på. Ja regga som A-traktor är lätt.Det är att regga tillbaka till personbil som TS undrar över och regga A-traktor till Personbil kan bli svårt.5 augusti 2021 · 1 641 Inlägg Det är intyget från tillverkaren som är kruxet. Sannolikt inget som någon biltillverkare vill skriva på, så man gör nog bäst i att se en traktorregistrering som enkelriktad. Dvs för alltid.Men intressant att veta om någon lyckats.Personligen förstår jag inte hur folk vågar traktorregistrera +100kkr bilar. Ett politikerbeslut senare kan dom hastigt vara helt värdelösa som fordon. En äldre V70 eller Saab fattar jag. >>>>>JÄNKEBILSIDIOT<<<<< 5 augusti 2021 · 13 573 Inlägg Mossan1 skrev: Det är intyget från tillverkaren som är kruxet. Sannolikt inget som någon biltillverkare vill skriva på, så man gör nog bäst i att se en traktorregistrering som enkelriktad. Dvs för alltid.Men intressant att veta om någon lyckats.

 1. Personligen förstår jag inte hur folk vågar traktorregistrera +100kkr bilar.
 2. En äldre V70 eller Saab fattar jag.

Ett politikerbeslut senare kan dom hastigt vara helt värdelösa som fordon. Det är väl ungdomar som har föräldrar med stora plånböcker där det inte märks om bilen kostar 10000 kr eller 100000 kr. Det är min gissning. /Benny Jag har en paroll-Long live rock’n’roll!!! Jag säger som Rännhola Rockers: Ni som kör européer, Ta era kärror med er och ställ dom där dom hör hemma, i cykelstället!!!
Visa hela svaret