Vad Kostar Det Att Bygga Om En Bil Till A-Traktor?

Vad Kostar Det Att Bygga Om En Bil Till A-Traktor
Vi spärrar din bil till a-traktor Att bygga A-traktorer på moderna bilar har blivit väldigt vanligt sedan Transportstyrelsen ändrade reglementet för A-traktorer. Funderar du på att bygga om bil till epa så kan vi på Cartune hjälpa till att programmera om styrenheten för att spärra hastigheten till max 30 km/h.

vad vi kan göra ● Bensin och diesel ● Både manuella och automatiska växellådor ● Elektroniskt spärrad vid 30 km/h via mjukvaran ● Omprogrammering av ECU/motorstyrenhet ● Intyg till registreringsbesiktningen ● Hela byggen, från bil till färdig registrerad A-traktor pris & förfrågan

Priset för att programmera om bilens styrenhet till A-traktor är 6990 kr. När vi programmerat klart och kan garantera att bilen inte gör mer än 30 km/h skriver vi ett intyg som du tar med till registreringsbesiktningen. Om du vill konvertera din bil till A-traktor så ring oss på 010-16 16 770 för att se vad vi kan erbjuda just ditt fordon. : Vi spärrar din bil till a-traktor
Visa hela svaret

Hur gör man om en bil till Epa traktor?

Det här gäller för A-traktorer –

A-traktorns konstruktiva hastighet är högst 30 km/h. Det betyder att den inte får vara konstruerad för att köra fortare än så på horisontell väg. För att köra A-traktor krävs ett körkort med AM-behörighet, det vill säga körkort för moped klass I (ibland kallat moppekörkort), eller ett traktorkort. Du får också köra A-traktor om du har ett körkort med någon annan behörighet. Åldersgränsen för att ta AM-körkort är 15 år och för traktorkort är den 16 år. Fordonet ska vara utrustat med en så kallad LGF-skylt baktill, som talar om att traktorn är ett långsamtgående fordon. Alla A-traktorer ska besiktas. När en bil byggs om till A-traktor ska den genomgå en registreringsbesiktning för att godkännas innan den tas i trafik. Därefter ska den regelbundet genomgå kontrollbesiktningar. Frågor om hur du bör bygga din A-traktor eller vad som kan godkännas i registreringsbesiktningen besvaras direkt av besiktningsföretagen.

You might be interested:  Vad Kostar Det Att Bygga Ett Minihus?

Visa hela svaret

Kan man göra om en Tesla till en EPA?

Vad Kostar Det Att Bygga Om En Bil Till A-Traktor Tesla lanserar idag sin Model Y som fabriksbyggd A-traktor. Tack vare sin nya europeiska närvaro i och med den nyöppnade fabriken i Berlin kan Tesla nu anpassa sitt produktutbud efter de lokala marknaderna. Berlinbyggda Tesla Model Y typgodkännandedokument avslöjar en spännande nyhet: bilarna kommer kunna A-traktorkonverteras direkt från fabrik! Tack vare en ny mjukvaruuppdatering kommer de Berlinbyggda Tesla Model Y till punkt och pricka uppfylla VVFS 2003:19, det vi populärt brukar kalla för A-traktor eller “EPA” i Sverige.

  1. Onverteringen kommer kosta 19 900 kronor och måste beställas innan leverans på företagets designsida,
  2. A-traktor paketet innehåller både LGF-skylten (reflextriangeln) och dragkrok som ju är krav på A-traktorer.
  3. LGF skylten är dock magnetisk och bortplockbar.
  4. För det mest genialiska med Teslas A-traktorkonvertering är att den är enbart utförd i mjukvara! Om bilen ska bete sig som en vanlig Tesla eller bli strypt till A-traktor bestäms av vilken mobil eller nyckelkort bilen låses upp med.

Öppnas Tesla Model Y med pappans nyckelkort beter sig bilen som vanligt. Men används sonens nyckelkort spärras bilens maxhastighet automatiskt till 33 km/h. Bakdörrar, bakrutor och bakluckan kopplas ur så att handtag och strömställare inte kan öppna något av detta, varken inifrån eller utifrån.

Detta på grund av att enligt VVFS 2003:19 får baksätet ej användas i bilen. Om man nu hypotetiskt krånglar sig förbi framstolarna och sätter sig i baksätet kommer “occupant sensing” sensorn, den lilla kameran ovanför innerspegeln detektera detta och bilen saktar omedelbart ner och stannar. Det går inte ens att ställa en väska i baksätet.

Övriga funktioner av bilen behålls. Autopilot kan aktiveras. Acceleration 0-33 km/h sker på blixtrande 0,97 sekunder. Bilens säkerhetsfunktioner som till exempel autobroms fungerar fortfarande. Det är betryggande att även A-traktorer nu kan få moderna säkerhetsfunktioner.

Innan du bockar för A-Traktorkonverteringen när du beställer din Tesla Model Y bör du dock veta att de svenska reglerna släpar fortfarande efter. Medan de nya tyska reglerna som klubbades igenom tidigare i år tillåter mjukvaruaktivering, att samma bil kan både användas som reguljärt fordon och A-traktor beroende på vem som framför den, släpar den svenska lagstiftningen efter.

I Sverige registreras fortfarande de fysiska fordonen, som bil eller A-traktor, och därmed måste de alltid vara spärrade oberoende av vem som kör dem. Vi hoppas på snabb ändring, att även Sverige inför de virtuella fordonsklass som behövs för nya lagstiftningen.

You might be interested:  Kostnad Bygga Om Garage Till Boyta?

När barnet fyllt 18 år och skaffat körkort kan A-Traktorkonverteringen enkelt hävas via mjukvara. Tesla plockar trådlöst bort mjukvaruspärren för 5 000 kronor och omregistrerar de virtuella fordonsklass som behövs. Så istället för att behöva köpa en Tesla till de vuxna och en gammal stinkande ombyggd Volvo till tonåringen kan de snart samsas om samma bil.

Bara tonåringen kommer ihåg att plocka bort luddiga tärningarna från backspegeln och LGF-skylten från baksidan varje gång han kommit hem. Tesla har öppnat beställningssidan idag och vi får hoppas att Trafikverket hinner ändra sina bestämmelser tills bilarna når de svenska köparna.
Visa hela svaret

Får en A-traktor köra på en 100 väg?

Motorväg & motortrafikled Faktabank / Guider Motorväg & motortrafikled Endast motordrivna fordon som är konstruerade för att köra minst 40 km/h, till exempel lastbil, bil och motorcykel får framföras på motorväg (A) och motortrafikled (B). Ej tillåtna:

Cyklister Gående Mopeder (även om de kan vara konstruerade att köra fortare än 40km/h) Traktorer Motorredskap. Undantag: Motorredskap klass I utformade som mobilkranar får framföras.

Tänk på att även påfarter räknas till motorvägen, vilket betyder att det inte är tillåtet att cykla eller gå på påfarter.
Visa hela svaret

Får man ha en cabriolet som A-traktor?

Det är varen tillåtet att bygga A- traktor av öppna bilar ( cabriolet ) eller en egen hytt, alternativt att göra om en hytt med demonterbara längsgående balk/-ar till fasta. Det är bilens serietillverkade karosseriutformning som är avgörande.
Visa hela svaret