Bästa Bil Att Bygga A Traktor?

Bästa Bil Att Bygga A Traktor
Volvo stadigt i A-traktortoppen Andelen BMW- och Audibilar som gjorts om till A-traktorer har ökat rejält sedan de nya reglerna infördes. Men det populäraste märket är och förblir Volvo.
Visa hela svaret

Vilken bil är lättast att bygga A-traktor av?

Nya reglerna – så kan du bygga A-traktor av en Porsche Turbo med 500 hk Nya regler gör det mycket enklare att bygga en A-traktor. Nu räcker det med en växellåda – och det går att få igenom vanliga bilar utan total ombyggnad. Bilar som Porsche Cayenne, Audi TT och Mercedes C-klass blir allt populärare – och får mopedbilar att se ut som simpla leksaker. Bästa Bil Att Bygga A Traktor Tidigare fanns det en regel om att bilen fick gå högst tio kilometer i timmen på lägsta växeln när motorn gick på två tredjedelar av maxvarvet. Oftast har det krävts en extra växellåda för automatbilar. Många har i stället sökt och fått dispens för en hastighetsspärr.

Transportstyrelsen har fått hantera 30-40 ansökningar om dagen. Nu släpper Transportstyrelsen på det gamla kravet om nedväxling. Det blir alltså enklare att bygga sin egen A-traktor genom att helt enkelt programmera om motorstyrningen så att bilen inte kan gå fortare än 30 km/h. Det blir också enklare att använda nyare om mer miljövänligare bilar som helt enkelt programmeras ner för att inte gå fortare än 30 km/h.

Och att varvtalen sjunker ger ytterligare fördelar. Dispenserna har redan skapat en trend i att göra A-traktorer av ganska så fina och sportiga bilar. Det har börjat dyka upp allt fler Porsche Cayenne, Audi, BMW och Mercedes som A-traktorer. Till och med Ford Mustang har gjorts till A-traktor.

En Porsche Cayenne Turbo S som har 500 hk har byggts om – och där går det undan upp till 30 km/h. Elektronikboxen skickas helt enkelt till Porsche i Tyskland för att spärras vid 30 km/h. Något Porsche är lite förbryllade över. Och det behöver inte längre vara något flak på bilen som på de klassiska ombyggda duetterna och 740-bilarna.

Om bilen är fyrhjulsdriven så försvinner reglerna om att den måste ha ett ballastflak. En dragkrok måste däremot finnas. Och sedan måste baksätes- och bagageutrymmet kapslas in så att det inte finns något utrymme. Sedan är det bara att gasa på. Men inte fortare än 30 km/h – men många vill se gränsen höjd till 45 km/h. Bästa Bil Att Bygga A Traktor Maths Nilsson är grundare av Carup. : Nya reglerna – så kan du bygga A-traktor av en Porsche Turbo med 500 hk
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Kostade Det Att Bygga Hus 1987?

Hur snabbt får EPA traktorer åka?

En A- traktor ska vara så ombyggd att dess högsta konstruktiva hastighet uppgår till högst 30 km/h på hori- sontell väg. Fordonet skall vara ombyggt så att det är uppenbart att det inte längre är avsett för person- eller godsbefordran.
Visa hela svaret

Hur mycket drar en A-traktor med H reg?

Lägre varvtal – Enligt Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen, drar de moderna A-traktorerna runt 1 liter per mil. En äldre kan dra 3-4 liter. Så ytterligare en effekt av lagförändringen är att utsläppen minskar genom att motorn inte längre behöver upp i lika höga varvtal för att nå maxhastighet.

 • Kommun – län – antal a-traktorer – antal/100 invånare
 • Åsele – Västerbotten – 71 – 2,5
 • Vilhelmina – Västerbotten – 139 – 2,1
 • Ånge – Västernorrland – 166 – 1,8
 • Årjäng – Värmland – 174 – 1,7
 • Dorotea – Västerbotten – 43 – 1,7
 • Älvdalen – Dalarna – 119 – 1,7
 • Sunne – Värmland – 220 – 1,6
 • Säter – Dalarna – 182 – 1,6
 • Malung-Sälen – Dalarna – 165 – 1,6
 • Arjeplog – Norrbotten – 44 – 1,6
 • Strömsund – Jämtland – 185 – 1,6
 • Askersund – Örebro – 180 – 1,6
 • Ragunda – Jämtland – 79 – 1,5
 • Eda – Värmland – 125 – 1,5 Källa: Transportstyrelsen 2021
 1. Volvo
 2. Nissan
 3. BMW
 4. Suzuki
 5. Scania
 6. Ford
 7. Audi
 8. Mazda
 9. Mitsubishi
 10. Chevrolet

Källa: Transportstyrelsen 2021 : Nu rullar fler A-traktorer än någonsin på Sveriges vägar
Visa hela svaret

Kan man göra en A-traktor av en elbil?

Gert Persson, Lovisa Persson, Gert Persson och Magnus Danielsson som byggt om bilen till en eldriven A-traktor. EL-EPA Publicerat måndag 2 november 2020 kl 11.48

You might be interested:  Hur Många Kalorier Ska Man Äta För Att Bygga Muskler?

Den enda eldrivna A-traktorn som rullar på vägarna i Sverige är Lovisa Perssons ombyggda BMW i Lagan. Kommunpolisen i Ljungby vill förbjuda EPA-traktorer men Lovisa Persson tycker att det skulle vara en tråkig utveckling. “Det är ju en stor frihet”, säger hon om traktorerna.

Har du frågor eller förslag gällande våra digitala tjänster? Kontakta gärna Sveriges Radios forum för teknisk support där vi besvarar dina frågor vardagar kl.9-17.
Visa hela svaret

Får man ha Enkellåda på A-traktor?

Frågor och svar Fråga: Får en a-traktor gå fortare än 30 km/h? Svar: Nej. Fråga: Jag letar efter en a-traktor, och ser att vissa inte är kapade. Är dem lagliga att köra sådana? Dem är “okapade” alltså. Svar: Ja, det är dem. Men kolla noga i papperna att där står t.ex “taket i övrigt oförändrat”.

Gör det inte det, så är det garanterad kapad i papperna. Fråga: Om jag plockar bort spärrarna på min a-traktor, hur fort kommer min a-traktor gå då? Svar: Som en vanlig personbil. Fråga: Om jag kör fortare än 30 med min a-traktor och polisen tar mig, säg att jag kanske kört i 50 km/h på en 80-väg, vad händer? Svar: Du blir eventuellt åtalad för olovlig körning, framförande av oregistrerad lätt lastbil.

Och du riskerar att tappa ditt lämp till B-kort! Fråga: Får en epa-traktor gå fortare än 30 km/h? Svar: J a, en epa-traktor får gå fortare än 30 km/h. Men inte framföras i mer än 30 km/h! Fråga: Om jag kör fortare än 30 km/h med min epa-traktor, men ändå lugnt, och polisen stoppar mig.

Vad händer? Svar: Du får fortkörningsböter, upp till 50 km/h. Sen finns det risk att du blir av med körkortet. Det räknas som att du alltid kör på en 30väg, bötern räknas därifrån. Fråga: Jag läser på blocket att vissa skriver att deras a-traktor är registrerad med enkellåda och varvtalsregulater, då det är enligt dem “gamla” reglerna.

You might be interested:  Vad Kostar Ett Badrum Att Bygga?

Stämmer det? Svar: Nej! Även fast den kom igenom besiktningen med enkellåda och varvtalsregulater, så är det inte lagligt! Det är ett tjänstefel av besiktningsmannen. Fråga: Om man blir stoppad med en okapad a-traktor, och får ombesiktning. Måste man kapa den då? Svar: Nej, är den okapad är den.

 1. Man får fixa de punkterna man fått ombessiktning på.
 2. Den ska se ut som den gjorde första gången den bessades som traktor.
 3. En gång okapad, alltid okapad ! Fråga: Hej, får en epa-traktor, även kallad äkta epa.
 4. Ha tre växlar? Svar: Ja, så länge utväxlingen stämmer, så får finns det ingen begränsning i antalet växlar! OBS ! Att tänka på!Epa-traktor ska ha maximal utväxling på 10:1 mellan motor och hjul.

Det vill säga, de drivande hjulen fick maximalt göra 1 varv, när motorns vevaxel gjort 10 varv, när högsta växeln är ilagd. Fråga: Får man bygga en a-traktor, utan att kapa den? Svar: Nej, tyvärr inte. Det har inte gått och göra snart på TIO år! Man förbjöd nyregstrering av de s.k “okapade” 2003.

 • Men det finns undantag på en del bess stationer på bilar som redan är pickuper, såsom nissan king cab.
 • Vissa av dem kan smitta igenom utan att kapas.
 • Fråga: Hej, om jag har en äkta epa och den är spärrad på 1, 2 & R.
 • Så får den gå hur snabbt som helst på de två växlarna.
 • Men får jag köra i den farten som den går om det är en äkta epa.

Svar: En äkta epa får gå hur fort som helst på, vanligtvis två växlar (får ha fler, det är utväxlingen som bestämmer det). Men bara framföras i 30 km/h. Fråga: Får man ha baksäte i en a-traktor? Svar: Nej, men det kan beror från polis till polis. Fråga: Hur många får man åka i en epa/a-traktor? Svar: Det beror helt på, brukar vara så att det är det som står i registreringspappert som gäller alltså “Max antal passagerare: 1”.
Visa hela svaret