Bygga Uterum På Befintlig Altan Pris?

Glasa in befintlig altan – Det går alldeles utmärkt att glasa in din befintliga altan. Fördelarna med att glasa in den är att det blir billigare och att du själv kan välja utförande av glasrutor och dörrar och sätta din egen touch. Är du händig kan du dessutom göra det på egen hand på relativt kort tid.

 • Beroende på om du vill värma upp altanen eller inte ska du välja glas utifrån dess isoleringsförmåga.
 • Detta mäts i ett så kallat u-värde – ju lägre u-värde desto bättre isolering.
 • Det som avgör hur mycket det kostar att glasa in din befintliga altan är hur stor altanen är och hur bra isoleringsvärde du vill ha.

Det kan kosta allt från några tusenlappar upp mot 20 000 – 30 000 kronor. Ska du inte bygga ut altanen så att den blir större än 15 kvadratmeter behöver du inte söka bygglov. + Går att komma undan billigt + Väljer form och material helt själv Bygga Uterum På Befintlig Altan Pris

En med god isoleringsförmåga så att du kan njuta av uterummet vår, sommar och höst. Läs också: Läs också:

: Inglasning altan – fasadmonterat uterum, fristående eller glasa in befintlig
Visa hela svaret

Hur mycket kostar ett bygglov för uterum?

Vad kostar det? – Att ansöka om bygglov för att bygga en inglasad altan till ett en- eller tvåbostadshus kostar mellan 12 500 kr och 21 250 kr. I tabellen nedan ser du de exakta kostnaderna. Tekniskt samråd krävs vid mer komplicerade byggen. Först när vi fått in din ansökan och ser hur du tänkt bygga kan vi bedöma om ditt bygge kräver ett tekniskt samråd eller ej.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att bygga en inglasad altan?

Fasadmonterat uterum – Ett fasadmonterat uterum är perfekt för dig som har en lägre budget och som har tänkt att bygga altanen intill huset. Det fasadmonterade uterummet monteras, precis som det låter, direkt i husets fasad. Eftersom det fasadmonterade uterummet levereras som en byggsats är det relativt enkelt att bygga ihop och det krävs inga förberedelser i form av att mäta och beställa material.

 1. Detta är ett prisvärt och enkelt sätt att bygga en inglasad altan i anslutning till huset.
 2. Beroende på hur stort och välisolerat uterum du vill ha varierar priset.
 3. Du kan få ett uterum som är omkring tolv kvadratmeter för runt 40 000 kronor.
 4. Vill du ha ett stort uterum med hög isoleringsförmåga får du räkna med att betala omkring 150 000 kronor.
You might be interested:  Ta Bort Mögel På Trä Ättika?

Glöm inte att du måste söka bygglov hos din kommun om du ska bygga ett uterum som är större än 15 kvadratmeter. + Billigare än ett fristående uterum + Levereras som en byggsats Bygga Uterum På Befintlig Altan Pris
Visa hela svaret

Vad kostar det att bygga ett vinterbonat uterum?

Funderar du på ett uterum och vill ha ett hum om vad det kommer att kosta? Då får du lite hjälp på traven här. En enkel lösning och liten yta: 25 000 kronor. En välisolerad dröm och stora utrymmen: 200 000 kronor. Det är ungefär det spannet du har att röra dig i om du går i uterumstankar.

Om du tittar i produktkataloger kan det vara svår att få ett hum om vad ett uterum kommer att gå loss på. Leverantörerna sätter sällan ut priser i kataloger. Det beror på att katalogerna lever länge, mer än ett år, och att priserna kan förändras. Företagen vill inte låsa fast sig vid ett pris i katalogen, det kan bli kampanjer och utförsäljningar.

Gå in på leverantörerna hemsida för dagsaktuella priser. På skånskabyggvaror.se kan du gå till uterumsguiden och sätta ihop ditt tänkta uterum med några enkla klick. Då får du direkt på kronan veta vad materialet kommer att kosta, med dagsaktuella priser.

 • Sedan beror det förstås på hur det ser ut hemma hos dig.
 • Du kan behöva räkna med kostnader för markarbete, el, golv, en massa saker.
 • Med detta sagt: Ett enkelt sommaruterum på 9 kvadratmeter kan du få för runt 25 000 kronor.
 • Medan en 40 meter stor vinterträdgård kan springa iväg till en bit över 200 000.
You might be interested:  Hur Mycket Kostar Det Att Bygga En Epa?

Prisskillnaderna handlar i grund och botten om en enda sak: Isoleringen. Självklart påverkar storleken och utförandet (som vilket tak du väljer) – men ett sommaruterum på 14 kvadrat och en vinterträdgård på 14 kvadrat i samma utförande kostar väldigt olika på grund av isoleringen.

Ju bättre isolering du vill ha, ju mer kostar det. En vinterträdgård kan du utnyttja året runt, ett enkelt sommarrum använder du bara under den varmare årstiden. Du får gå till dig själv och ställa den viktigaste frågan: Hur vill jag använda mitt uterum? Även om du köper ett enkelt och litet kan du få stor användning av det under den kallare årstiden.

Vi hör historier om människor som har dem till förvaring. Och att ha tillgång till ett uterum är guld värd kring jul när familjemedlemmarna samlas och maten inte får plats i kylskåpet! Du får samma kvalitet och hållbarhet på det billiga uterummet som på det dyra.
Visa hela svaret

Hur stor bör jag göra min inglasad altan?

Bygglov inglasad altan – Behöver du söka bygglov för din inglasning? Det beror på hur stort du vill bygga och om du bygger i anslutning till huset eller inte. Under juli 2014 kom nya regler som medför att du slipper söka bygglov om du bygger under 15 kvadratmeter i anslutning till huset,

Om tillbyggnaden är närmare tomtgräns än 4,5 m så krävs dock grannarnas godkännande. Tillbyggnaden skall anmälas till byggnadsnämnden och du måste invänta ett startbesked innan bygget påbörjas. Att bygga inglasad altan utan bygglov kan du alltså göra genom att inte bygga så stort. Men betänk att ett uterum ofta blir ett mycket populärt rum och då kan det löna sig att satsa på några extra kvadratmeter.

Bygger du ett uterum som är större än 15 kvadratmeter så måste du söka bygglov i alla lägen. Läs vår artikel om hur processen går till och vad det kostar, Bygga Uterum På Befintlig Altan Pris Bild: Vi i villa
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Snabbt Torkar Trä Efter Regn?

Hur isolerar man golvet till ett uterum?

Isolera uteplats och uterum Uteplatsen eller uterummet är sommarens naturliga samlingspunkt. Här spenderar man gärna många timmar med en kopp kaffe och en bra bok. En plats där man intar dagens mål mat med familjen eller vännerna. Och givetvis en oas för skön och rogivande avkoppling.

 1. Här får du lite inspiration och tips som du kan ha nytta av när du ska planera din uteplats.
 2. Oavsett om du ska bygga ett rum med tak eller en öppen uteplats är förarbetet viktigt.
 3. Speciellt om du bygger direkt på marken.
 4. Precis som med din garageuppfart så påverkas även uteplatsen av tjälen i marken.
 5. Därför rekommenderar vi att du lägger en tjälisolering under uteplatsen.

Använd som är anpassade för att ligga lång tid i mark och klara högt tryck. Det är framförallt viktigt om du tänker lägga marktegel, sten eller plattor på marken. Med isolering under håller sig stenbeläggningen jämn och slät i många år framöver. Tänk också på att jämna till underlaget ordentligt.
Visa hela svaret

Vilken grund till uterum?

Träbjälklag på plintar – Detta är det allra enklaste sättet att bygga en “grund” för ditt uterum, Du bygger med färdiga eller platsgjutna betongplintar som ska grävas ner till frostfritt djup för att undvika sättningar. Träbjälklaget kan byggas både oisolerat (som ett altandäck) eller med isolering.
Visa hela svaret

Vad räknas som ett uterum?

Definition. En byggnad med mycket ljusinsläpp och som varken är inomhus eller utomhus kallas för uterum. Det kan vara i form av en tillbyggnad på ett befintligt hus eller som en helt fristående byggnad – exempelvis växthus, lusthus eller vinterträdgård.
Visa hela svaret

Vad ska man ha under trädäck?

Oavsett om trädäcket vilar direkt på marken eller läggs på plintar med luftspalt, är ett lager av makadam att rekommendera för att underlätta dränering och försvåra för ogräs att etablera sig. För gjutning av plintar används betonggrus.
Visa hela svaret