Färg Som Ser Ut Som Trä?

Färg Som Ser Ut Som Trä
821416 Panduro Acrylic, Red Ochre är egentligen en blank konstnärsfärg, men den går även på trä. Liknar Mahogny. Andra tips: Vill man ha en mer transparent färg, kan man blanda ut den med vatten, så man ser träådringen ( färgen tappar dock sin glans då).
Visa hela svaret

Vilken färg måla trä?

Så gör du – måla möbler Måla på nytt trä Se till att träet är rent och torrt. Finslipa så att alla fibrer, flisor och ojämnheter försvinner. Om det är kvistar eller mörka fläckar i träet kan dessa blöda igenom den färdiga ytan och ge ett tråkigt utseende.

Måla därför dessa med Kvistlack eller Iso Trägrund. Fråga i butiken vilken produkt som är bäst i ditt fall. Måla därefter hela ytan med Snickerigrund. Finslipa på grundfärgen innan du färdigmålar med Lackfärg. Måla två gånger med Lackfärg i önskad glans och kulör. Måla om en tidigare målad möbel Tvätta alltid först med målartvätt så att fett och smuts försvinner.

Finslipa därefter hela ytan så att den blir matt och ger ett bra fäste för färgen Måla två gånger med Lackfärg i önskad glans och kulör. Måla hårda och blanka ytor Caparol har färger som gör det möjligt att måla på de flesta ytor. Många möbler är gjorda av melaminbelagd spånskiva som kan vara svårt att få färg att fästa på.

 1. Caparol har lösningen för detta.
 2. Även för målning på glas, hårdplast, keramik och blank metall.
 3. Tvätta alltid först ytan med målartvätt.
 4. Måla därefter med Häftprimer.
 5. Den fäster stenhårt på ytan och ger ett mycket bra underlag för att måla vidare med Lackfärg eller någon annan täckfärg.
 6. Det tar ett par dagar för Häftprimer att genomhärda och bita fast i underlaget.

Låt det gå någon vecka i normal rumstemperatur och ventilation innan ytan belastas.
Visa hela svaret

Vilka färger passar ihop med trä?

Blå väggar – så ska du tänka – Av Marianne Heen Johnsgård Färg Som Ser Ut Som Trä Färg Som Ser Ut Som Trä Här har två olika blå färger kombinerats. Underskåpen är målade med “S9000-N”, medan taket, väggarna och överskåpen är målade med supermatta “Lady Pure Colour S3010-B10G” från Jotun. Foto: Yvonne Wilhelmsen Blått är fortfarande en stark färg inom heminredningen, menar designchef Per Nimér hos färg­producenten Nordsjö.

 • Med allt det negativa som händer runt om i världen behöver vi något vackert, säger han.
 • Blått associeras med öppna landskap, frihet, visdom, stabilitet och värdighet och kan faktiskt lugna oss.
 • Enligt Per är de mest användbara blå färgerna mjuka, kritliknande, behagliga och snälla.
 • Han lyfter fram Nordsjös egen kulör “Denim Drift” som ett bra exempel.

– Blått passar till alla sorters trä och naturmaterial, eftersom vi är så vana att se dessa färger och texturer tillsammans med blå himmel utomhus. Det är en behaglig kontrast eftersom det inte finns något blått i dessa material. Men det går också bra att prova lite överraskande kombinationer, som blått och grönt eller turkos, där den ena kulören bara är en liten detalj.

 • Om du vill ha en mer dramatisk effekt är det spännande att matcha blått med rött, säger Per Nimér.
 • Inredaren Christine Hærra anser att folk gärna kan våga blanda mer.
 • Om du tycker att det är svårt att kombinera olika blå toner, är rådet att ha en grundfärg och sedan tillföra nyanser av färgen med mer eller mindre vitt i sig.

– Grumliga färger, som gulgrönt, kan vara spännande i kombination med blått, men eventuellt kan du gå i en helt annan riktning och välja en fräsch vit ton. Här ser jag Wedgwoods porslin “Jasperware” som ett fint exempel. – Om du vill mjuka upp lite ska du tänka igenom vilka material du inreder med, tipsar hon.
Visa hela svaret

Vilken färg passar bäst till Ek?

Vitt + ek = sant – Ljusa färger är ett tryggt val i nyproduktion där alla snickerier är vita, och den så kallade Stockholmsvita, bruten vit eller S 0502-Y som färgkoden heter, är populär. Ljusa färger gör att man upplever ett rum som större och lugnare.

 • Tänk på att vitt inte alltid är vitt utan kan ha många olika nyanser.
 • Ekparkett som golvmaterial är vanligt i nyproduktion och kombinationen ekparkett och vita väggar är klassiskt och funkar med nästan allt.
 • De vita väggarna tar fram träets egenskaper och ger värme till rummet.
 • Att ha alla rum i vitt gör din bostad väldigt luftig och rymlig.

Vårens färger går i beiga, pudriga toner och den som vågar lite mer väljer en ljusrosa kulör. Se upp med ljusa färger med rött i, de kan lätt slå i toner som man inte hade räknat med. Färg Som Ser Ut Som Trä Rosa är vårens hetaste färg och finns även som tapet i Boråstapeters kollektion Pigment.
Visa hela svaret

Vad är Hobbyfärg?

Färg Som Ser Ut Som Trä Idag ska vi prata färg! Det är något jag faktiskt sett fram emot länge. Jag är rätt konservativ i mina vardagliga färgval, men Freja har lärt mig att pyssla i regnbågens alla färger. Alla underbara kulörval på bloggen är Frejas förtjänst – men jag lär mig! Kolla in vad vi använder för typer av färg och vad vi gillar att göra med färg. Färg Som Ser Ut Som Trä Vi börjar med det som vi använder mest – hobbyfärg. Vattenbaserad hobbyfärg är värt att lägga lite extra pengar på eftersom den är så användbar. Den fäster på de flesta material, där till exempel vattenfärg eller tuschpennor inte fäster, och den täcker fint även på mörka föremål.

Hobbyaffärerna har ofta 6-pack med olika kulörer. Testa och se vilka färger som går åt mest hos just er. Vi har några färger som alltid används, det är bland annat rött, vitt, svart, turkos, gul, rosa, grön. Vi älskar klara färger i tjocka lager och vi målar på kartong, lock, toarullar, plastdjur, äggkartonger och mycket, mycket mer.

Hobbyfärger går även att blanda. Köp rött och vitt och blanda egen rosa. Vattenlöslig hobbyfärg kan tvättas av med vanligt vatten innan den torkat. Hobbyfärg går också under namnet akrylfärg och finns som matt eller blank, för inomhus- eller utomhusbruk, i en rad olika varumärken. Färg Som Ser Ut Som Trä Vattenfärg är nog den färg som de flesta har hemma. Små set med olika färger brukar finnas i såväl mataffärer, leksaksaffärer som hobbyaffärer. Vattenfärg är lätt att använda och lätt att tvätta bort från fingrar och kläder. Vi använder vattenfärg till att måla på papper. Färg Som Ser Ut Som Trä Att förnya och förvandla kläder och tyger med textilfärg är roligt och enkelt. Textilfärg finns för hela plagg, då tvättas plaggen tillsammans med färgen i tvättmaskinen, och som färgburkar att trycka mönster på tyger med. Tryck på tröjor, vimlar eller tygskor. Färg Som Ser Ut Som Trä På senare år har det dykt upp ett gäng olika och roliga specialfärger i hobbyhandeln. Vi har testat griffeltavelfärg och magnetfärg här på bloggen men det finns även läderfärg, porslinsfärg och glasfärg. Griffeltavelfärgen funkar utmärkt på traditionella griffeltavlor men även på lådor, mjölkpaket och toarullar.

 1. Magnetfärgen är lite annorlunda.
 2. Det första som slår en är hur tung burken med färg är.
 3. Det beror på att färgen är utblandad med små metallspån och det är dessa som gör färgen magnetisk.
 4. Det är viktigt att tänka på att röra i färgen ofta när man målar med den.
 5. Metallspånen sjunker annars ner till botten och gör ingen nytta.
You might be interested:  Kost För Att Bygga Muskler Och Tappa Fett?

Annars funkar färgen som vanlig väggfärg. Den går att rolla ut på väggen och den går att måla över den med valfri vanlig färg. Här är några av våra färgglada projekt: Färg Som Ser Ut Som Trä Djurtrofe av plastleksaker Färg Som Ser Ut Som Trä Ljusfat av lock Färg Som Ser Ut Som Trä Kartonghylla Färg Som Ser Ut Som Trä Geometrisk konst Färg Som Ser Ut Som Trä Flörtiga chokladpraliner Färg Som Ser Ut Som Trä Skor med egen design Färg Som Ser Ut Som Trä Servettringar till halloween Färg Som Ser Ut Som Trä Gör en griffeltavla Färg Som Ser Ut Som Trä Magnetisk vägg Har ni några färgfavoriter? Skriv till oss och berätta! Våra färger kommer ifrån: Färg Som Ser Ut Som Trä 1. Hobbyfärg Plus // 2. Acrylic // 3. Martha Stewart Crafts Paint // 4. Hobby Lack // 5. Vattenfärg
Visa hela svaret

Kan man blanda mörkt och ljust trä?

Kan jag blanda olika träslag utan att det blir rörigt? – Ja, det kan du absolut och med fördel. Det kan till och med göra rummet mera inbjudande och ge karaktär. Men det kräver lite tanke bakom. Självklart behöver du inte byta ut en massa om du redan har ett rum med möbler och golv/vägg i olika träslag.

 1. Det finns trix för det med.
 2. Vi kommer till det.
 3. Så här tänker vi inför en renovering eller när vi ska hjälpa till att inreda ett hem där golv eller kanske vissa möbler ska bytas ut.
 4. Alla träslag har en underton.
 5. Precis som med färger kan undertonen i olika träslag dra åt det värma eller kalla hållet och trixet är att hålla sig till antingen den värma eller kalla gruppen, för att det inte ska bli för rörigt.

Träslag som asp, lönn, björk, bok och ask tillhör den kalla gruppen och har en grå eller vitaktig underton. Träslag som mahogny, mangoträ, körsbär, valnöt, teak, ek och alm tillhör den värma gruppen och har gula, röda eller orangea undertoner. Men så enkelt ska vi inte ha det, för när vi behandlar till exempel ek, björk eller bok med vitpigment, lack eller bets kan undertonen ändras och gå från ena till andra gruppen. Färg Som Ser Ut Som Trä Här är undertonen grå i både det ljusa och mörka trä. Ser ni hur det fungerar bra ihop. Kontrasten gör också att det finns ett blickfång för ögat att vila på. Hur gör jag då om jag redan har till exempel ett golv med varma undertoner och ett matbord med kalla undertoner? Första tipset är att hålla lite avstånd mellan möblerna. Färg Som Ser Ut Som Trä Bild: contruction2style.com På den här bilden är hyllplan och väggmonterade bänk i kalla toner (vitpigmenterad träyta), soffbord och stolar i varm underton. Här har man använt en neutral ljusbeige i textilier och matta för att binda ihop det hela och dessutom skapat två olika grupper genom att ha möbelgruppen i det värma träslag och de väggmonterade möbler i det kalla träslaget.

Som sagt går det mesta att lösa med lite tips o trix och lyckligtvis inreder vi inte alla likadant. Det hade ju varit extremt tråkigt. Skulle det ändå kännas som du fastnat och behöver hjälp, finns våra olika inredningspaket här, Du kan också kontakta mig här, så hittar vi en lösning, som fungerar för dig.

Vill du läsa senare, ladda ner hela tipset här som pdf.
Visa hela svaret

Vilka färger går inte ihop?

Basfärger – färger som inte kan blandas av andra färger – De så kallade basfärgerna kan man inte blanda till av några andra. Dessa är blått, rött och gult, Och så rent vitt och rent svart, så klart. Alla andra färger kan man i teorin blanda till. Bra va?
Visa hela svaret

Vilken färg passar till mörkt trä?

Kombinationer till mörkt trä – En grön färg många har målat med de senaste åren, inkluderat mig själv, är 7163 Minty Breeze. Färgen är en grå, lite smutsig mintig färg. inte pastellaktig och inte heller dämpad och diskret. Gillar du grönt men vill ha en dämpad variant är den här färgen ett bra val. Färg Som Ser Ut Som Trä LADY Pure Color 1928 Sommarsnö, Foto och styling Elisabeth Heier Vill du ha ljusa väggar till mörkt trä eller svart kan färgen LADY 1928 Sommarsnö vara ett fint val. Färgen är ljus greige, inte beige- inte grå utan någonting mittemellan. Den rekommenderas ihop med rena vita färger som 9918 Klassisk Vit och inte gulaktiga färger som Bomull och Eggvit.
Visa hela svaret

Hur bra är Biltemas färg?

Folksam har testat 46 av marknadens vanligaste utomhusfärger för träfasader. Studien genomfördes under två år. Endast tre färgsystem fick omdömet “Bra val” när både funktion och miljö/hälsa vägdes in. Biltema Träfasad V var en av dessa tre färger. Undersökningens syfte är att ge konsumenter vägledning om hur de vanligaste färgerna fungerar i vårt nordiska klimat.

Funktionen testades genom utomhusexponering i två år och för kriteriet miljö/hälsa kontrollerades om färgerna innehöll ämnen som är cancerogena, mutagena eller reproduktionsstörande. För första gången redovisades även färgkostnaden, det vill säga hur många kvadratmeter man kan måla med en liter färg.

Testet visar tydligt att dyrast inte alltid är bäst. – Vi försöker ständigt höja kvalitén. På alla produkter. Detta test är ett kvitto på detta. Vår färg hamnar bland de tre bästa färgerna i testet samtidigt som vi har ett av de bästa priserna, säger Johan Gerdevåg, marknadschef Biltema.

 • Totalt sett visar testet att färgerna har blivit bättre när det gäller funktion.30 färger klarar funktionstestet men bara fem färger klarar kraven för miljö/hälsa.
 • En förklaring till detta kan vara att Kemikalieinspektionen har skärpt kraven för redovisning av vilka ämnen som ingår i färgerna.
 • Miljöaspekten är viktig för oss.

Vår träfasadfärg är ett bevis på att vi har lyckats. Det är glädjande att vi kan erbjuda högre kvalité till ett bra pris, avslutar Johan Gerdevåg. Läs mer om produkten,
Visa hela svaret

Kan man blanda grått och beige?

Grått och beige – passar de ihop? – Om man kan blanda beige och grått i inredning, är en mycket vanlig fråga. Svaret är ett rungande ja – men välj då helst en varmgrå nyans. Eftersom både grått och beige är neutrala färger, så är de generellt väldigt lättmatchade.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vilka Bilar Kan Man Bygga Om Till A-Traktor?

Är det farligt att andas in akrylfärg?

Träffyta för direktlänk till innehåll Härdlacker, se Epoxiprodukter Polyuretanfärger, se Isocyanater Vattenbaserade färger, t.ex. akrylat- och latexfärger är i regel ofarliga vid förtäring av liten mängd (någon klunk). Lösningsmedelsbaserade färger och lacker innehåller ofta petroleumprodukter, toluen eller xylen.
Visa hela svaret

Varför inte väggfärg på möbler?

Väggfärg på möbler? Så målar du möblerna rätt Färg Som Ser Ut Som Trä Har du väggfärg över och vill måla möblerna med samma färg? Ibland önskar man att det ska finnas universallösningar som passar till allt. Men vad det gäller att måla annat än väggar med just väggfärg så avråder vi dig från detta. Tyvärr kommer den målade ytan att bli oerhört känslig och sträv med väggfärg.
Visa hela svaret

Är lackfärg och Snickerifärg samma sak?

Måla skåpluckor – Det är viktigt att man är noga med att miljön man målar i är så dammfri som möjligt. När man målar snickerier med lackfärg syns varje dammkorn som fastnat på ytan. Det är därför bäst att ha snickerierna vertikalt och inte liggande när man målar.

Börja med att skruva loss beslag och eventuella lås på luckorna. Häkta av dem. Om luckorna är omålade bör du först grundmåla dem innan första slipningen. Om luckorna är målade sedan tidigare behöver de i regel bara tvättas av med målartvätt och sedan slipas så att ytan ruggas upp. När du slipar snickerier inför målning med lackfärg är det viktigt att inte göra stora cirkelformade rörelser utan att se till att slipa i samma riktning som du sedan avser att måla. Annars kommer slipspåren att lysa igenom färgen på den färdigmålade luckan, även om du målat flera lager. Slipa försiktigt med jämna tag i en riktning. Därefter grundmålar du med en färg som har en liknande nyans som lackfärgen. På så sätt kan du se var du målat när du stryker på täckfärg, samtidigt som grundfärgen inte lyser igenom på det färdiga resultatet. Låt grundfärgen torka. När grundfärgen torkat målar du “stomkanten” på luckan med lackfärg och hänger sedan upp den. Se till att du täckt omgivande ytor med skyddspapper. Måla resterande kanter på luckan med en fin pensel. Måla sedan luckans plana ytor med en fin roller anpassad för lackfärg. Direkt efter att du rollat på färgen använder du en moddlare eller planstrykare för att släta ut ytan och göra den jämn och fin. Om du vill stryka på ett lager till väntar du tills färgen torkat ordentligt, Sedan slipar du återigen försiktigt och dammar av, varpå du upprepar proceduren med pensel, roller och moddlare. Låt luckorna torka i åtminstone ett dygn innan du stänger

Vi åtar oss uppdrag från både företag och privatpersoner inom alla in- och utvändiga måleriarbeten. Kontakta oss redan idag för kostnadsfri offert inom 24 timmar!

Svanenmärkta färger Transporter med elbil Sopsortering av allt byggavfall

Visa hela svaret

Vilken färg träfasad?

Varje typ av fasad kräver sin typ av färg (se nedan). – Akrylat eller alkydolja används främst till träfasader. För putsfasader finns olika typer av putsfärg. Tegel slammas och målas med silikatfärg medan plåtfasader målas med akrylatfärg.
Visa hela svaret

Vad ska man ha för färg till möbler?

Lär dig att måla om möbler Det här är Linas rutiner när det är dags att sätta igång med målningen.

 1. Lägg alltid papp på golvet som möbeln kan stå eller ligga på. Det kommer garanterat att droppa färg någon gång under processen, så skydda golvet ordentligt.
 2. Börja med att slipa och rugga upp ytan så att färgen fäster. Tvätta av möbeln med målartvätt. Slipa även ner eventuella ojämnheter.
 3. Spackla tunna lager träspackel på ojämnheter och repor. Slipa och gör om tills ytan är jämn.
 4. Skruva av alla beslag och lås, eller tejpa för dem noga. Putsa beslagen.
 5. Skruva av luckor och planmåla dem, så slipper du riskera att färgen rinner.
 6. Tejpa noga där du inte ska måla, om du exempelvis ska använda olika färger på insida och utsida.
 7. Måla möbeln med ett lager grundfärg och låt torka.
 8. Måla sedan med snickerifärg. Oftast krävs 2–3 lager beroende på färg. Låt torka mellan lagren.
 9. Riv bort tejpen så snart du målat färdigt sista lagret, alltså innan färgen har torkat helt. Om du inte gör det kan färgen fastna i tejpen och åka med när du drar bort den.
 10. Montera de nyputsade beslagen och njut av din nygamla, återvunna möbel!

Visa hela svaret

Varför grundfärg snickerier?

Kvistlack och grundfärg i botten – 3. På trärent virke behandlas alla kvistar med kvistlack. Lacken hindrar kvistarna att blöda igenom färgen och bilda mörka fläckar. Detta moment går fort och ger ett bättre slutresultat.4. Grundmåla med snickerigrundfärg. Den ger ett jämnt underlag och ett bra fäste för slutstrykningen. Färg Som Ser Ut Som Trä ” data-max-height=””> När grundfärgen läggs på kan det hända att man hittar några fler skavanker som bör åtgärdas. Det är då inte försent att spackla och slipa efter grundmålningen. Men tänk på att grundmåla de spacklade ytorna en gång till när de har torkat, då spackel och trä suger färg olika fort, och att den spacklade ytan annars kommer att synas igenom det färdiga resultatet Färg Som Ser Ut Som Trä ” data-max-height=””>
Visa hela svaret

Vilken typ av färg för att måla möbler?

Har du någonsin funderat på vad en burk färg kan göra för en sliten möbel? Idag är det många som återbrukar loppisfynd och inredning genom att ge möbeln en ny finish. Men det finns fallgropar som du bör undvika. Peter Grote, K-Rautas kategorichef för färg, går igenom vad du kan tänka på och Bloggaren Maria Sundberg Holm målade om ett vitt träskåp till vackert grått.

 1. Ett gammalt skåp med slitna kanter, köksstolar som börjar se ledsna ut och ett bord som har varit bortglömt i flera år.
 2. Oavsett vad du har för möbler hemma så kan de snabbt få nytt liv med hjälp av några penseldrag.
 3. Det har blivit allt vanligare att man återbrukar sina möbler istället för att köpa nytt.

Och det kan lyfta ett helt rum, menar Peter. Bloggaren Maria Sundberg Holm målade exempelvis om ett vitt träskåp till vackert grått. Det kan se enkelt ut, men det krävs mer än bara färg för att få till en bra yta. Peter har listat 3 viktiga steg för att du ska få till ett så bra resultat som möjligt.

 • LÄS ÄVEN: Verktygen du behöver för att måla inomhus Steg 1: hitta rätt verktyg Utgå alltid från vilken typ av möbel du har framför dig och studera vad den är i för skick.
 • Se om den lackad, har sprickor och vilket material den är byggd i.
 • Det påverkar vilka verktyg du behöver och hur förarbetet ser ut.
You might be interested:  Vad Kan Man Använda Trä Till?

-En trämöbel kräver ofta att du måste slipa och rengöra ytan innan du börjar. Du kan även behöva skrapa bort oönskade detaljer från möbeln. Detsamma gäller för möbler i metall. Men med metall ska du också tänka på att kika efter rost. Om du hittar rost kan du behandla det med primers.

 1. Både metall- och träytor går att måla med snickerifärg.
 2. Däremot ska man vara extra försiktig med plastmöbler.
 3. Plast kan reagera olika beroende på om det är mjuk plast, hård plast eller om den är extra oljig.
 4. Be därför om expertråd innan du börjar måla en plastmöbel.
 5. Du kan få hjälp av våra säljare och Projektplanerare i varuhusen.

Var även uppmärksam på om din möbeln har några metalldetaljer som lås, handtag och andra beslag. De bör man skruva bort innan man börjar måla. -Det går att täcka för de med markeringstejp för att inte få färg på dem, men det är säkrare att ta bort de tills möbeln är målad.

 1. Då kan du dessutom passa på att behandla metalldetaljerna med puts.
 2. Oavsett vilken möbel du ska måla om så är det viktigt att unna sig kvalitetsverktyg.
 3. Ha rätt utrustning när du börjar, det gör jobbet roligare och resultatet blir bättre.
 4. En riktigt bra pensel kan du använda flera gånger, den är lätt att sköta och lätt att tvätta.

Man ska inte snåla. LÄS ÄVEN: Renovera lägenheten snyggt på liten budget Steg 2: tvätta och slipa Det är vanligt att många fuskar med förarbetet och går direkt till att börja måla. Men Peter menar att förarbetet är A och O. -Det är lätt att bli för ivrig och att det går för snabbt. Men förarbetet med att tvätta möbeln och slipa den är viktigt.

Det är förarbetet som ger slutresultatet. Det kommer påverka hur färgen sitter och vilken finish du får. Börja med att möbeln på täckpapp så att du slipper smutsa ner rummet. Sedan kan du tvätta rent ytorna. Det gör du enklast med en microfibertrasa, svamp och målartvätt för inomhusbruk. Om du finner några sprickor eller ojämnheter i möbeln kan du behöva spackla innan du börjar slipa och måla.

-Ifall du vill ha en fin, jämn yta så kan du spackla sprickorna. I så fall rekommenderar jag att köpa en japanspackel. Men om du är ute efter patina och en sliten finish kan du låta sprickorna vara kvar och använda heltäckande färg över. Efter tvätt och eventuell spackling är det dags för slipning.

Det kommer göra att färgen fäster bättre på materialet. -Det räcker med att slipa med vanlig slipkloss. Om du klarar dig utan slipmaskin så slipper du mycket damm. När du har slipat så se till att torka av slipdammet med en trasa. Steg 3: dags att måla Nu börjar det roliga; din möbel kommer att förvandlas fort med ny, fräsch färg.

Börja med en bra grundfärg. -Det finns möbler där ytan är så pass bra att man inte behöver grundfärg. Men jag brukar rekommendera det för att få det bästa resultatet. Grundfärgen gör att materialet under inte lyser igenom eller syns om något skaver på färgen i ett senare skede. Det är extra viktigt om möbeln har en mörk botten, då behöver den målas åtminstone två gånger, torktiden brukar vara ungefär 12 timmar. -Tumtricket är ett smart knep för att se om det är dags för nästa omgång.

 1. Sätt tummen på möbeln när du tror att färgen har torkat och vrid den försiktigt.
 2. Om du inte får färg på fingret och inget skaver bort så är det torrt och det är okej att måla nästa lager.
 3. Slutresultatet kommer också påverkas av om du har valt en matt eller en blank färg.
 4. Och om du vill lacka möbeln efteråt eller inte.

-Det är en smaksak. Men tänk på att lack skyddar möbeln, det skapar en blankare yta som är lättare att torka av. En matt färg skapar en lugn känsla. Blankare färger är tåligare, men ger fler reflektioner och är mindre förlåtande om du har fuskat med grundarbetet. Skapa din egen kulör Idag är du inte längre begränsad till ett bassortiment av färger. Du kan få exakt den kulör du behöver med hjälp av färgexperterna på K-Rauta, -Ta med dig något som bär den kulören som du vill kopiera. Alla varuhus har en färgskanner som läser av vilket NCS-nummer färgen har.

Vi skannar av färgkoden och blandar till din personliga färg som kommer att matcha perfekt. På det viset kan du exempelvis matcha möbler med väggfärgen i ett rum. Trots att det handlar om olika färgtyper; snickerifärg och väggfärg. -Det är verkligen ett spännande sätt att inreda på. Du kan låta olika detaljer ha samma kulör; som en byrå, en vägg, hyllor och stolar.

Det skapar en lekfull och enhetlig känsla i rummet. Färgerna i K-Rautas huvudsortiment är från Beckers. De är vattenbaserade vilket innebär att de är mer miljövänliga och har inga lösningsmedel i sig. -Det gör det också skönare för dig som målar, du slipper den starka lukten och de kemiska ångorna som färg hade förut.

 • Med rätt verktyg, rätt färg och noggrant förarbete kommer dina möbler snart att kännas som nya.
 • Till och med bättre än nya.
 • Allt i ditt hem blir unikt.
 • Det är dessutom ett smart och billigt alternativ till att köpa helt nytt, och du slipper allt slit och släng.
 • Att bevara och spara det som redan finns, det sparar på miljön.

LÄS ÄVEN: “Projektplaneraren Maria sparade oss tid och pengar” 3 steg – måla om din möbel 1.Studera möbeln och materialet. Trä och metall kan målas med snickerifärg. Om möbeln är rostigt; behandla rosten med primer. Om möbeln har metallbeslag; skruva bort dem före målning för att skydda dem från färgen.2.Förarbete.

Tvätta möbeln med inomhustvätt, microfibertrasa och svamp. Spackla möbeln om du finner sprickor, för en slät yta. Slipa med slipkloss för att färgen ska fästa och var noggrann med att torka av slipdammet efteråt.3.Måla. Använd grundfärg för bra täckning. Välj sedan en matt eller blank kulör och måla med kvalitétspensel.

De här verktygen behöver du:
Visa hela svaret

Vilken färg för att måla möbler?

Välj den kulör du tycker om till din möbel – När det gäller kulörval finns det inga rätt och fel. Utgå från vad du tycker om och hur möbeln ska passa ihop med övrig inredning. – Jag gillar att matcha tyg och färg ton i ton. Att måla en möbel i samma kulör som väggen är också fint och ger en harmoni i rummet.
Visa hela svaret