Vad Kostar Det Att Bygga En Lekstuga?

Vad Kostar Det Att Bygga En Lekstuga
Köpa färdig lekstuga – Varenda byggmarknad med självaktning har färdiga lekstugor från 5 000–6 000 kr och uppåt 20 000 kronor. Ja, uppåt verkar det nästan inte finnas något pristak. Vid en sökning på nätet hittade vi lyxlekstugor för 120 000 kr! Många småleverantörer säljer lekstugor direkt på internet och det går att få leverans ända fram till tomten mot frakttillägg. Vad Kostar Det Att Bygga En Lekstuga Lekstugan Sunny Playhouse Noa var den billigaste vi kunde hitta, Inget pris hittades. Begagnatmarknaden är också en möjlighet. Lekstugor och små bodar finns på annons på nätet för en alldeles lagom summa pengar. Särskilt för den som har tillgång till bil med släp och är några starka personer som kan hjälpas åt att baxa stugan hel eller isärtagen. Lekstugan Djursholm kostar 32 900 kr hos Lektema.
Visa hela svaret

Måste man ha bygglov för en lekstuga?

L: lekstuga, lägenhet – Lekstuga kan bedömas som komplementbyggnad vilket kräver bygglov om den i sin konstruktion bedöms vara varaktig, det vill säga kommer att stå på samma plats under en längre tid. Är byggnaden mindre kan den rymmas under samma regler som friggebodar,
Visa hela svaret

Hur mycket kostar en lekstuga?

✅ Hur mycket kostar det att köpa en lekstuga? – Det beror på vilken typ av lekstuga du är ute efter. De minsta modellerna i trä kostar runt 1 800 kronor. Om du väljer en enkel liten stuga i plast kan du få den för runt 1 000 kronor. Vill du ha en större lekstuga i plast, med en liten rutschbana kostar den från cirka 4 000 kronor.
Visa hela svaret

Hur många kvadrat är en lekstuga?

Behöver jag bygglov för att bygga lekstuga? – Det krävs normalt inget bygglov för att bygga en lekstuga. Det kan däremot vara bra att känna till några regler innan du sätter igång ditt projekt. För att klassas som ska din lekstuga leva upp till följande:

Lekstugan får högst vara 15 kvadratmeter storTakhöjden får inte vara högre än tre meter (marknivå till lekstugans högsta punkt)Det måste finnas en huvudbyggnad på tomtenDu kan bygga flera olika lekstugor så länge totalytan inte överstiger 15 kvadratmeterLekstugan måste vara friståendeOm lekstugan placeras minst 4,5 meter från tomtgränsen behövs inte grannarnas godkännande. Om du måste placera lekstugan inom 4,5 meter från tomtgränsen behövs ett godkännande från grannarna, helst skriftligen. Om ni inte kommer överens kan du alltid ansöka om bygglov hos din kommuns byggnadsnämnd

Även om din lekstuga checkar av ovan kriterier så måste den fortfarande leva upp till kraven i plan- och bygglagen. Lekstugan får t.ex. inte byggas ihop med andra byggnader. Den kan även behöva en speciell dispens om den byggs på ett värdefullt kulturmiljöområde eller om du ska bygga den nära sjö, hav eller vattendrag.
Visa hela svaret

Vad ska man ställa en lekstuga på?

Vad ska jag tänka på när det gäller placering av lekstugan? – – Det är alltid bra om det går att placera lekstugan så att föräldrarna har bra uppsikt när barnen leker. När du har bestämt var stugan ska stå är det viktigt är att se till att det inte finns något organisk material under stugan, dvs.
Visa hela svaret

Hur stor lekstuga får man bygga utan bygglov?

Vad är en friggebod? – Du får utan bygglov uppföra en eller flera friggebodar i omedelbar närhet av bostadshuset. Den sammanlagda byggnadsarean av alla friggebodar på tomten får inte vara större än 15,0 kvadratmeter. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter.
Visa hela svaret

Vad kostar det att lyfta en lekstuga?

Hur jag kunde filma lyftet av lekstugan, utan att den gick sönder: Så här kan du också göra för att flytta en lekstuga Det finns ögonblick i livet som bara inträffar en gång eller iallafall väldigt sällan. Ett sådant ögonblick var när jag kunde stå bredvid och filma lyftet av vår lekstuga.

Vi hade köpt nytt hus och lekstugan skulle med till nya huset. Men hur i hela friden skulle vi gå tillväga? Skulle vi flytta den själva eller köpa in hjälp? Byggforum på webben konsulterades och vi landade i att köpa tjänsten lyfta-lekstuga-med-kranbil. Vi avsatte några tusenlappar för jobbet. Slutpriset blev 500 kr.

Bygghandlaren på orten hade en kran på sin lastbil och chauffören kom hem till oss för att reka. Vi fick instruktionen att säkra lekstugan med balkar, eftersom kranen saknade ett ok, den hade bara remmar som centrerades till en krok på kranen. En stekhet dag i augusti kom svärfar med domkraft och träreglar ca 4-5 cm tjocka. Vad Kostar Det Att Bygga En Lekstuga Fyra st 120 cm höga/långa reglar skruvades fast i varje hörn. Från de hörnen sattes horisontella reglar i de vertikala reglarna. Alternativet hade varit att sätta en enda tjock regel på vardera långsida. Men vi bedömde att lekstugans panel och befintliga hörn inte skulle mäkta med tyngden den alternativet skulle innebära. Vad Kostar Det Att Bygga En Lekstuga Det var tufft att jobba i den 30-gradiga värmen men till slut hade vi lyft stugan ca 1 dm och kunde sätta horisontella reglar nedtill på lekstugan. För att motverka att barnen skulle få för sig att krypa under lekstugan via de större hålen på sidorna drogs några plankor fast och vi behövde även flytta/ändra på stenarna undertill. Vad Kostar Det Att Bygga En Lekstuga När dagen var kommen för att genomföra lyftet backades lastbilen ner på cykelbanan, kranen kördes in över stugan, remmarna kunde enkelt träs under eftersom vi förberett med en vajer (som knöts i remmen och drogs fram under). Vi flyttade fyra kvarter så själva lyftet och placeringen på nya gräsmattan tog bara 20-30 minuter.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Får Man Skator Att Sluta Bygga Bo?

Hur hämta lekstuga?

Hämta din nya lekstuga själv – Vi hjälper dig att lasta på och surra fast med ordentliga spännband för en säker transport. Det går bra att transportera paketet på ett standard-hyrsläp (250 x 128) men ett större är ju alltid lite bättre. Det bruka ta mellan 30 och 45 minuter från att ni kommer hit till att stugan är lastad och ni är på väg hem igen.
Visa hela svaret

Hur nära tomtgräns får man bygga en lekstuga?

För att en byggnad ska räknas som friggebod ska den stå minst 4,5 meter från tomtgräns eller så ska det finnas ett medgivande från granne om placering närmare tomtgräns. I annat fall är det en bygglovspliktig byggnad.
Visa hela svaret

Vad kostar en begagnad lekstuga?

Pris 18 899:- Lekstuga 200×200 cm + altan 60 cm. Fönsterruta på vänster sida.
Visa hela svaret

Vad kan man göra med lekstuga?

Möjligt att skapa en barnträdgård runt lekstugan – Innan jag sätter p för detta inspirationsinlägg om lekstugor bara måste jag tipsa om en annan grej. Visste du att du kan skapa en barnträdgård runt lekstugan? Då blir det en miniatyrträdgård, precis som lekhuset är litet, och du och barnen kan tillsammans odla ätbara växter som ni samtidigt lär er mera om.
Visa hela svaret

Hur länge leker barn med lekstuga?

Axi Lekstuga i trä, Milan – Prisklass: mellan Mått utsida: 180 x 175 cm Mått insida: Höjd dörr: Material: FSC- trä Monteringstid: 75 min Passar ålder: 1- 10 år Vad Kostar Det Att Bygga En Lekstuga Axi levererar återigen en fin och stadig lekstuga, denna gång i en modell som heter Milan. Det vi gillade lite extra med just den här var att den är rymlig och generös i sin tappning, men utan att den känns överdrivet osmidig eller alldeles för stor. I och med att den inte står på en upphöjning så är allt fokus på stugan i sig, och det gillar vi ändå! Det fina trämaterialet går väldigt bra ihop med de färgglada detaljerna på pelarna, dörren och fönstrena, och den känns sådär klassiskt stug-äkta med en härlig touch.

Det finns ingen tvekan om att barnen kommer få mycket skoj med stugan som inspirerar till lek och bus. Vi gillar också att den kan användas redan från att barnet är 1 år, just för att den står platt på marken och är gjord slipat trä för en säker känsla. På verandan kan barnen hänga, för att sen gå in och leka inne i stugan.

Med magnetiska stängningar finns det inte heller en risk för att barnet klämmer sina fingrar. Något högt pris, men absolut värt det! Fördelar: fina detaljer, säker konstruktion, stadig, rymlig Nackdelar: något dyr Prisklass: mellan Mått utsida: Mått insida: Höjd dörr: Material: Monteringstid: Passar ålder: Här har vi en rätt simpel men ändå välgjord lekstuga, där de satsat på att framhäva träets naturliga material och sätta den själv i fokus. Dock vill vi bara poängtera att den här lekstugan inte är tänkt att använda såhär “naken”, just med tanke på att den är obehandlad.

You might be interested:  Hur Många Kalorier För Att Bygga Muskler?

Det krävs att den grundoljas, samt grund- och täckmålas innan användning, vilket kan kännas lite väl tilltaget. Priset på stugan är trots allt rätt högt för att bara vara en ofärdig grund, men om du väl ger dig in i jobbet så kan du vara säker på att du får en kvalitativ sådan som kan hålla länge vid rätt behandling.

Vi föll verkligen för de söta detaljerna med fönster, fönsterbrädor, skorsten, takplattor, och den söta dörren. Kort och gott en bra bas för dig som gillar att ta dig an egna byggprojekt och som gärna skapar själv. Dock ingår inte så mycket mer än själva grunden, och det krävs en rätt rejäl montering. Vad Kostar Det Att Bygga En Lekstuga Precis som vår deltagare “Vilmer” så är den här lekstugan bara en färdig bas som kräver både olja och målning innan den kan användas. Om du köper där stugan krävs det alltså att den både grundoljas, samt att den grund- och täckmålas innan den används.

Med andra ord kräver den en hel del jobb, och den är inte heller det enklaste att montera. Å andra sidan är det ju ett perfekt tillfälle för att kunna skapa er egen tappning på lekstugan, vilket kan passa väldigt bra om du själv gillar att ta dig an lite större projekt. Vad gäller stugans utformning så anser vi att den är väldigt fin och välgjord, men söta detaljer så som fönster, fönsterbrädor, en liten veranda med tak och staket, samt en fin dörr.

Det som vi däremot uppskattar med den här är att storleken känns väl tilltagen, vilket gör att många barn får plats för att leka tillsammans. Det känns verkligen som en riktig liten stuga när du väl fått ihop allt och fixat den. Priset är lite högt för att bara ge dig en grund att jobba med, men vi gillar den ändå. Vad Kostar Det Att Bygga En Lekstuga Här har vi en annan variant av lekstuga från Sunny, denna gång i modellen av en lite mer enkel och stilren lekstuga. Den här kommer alltså som den är på egen hand, rakt upp och ner. Priset är väldigt generöst, men med tanke på att den varken har någon gunga, rutschkana, stege eller veranda så känns det som ett rimligt pris för själva konstruktionen.

Något som vi fastande för hos just den här var det faktum att den känns väldigt simpel men ändå väldigt äkta. Det finns två fönster som kan öppnas och stängas, och en rolig dörr som kan vara delaktig i leken. Det bästa är att den är väldigt lätt att montera, och att den inte tar så mycket plats. Vi tycker att den här stugan är ett väldigt bra alternativ till en första lekstuga, där det fortfarande får plats ett antal barn som leker samtidigt.

Materialet i cederträ är hållbart och tåligt, och den känns överraskande kvalitativ för dess enkelhet. Fördelar: bra pris, säker för alla barn, fina design, lätt att montera, tar inte mycket plats Nackdelar: något enkel
Visa hela svaret

Vilken färg till lekstuga?

Hej Emelie Tack för att du ställer din fråga till oss. Det beror lite på hur lekstugan är byggd. Är den av enklare konstruktion där mycket kondensbildning kan uppstå utomhusfärg att föredra för att minska påväxt av mögel osv. Det är samma rekommendation som vi ger för tex inglasade/inbyggda altaner.

Väljer man att måla med utomhusfärg rekommenderar vi att låta lekstugan stå öppen och vädras ordentligt innan den av barnen sedan tas i bruk. Utomhusfärg innehåller mögelhämmande medel. Dessa ämnen är inte farliga och när färgen torkat och genom härdat så avgår inte dessa ämnen från ytan. Även om dessa ämnen är inte farliga är alltid bra att eftersträva att utsätta de små för så få kemikalier som möjligt och därför planera sin målning så färgen hinner torka innan barnen tar lekstugan i bruk.

Vilken typ av produkt som sedan rekommenderas är dock mer beroende av hur utsidan målats samt vilken konstruktion och material ytorna har. Är Lekstugan istället mer isolerad och konstruktionsmässigt mer lik en sommarstuga kan även inomhusprodukteranvändas.
Visa hela svaret

You might be interested:  Gå Ner I Vikt Och Bygga Muskler Tjej?

Hur bygga dörr till lekstuga?

Bygg en lekstuga till barnen Vad Kostar Det Att Bygga En Lekstuga Det finns färdiga lekstugor man kan köpa och montera. Men desto roligare är det att bygga en i lösvirke. Då kan du få ett helt unikt hus i den stil och det mått som du önskar. Ta hjälp av en Projektplanerare på K-Rauta som hjälper dig med råd och tips. Samt räknar på vilken materialåtgång du behöver.

 1. Innan du sätter igång fundera på vilken plats lekstugan ska placeras på samt vilka aktiviteter den ska ha.
 2. Vi kunde inte bestämma oss så det blev tre olika.
 3. Restaurang, glasskiosk och stall.
 4. Det är bara din fantasi som sätter gränser.
 5. VerktygKap- och gersågSkruvdragareHammare Penslar För att bygga en lekstuga behövs inget bygglov.

Men det är viktigt att förbereda grunden innan du sätter igång. Vi grävde ut och fyllde med grus. För att säkra att inte din lekstuga välter i vinden rekommenderar vi att man gräver ner plintar som man skruvar fast bjälklaget till lekstugan i, man behöver minst tre plintar per långsida.

Bygg sedan ihop ditt bjälklag, kryssmät från hörn till hörn innan ni sätter fast bjäklaget i plintarna, när ni har samma mått på bägge diagonalerna är alla vinklar räta. För att fördela tyngden jämnt lägg betongplattor på gruset och bygg grunden därefter. Fundera även på var solen går upp och ner. Lägsta priset senaste 30 dagarna 425 kr / paket Leverans inom 1–4 vardagar Leverans inom 1–4 vardagar Se lagerstatus i ditt varuhus Se lagerstatus i ditt varuhus Lägsta priset senaste 30 dagarna 139 kr / st.

Leverans inom 1–4 vardagar Leverans inom 1–4 vardagar Se lagerstatus i ditt varuhus Se lagerstatus i ditt varuhus Lägsta priset senaste 30 dagarna 739 kr / paket Leverans inom 1–4 vardagar Leverans inom 1–4 vardagar Se lagerstatus i ditt varuhus Se lagerstatus i ditt varuhus Lägsta priset senaste 30 dagarna 469 kr / st.

Leverans inom 1–4 vardagar Leverans inom 1–4 vardagar Se lagerstatus i ditt varuhus Se lagerstatus i ditt varuhus Mät upp hur stor din lekstuga ska vara och förbered grunden Bygg ett bärande bjälklag Lägg golvet av tryckimpregnerat virke Vi använde 45×95, avståndet mellan reglarna ska vara 45×95, för att göra fönster och dörrar så bygg ramar av reglarna, tänk på att sätta reglar på varje sida om fönster, men även under och över fönstren, framför allt om ni vill ha dem lite bredare på långsidorna där belastningen från taket blir som högst.

Enklast är att spika ihop stommarna liggande på bjälklaget och sedan resa upp dem hela. Spika fast takbalkarna, i dimension 120×45 så är de dimensionerade för snözon upp till 2,5, även dessa ska vara med cc 60 cm, spika sedan fast längsgående glespanelen som plåten ska fästas i, även dessa ska vara med som mest 60 cm i mellan, här använde vi 28×70.

 • Sen är det bara ett par saker kvar
 • • Såga ut öppningar för dörr, luckor och fönster
 • • Såga till foder och spika fast runt öppningar
 • • Snickra dörr och luckor för sig och skruva fast med hjälp av gångjärnen.

Gör lekstugan extra fin med kreativa roliga detaljer. Vi har gjort fina skyltar, vimplar av trä, hästar och café möbler. Skyltarna gör man lättast av plywoodskivor som målas med svart panelfärg, snickerifärg och vit permanent färgpenna. Skruva fast skyltarna på insidan av luckorna. Vimplar av tyg är fint och lätt att göra. Men om det ska bli mer hållbara gör dom av panel.

 • Om du behöver hjälp med att komma igång så finns våra kostnadsfria Projektledare här för dig.
 • Så klart går det bra att köpa färdiga stugor också.

Det här lekfulla lekhuset finns vid Ladan i Öråker, Kungsängen, kom förbi och lek lite vettja! : Bygg en lekstuga till barnen
Visa hela svaret

Hur mycket får man höja marken utan bygglov?

Schaktning och fyllning av mark – Stockholms stad Beroende på hur mycket du ska schakta eller fylla kan du behöva marklov. Om höjdläget förändras mer än +/- 0,5 meter behöver du ansöka om lov. Om det i en detaljplan finns en bestämd höjd behövs normalt sett inte lov för att ändra marknivån till den höjden.
Visa hela svaret

Hur nära tomtgräns får man bygga en lekstuga?

För att en byggnad ska räknas som friggebod ska den stå minst 4,5 meter från tomtgräns eller så ska det finnas ett medgivande från granne om placering närmare tomtgräns. I annat fall är det en bygglovspliktig byggnad.
Visa hela svaret