Vad Kostar Det Att Bygga Om En Bil Till Epa?

Vad Kostar Det Att Bygga Om En Bil Till Epa
Nya reglerna – så kan du bygga A-traktor av en Porsche Turbo med 500 hk Nya regler gör det mycket enklare att bygga en A-traktor. Nu räcker det med en växellåda – och det går att få igenom vanliga bilar utan total ombyggnad. Bilar som Porsche Cayenne, Audi TT och Mercedes C-klass blir allt populärare – och får mopedbilar att se ut som simpla leksaker. Vad Kostar Det Att Bygga Om En Bil Till Epa Tidigare fanns det en regel om att bilen fick gå högst tio kilometer i timmen på lägsta växeln när motorn gick på två tredjedelar av maxvarvet. Oftast har det krävts en extra växellåda för automatbilar. Många har i stället sökt och fått dispens för en hastighetsspärr.

Transportstyrelsen har fått hantera 30-40 ansökningar om dagen. Nu släpper Transportstyrelsen på det gamla kravet om nedväxling. Det blir alltså enklare att bygga sin egen A-traktor genom att helt enkelt programmera om motorstyrningen så att bilen inte kan gå fortare än 30 km/h. Det blir också enklare att använda nyare om mer miljövänligare bilar som helt enkelt programmeras ner för att inte gå fortare än 30 km/h.

Och att varvtalen sjunker ger ytterligare fördelar. Dispenserna har redan skapat en trend i att göra A-traktorer av ganska så fina och sportiga bilar. Det har börjat dyka upp allt fler Porsche Cayenne, Audi, BMW och Mercedes som A-traktorer. Till och med Ford Mustang har gjorts till A-traktor.

 • En Porsche Cayenne Turbo S som har 500 hk har byggts om – och där går det undan upp till 30 km/h.
 • Elektronikboxen skickas helt enkelt till Porsche i Tyskland för att spärras vid 30 km/h.
 • Något Porsche är lite förbryllade över.
 • Och det behöver inte längre vara något flak på bilen som på de klassiska ombyggda duetterna och 740-bilarna.

Om bilen är fyrhjulsdriven så försvinner reglerna om att den måste ha ett ballastflak. En dragkrok måste däremot finnas. Och sedan måste baksätes- och bagageutrymmet kapslas in så att det inte finns något utrymme. Sedan är det bara att gasa på. Men inte fortare än 30 km/h – men många vill se gränsen höjd till 45 km/h. Vad Kostar Det Att Bygga Om En Bil Till Epa Maths Nilsson är grundare av Carup. : Nya reglerna – så kan du bygga A-traktor av en Porsche Turbo med 500 hk
Visa hela svaret

Contents

You might be interested:  Hur Får Man Bort Jordgubbsfläckar På Trä?

Hur mycket kostar det att konvertera en bil till A-traktor?

Vi spärrar din bil till a-traktor Att bygga A-traktorer på moderna bilar har blivit väldigt vanligt sedan Transportstyrelsen ändrade reglementet för A-traktorer. Funderar du på att bygga om bil till epa så kan vi på Cartune hjälpa till att programmera om styrenheten för att spärra hastigheten till max 30 km/h.

vad vi kan göra ● Bensin och diesel ● Både manuella och automatiska växellådor ● Elektroniskt spärrad vid 30 km/h via mjukvaran ● Omprogrammering av ECU/motorstyrenhet ● Intyg till registreringsbesiktningen ● Hela byggen, från bil till färdig registrerad A-traktor pris & förfrågan

Priset för att programmera om bilens styrenhet till A-traktor är 6990 kr. När vi programmerat klart och kan garantera att bilen inte gör mer än 30 km/h skriver vi ett intyg som du tar med till registreringsbesiktningen. Om du vill konvertera din bil till A-traktor så ring oss på 010-16 16 770 för att se vad vi kan erbjuda just ditt fordon. : Vi spärrar din bil till a-traktor
Visa hela svaret

Hur gör man en bil till en EPA?

Det här gäller för A-traktorer –

A-traktorns konstruktiva hastighet är högst 30 km/h. Det betyder att den inte får vara konstruerad för att köra fortare än så på horisontell väg. För att köra A-traktor krävs ett körkort med AM-behörighet, det vill säga körkort för moped klass I (ibland kallat moppekörkort), eller ett traktorkort. Du får också köra A-traktor om du har ett körkort med någon annan behörighet. Åldersgränsen för att ta AM-körkort är 15 år och för traktorkort är den 16 år. Fordonet ska vara utrustat med en så kallad LGF-skylt baktill, som talar om att traktorn är ett långsamtgående fordon. Alla A-traktorer ska besiktas. När en bil byggs om till A-traktor ska den genomgå en registreringsbesiktning för att godkännas innan den tas i trafik. Därefter ska den regelbundet genomgå kontrollbesiktningar. Frågor om hur du bör bygga din A-traktor eller vad som kan godkännas i registreringsbesiktningen besvaras direkt av besiktningsföretagen.

Visa hela svaret

Kan man bygga om vilken bil som helst till EPA?

Ursprungsfordonet skall vara en serietillverkad täckt bil. Öppna bilar, cabrioleter, är inte tillåtet att bygga A-traktor av. Det är inte heller tillåtet att bygga upp en egen hytt, eller göra om en hytt med demonterbara längsgående balk/-ar till fasta. A-traktor skall ha ursprungsfordonets identifieringsmärkning.
Visa hela svaret

Vem bygger om bilar till A-traktor?

Vad Kostar Det Att Bygga Om En Bil Till Epa Alla våra objekt är 100% lagliga och byggda av proffs – När vi lämnar nyckeln har du inget att oroa dig för om du blir stannad av polisen. Vad Kostar Det Att Bygga Om En Bil Till Epa Alla våra objekt besiktas på statliga Svensk Bilprovning och är väl dokumenterade med foton och dokument.
Visa hela svaret

You might be interested:  Ta Bort Svarta Fläckar På Trä?

Måste man besikta en EPA?

Registreringsbesiktning A-traktor A-traktorn, som även kallas EPA, är ett populärt transportmedel fråmst hos ungdomar. När en bil byggs om till A-traktor måste den genomgå en registreringsbesiktning innan den är godkänd för att tas i trafik. Därefter ska den regelbundet genomgå kontrollbesiktningar.
Visa hela svaret

Kan man bygga om en Tesla till A-traktor?

Vad Kostar Det Att Bygga Om En Bil Till Epa Tesla lanserar idag sin Model Y som fabriksbyggd A-traktor. Tack vare sin nya europeiska närvaro i och med den nyöppnade fabriken i Berlin kan Tesla nu anpassa sitt produktutbud efter de lokala marknaderna. Berlinbyggda Tesla Model Y typgodkännandedokument avslöjar en spännande nyhet: bilarna kommer kunna A-traktorkonverteras direkt från fabrik! Tack vare en ny mjukvaruuppdatering kommer de Berlinbyggda Tesla Model Y till punkt och pricka uppfylla VVFS 2003:19, det vi populärt brukar kalla för A-traktor eller “EPA” i Sverige.

 1. Onverteringen kommer kosta 19 900 kronor och måste beställas innan leverans på företagets designsida,
 2. A-traktor paketet innehåller både LGF-skylten (reflextriangeln) och dragkrok som ju är krav på A-traktorer.
 3. LGF skylten är dock magnetisk och bortplockbar.
 4. För det mest genialiska med Teslas A-traktorkonvertering är att den är enbart utförd i mjukvara! Om bilen ska bete sig som en vanlig Tesla eller bli strypt till A-traktor bestäms av vilken mobil eller nyckelkort bilen låses upp med.

Öppnas Tesla Model Y med pappans nyckelkort beter sig bilen som vanligt. Men används sonens nyckelkort spärras bilens maxhastighet automatiskt till 33 km/h. Bakdörrar, bakrutor och bakluckan kopplas ur så att handtag och strömställare inte kan öppna något av detta, varken inifrån eller utifrån.

 • Detta på grund av att enligt VVFS 2003:19 får baksätet ej användas i bilen.
 • Om man nu hypotetiskt krånglar sig förbi framstolarna och sätter sig i baksätet kommer “occupant sensing” sensorn, den lilla kameran ovanför innerspegeln detektera detta och bilen saktar omedelbart ner och stannar.
 • Det går inte ens att ställa en väska i baksätet.

Övriga funktioner av bilen behålls. Autopilot kan aktiveras. Acceleration 0-33 km/h sker på blixtrande 0,97 sekunder. Bilens säkerhetsfunktioner som till exempel autobroms fungerar fortfarande. Det är betryggande att även A-traktorer nu kan få moderna säkerhetsfunktioner.

Innan du bockar för A-Traktorkonverteringen när du beställer din Tesla Model Y bör du dock veta att de svenska reglerna släpar fortfarande efter. Medan de nya tyska reglerna som klubbades igenom tidigare i år tillåter mjukvaruaktivering, att samma bil kan både användas som reguljärt fordon och A-traktor beroende på vem som framför den, släpar den svenska lagstiftningen efter.

You might be interested:  Vad Kostar Det Att Bygga Ett Attefallshus Själv?

I Sverige registreras fortfarande de fysiska fordonen, som bil eller A-traktor, och därmed måste de alltid vara spärrade oberoende av vem som kör dem. Vi hoppas på snabb ändring, att även Sverige inför de virtuella fordonsklass som behövs för nya lagstiftningen.

 • När barnet fyllt 18 år och skaffat körkort kan A-Traktorkonverteringen enkelt hävas via mjukvara.
 • Tesla plockar trådlöst bort mjukvaruspärren för 5 000 kronor och omregistrerar de virtuella fordonsklass som behövs.
 • Så istället för att behöva köpa en Tesla till de vuxna och en gammal stinkande ombyggd Volvo till tonåringen kan de snart samsas om samma bil.

Bara tonåringen kommer ihåg att plocka bort luddiga tärningarna från backspegeln och LGF-skylten från baksidan varje gång han kommit hem. Tesla har öppnat beställningssidan idag och vi får hoppas att Trafikverket hinner ändra sina bestämmelser tills bilarna når de svenska köparna.
Visa hela svaret

Kan en 16 åring äga en A-traktor?

Låter du din ungdom äga och/eller köra en A- traktor är du ansvarig för att den framförs på ett lagligt och ansvarsfullt sätt. A- traktorer är en ombyggd bil som man spärrat växlarna på. För att få framföra en A- traktor måste du ha antingen bilkörkort, traktorkort eller ha fyllt 15 år och ha AM-körkortsbehörighet.
Visa hela svaret

Får EPA köra på 80 väg?

Hur långsamt får man köra på en motorväg? Det finns ingen undre hastighetsgräns för fordon som är tillåtna på motorväg, men det finns en tydlig regel i trafikförordningen som säger följande: ‘En förare får inte utan giltigt skäl köra med överdrivet låg hastighet,plötsligt bromsa eller på något annat sätt hindra andra förares körning.’ Det är förbjudet att på motorväg och motortrafikled och på dess på-och avfartsvägar framföra långsamtgående fordon, d v s sådana fordon som på plan väg inte kan och får framföras med minst 40km/tim.

Trots detta får inte heller en moped klass I köras på dessa vägar. Detta betyder att traktorer, motorredskap, terrängfordon, hästfordon, mopeder och s.k mopedbilar, cyklar eller motorfordon med tillkopplat efterfordon inte får förekomma på sådana vägar. Hjälpte denna information dig? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad inom trafiksäkerhetsområdet, ange din e-postadress nedan.

Du är nu anmäld till vårt nyhetsbrev.
Visa hela svaret

Får man åka EPA på 100 väg?

Moped klass I får inte heller köras på dessa vägar. (9 kap 1 § Trafikförordningen) Detta betyder att traktorer, motorredskap, terrängfordon, hästfordon, mopeder och mopedbilar eller cyklar inte får förekomma på sådana vägar. På motorväg och motortrafikled är gångtrafik förbjuden.
Visa hela svaret