Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket?

Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket
Kostnaden för att renovera ett kök skiljer sig avsevärt åt beroende på vilka materialval du gör samt hur stort kök du har. Att renovera köket kan kosta alltifrån 50 000 kronor för ett enklare kök med stommar och material från Ikea till upp till 300 000 kronor om du väljer ett standardkök i mellanprisnivå och normalstort.

Den övre kostnaden är om du låter en hantverkare göra det mesta och inkluderar all montering av nya köket. En billigare renovering där du väljer exempelvis att lacka om luckor istället för att byta till helt nya luckor går att få för under 50 000 kronor. Det förutsätter att du gör en hel del själv, förutom de delar som kräver certifierade hantverkare.

Elinstallationer och omdragning av rör måste utföras fackmannamässigt. Läs gärna vår guide om 10 saker att tänka på inför köksrenoveringen. Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att bygga om ett kök?

Köksrenovering mellan 200 000 – 300 000 kr – Nytt kök med montering – Med en budget på 200.000 – 300.000 kr har man utöver möjligheten att köpa skåp, hushållsmaskiner, ho, kran, etc. dessutom möjlighet att inkludera arbete i ordern. Att riva det gamla köket blir kundens egen uppgift, medan installationen ombesörjs av köksleverantören. Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket
Visa hela svaret

Vad kostar det att renovera ett stort kök?

Arbetskostnad – Arbetskostnaden för en köksrenovering är beroende av alla ovanstående faktorer. Ju större kök och ju mer omfattande projektet är, desto fler timmar kommer jobbet att ta. Det är upp till dig om du vill ha ett fast pris eller betala ett löpande timpris beroende på hur lång tid renoveringen tar.

Det är också bra att avtala om vad som händer om oväntade händelser dyker upp som gör att projektet drar ut på tiden. Det kan vara allt från försenade leveranser till sjukdom och oförutsedda händelser under arbetets gång. Arbetskostnaden är svåruppskattad och beror på allt från antal timmar till bostadsort och hur omfattande din köksrenovering är.

Arbetskostnaden för en köksrenovering av ett normalstort kök kan landa på allt från 25 000 kronor till 70 000 efter rot-avdraget. Med rot-avdrag kan du kan få upp till 50 000 kronor i avdrag på arbetskostnaden per person och år. För mer information, läs vår genomgång av rot-avdrag.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att flytta ett kök?

Vad kostar en lägenhetsrenovering? – På Byggstart har vi en stor databas med priser och totalkostnader som inhämtats från slutförda projekt där kunder har använt vår tjänst för att hitta hantverkare och entreprenörer. Byggstart får en kopia på offerter och fakturor från projekten och utifrån dessa har vi sammanställt kvadratmeterpris och andra byggrelaterade kostnader från hundratals projekt.

 1. Det är denna process som är underlaget för de genomsnittskostnader per kvadratmeter som anges här nedan.
 2. Vi ser att genomsnittskostnaden per kvadratmeter för att renovera en lägenhet ligger på ca 12.000 kr.
 3. Summan innefattar alla kostnader som är relaterade till projektet, även de kostnader man själv står för såsom inköp av material.

Detta är dock ett genomsnitt. Vissa projekt landar på 7.000 kr per kvm, och andra kommer upp i 20.000 kr per kvm, så priserna för olika projekt kan skilja sig åt markant. Om du på allvar funderar på att renovera i Stockholm eller andra storstäder vill du säkert få reda på vad kostnaden för de olika momenten i projektet brukar ligga på.

 1. När du läser priserna som anges är det viktigt att vara uppmärksam på att priset kan variera kraftigt mellan olika projekt, så det priset du hamnar på behöver nödvändigtvis inte vara detsamma som genomsnittet.
 2. Det angivna prisexemplet vi ger dig här nedan gäller totalrenovering av en lägenhet på ca 80 kvadratmeter.

Priset inkluderar flytt av kök och viss ombyggnad. Kostnader för material och moms inkluderas i priset. Kostnader från entreprenör:

Driftkostnader, rivning och riggning: 55.000 krBadrum: 240.000 krTvättstuga: 80.000 krNy rörläggning för flytt av kök: 40.000 krSnickare (golv, väggar, ändrad rumslösning): 150.000 krMålare: 70.000 krElektriker: 170.000 kr

Totalkostnad från entreprenör: 805.000 kr Kostnader för egna inköp:

Kök: 150.000 krKakel: 15.000 krParkett: 30.000 krBadrumsinredning, WC, armaturer: 35.000 kr

Totalkostnad för egna inköp: 230.000 kr Total byggkostnad: 1.035.000 kr Det här projektet landade på lite över miljonen, vilket ger ett kvadratmeterpris på ca 13.000 kr totalt. Tänk även på att ditt projekt kan ge rätt till rotavdrag. I den här artikeln kan du läsa mer om vad som gäller för avdraget.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att bygga om ett kök?

Uppskattning tidsåtgång för köksrenovering – Att bygga ett helt vanligt kök, utan några extra funktioner eller arbeten kan ta ungefär en vecka. Om du däremot vill ha ett normalkök med ytterligare arbeten så som kakel och golv kan arbetet ta 1-2 veckor.

 • Det innefattar dock inte avancerade förändring så som taksänkningar och fönsterbyten.
 • Om du vill bygga ett normalkök som kräver stora och tidskrävande förberedelser så som att rita vägg, dra om el osv, får du räkna med att arbetet kan ta uppåt 3 veckor att färdigställas.
 • Självklart kan det även ta längre tid än så.

Om du vill ha ett stort och bygga ut ett kombinerat kök och matrum blir projektet automatiskt mer omfattande och tidskrävande. För att avgöra hur lång tid ditt kök tar att renovera behöver du ta hänsyn till dina förutsättningar, önskemål och din vision av ditt dröm-kök.
Visa hela svaret

Vad kostar det om man anlitar IKEA till att bygga kök?

An error occurred. – Try watching this video on www.youtube.com, or enable JavaScript if it is disabled in your browser.

Skapa en gratis offertförfrågan på dorunner.se, Jämför och välj bland flera leverantörer. Du får upp till 5 offerter. Få jobbet utfört av ett kvalitetssäkrat proffs.

“Rot-avdrag gäller när du anlitar någon för att genomföra underhåll, reparationer, ombyggnad eller tillbyggnad” Står man inför en köksrenovering har IKEA många varianter och modeller i sitt utbud. Ett komplett kök från IKEA brukar kosta någonstans mellan 55 000 till 80 000 kronor beroende på material och tillval, exklusive installation.

Huruvida du väljer att själv sätta köket på plats eller anlita ett proffs för jobbet, påverkar självklart slutkostnaden. Många väljer ett kök från IKEA just för att priset skiljer sig relativt mycket från de lite mer exklusiva köksåterförsäljarna så som Ballingslöv, Puustelli eller Marbodal, Du vet vad du får när du handlar på IKEA – men ibland vill man kanske ha något som sticker ut lite eller som ger intrycket av mer lyx och flärd.

Ett alternativ för att få ditt nya kök att se lite lyxigare ut är att köpa eller behålla stommar från IKEA, men att sedan komplettera med luckor från exempelvis Superfront eller Picky Living, Superfront och Picky Living är två exempel på företag som specialiserar sig på att skräddarsy luckor och möbler till redan existerande stommar.

Det här är ett utmärkt alternativ om du behöver hålla nere kostnaden under renoveringen men fortfarande vill att köket ska ge ett lyxigare och personligare intryck. Källa: Superfront | luckor No Pattern i färgen Aerugo Green För att få ditt kök att stå ut lite är ett annat tips att sätta in en måttbeställd bänkskiva.

IKEA har en rad olika alternativ, men här kan det vara värt att kolla in utbudet även hos andra leverantörer. Populära material när det kommer till bänkskivor är trä, sten, laminat och rostfritt stål, där laminat och trä står för de mest prisvärda alternativen.

Men innan du beslutar dig för vilken bänkskiva du ska välja kan det vara bra att fundera över hur du använder ditt kök. Alla material kräver olika typer av underhåll och är olika känsliga för exempelvis värme och syror, så se till att välja det material som passar dig bäst. Ta gärna hjälp av en hantverkare om du har frågor eller behöver hjälp med att mäta.

Kolla in vår guide till olika bänkskivor, I det här inlägget har vi tagit upp några tips på hur du kan få din köksrenovering att bli precis så bra som du vill, men med fokus på hur det kan gå till utan att det kostar alltför mycket.
Visa hela svaret

Vad är dyrast att renovera?

Vad är det som påverkar priserna? – I prisexemplen kan man se att storlek och önskad standard på renoveringen har en stor inverkan på slutkostnaden. Standarden utgörs bland annat av materialet man väljer. I alla rum och ytor som du vill renovera måste du bestämma vilket material som ska användas.

 • Ett enkelt kök kostar exempelvis 50.000 kr, medan mer exklusiva kök kan kosta flera hundratusentals kronor.
 • När det gäller bänkskivor skiljer det flera tusen kronor per kvadratmeter mellan de billigaste och dyraste alternativen.
 • Du kan även räkna med stora prisskillnader mellan olika typer av kakel och golv, och generellt sett gäller det allt som måste inhandlas till projektet.
You might be interested:  Vad Behöver Man För Att Bygga Turbo?

Här kan man alltså spara enorma summor, och man behöver inte alltid tumma på kvalitén för att göra det. Är man ute i god tid så kan man hitta specialerbjudanden när det gäller nästan allt. De rum som är dyrast att renovera är nästan alltid badrum, våtrum (som tvättstugor) och kök.

Här finns det också några slantar att spara in. Är det exempelvis nödvändigt att byta ut all inredning i badrummet, eller räcker det att byta ut armaturen? Det är inte enbart inredningen som kostar pengar i dessa rum. Ibland måste man göra om de tekniska lösningarna såsom ventilationssystemet eller uppvärmningen.

Återigen finns det många olika prisklasser att välja mellan, men glöm inte bort att pris och kvalitet oftast hör ihop. Om du vill garantera en värdeökning på huset efter renoveringen kan det vara en bra idé att ha en genomgående hög standard på de tekniska lösningarna.

 • Vilken entreprenör du väljer när du ska renovera ett hus påverkar också slutkostnaden, och det har inte bara att göra med priset de erbjuder.
 • Olika entreprenörer har olika kapacitet, och en entreprenör som jobbar långsamt kan bli dyrare för dig i längden.
 • En stor firma har ofta kapaciteten som krävs för att arbeta i flera delar av boendet samtidigt, medan mindre firmor jobbar sig igenom projektet rum för rum.

Under tiden som renoveringen sker är det vanligt att man måste hitta ett annat boende, och dessa brukar sällan vara gratis. Därav är det för många en ekonomisk fördel om renoveringsarbetet går så snabbt som möjligt. Tänk även på att ditt projekt kan ge rätt till rotavdrag,
Visa hela svaret

Vad får man om man renoverar för 1 miljon?

Är det möjligt att totalrenovera hus med ett budgettak på 1 miljon? – Det är många faktorer som påverkar kostnaderna vid en totalrenovering. Enligt marknadsplasen Byggstart.se ligger genomsnittspriset för en invändig totalrenovering på 12.000 kronor per kvadratmeter.

Om du väljer enklare lösningar och en mer modest standard går det att få ner priset mot 7.000 kronor per kvadratmeter. Har du ett hus som är mindre än 150 kvadratmeter ska det alltså teoretiskt sett vara möjligt att totalrenovera huset för mindre än 1 miljon kronor, men det förutsätter också att projektet har en låg komplexitet och att du måste ha kontroll över och hålla ner alla utgifter gällande material och övriga produkter.

Här har vi sammanställt en lista med exempel på punkter som måste vara uppfyllda för att det ska vara möjligt att utföra en invändig totalrenovering med ett genomsnittspris på 7.000 kronor per kvadratmeter:

Anlita kvalificerade hantverkare : Det är viktigt att du anlitar erfarna och kvalificerade hantverkare till projektet. Det resulterar i att arbetet blir utfört på ett effektiv sätt. Begär in fler anbud : Begär in offerter från tre konkurrerande aktörer när du påbörjar anbudsrundan, och jämför kostnadsförslagen med varandra. På så sätt kan du säkerställa att du anlitar en entreprenör som erbjuder bra tjänster till ett konkurrenskraftigt pris. Det vanligaste vid en totalrenovering av hus är att anlita en entreprenör som tar på sig att organisera och projektleda allt arbete som renoveringen omfattar. Renovering av maximalt ett badrum och ett kök : Badrum och kök är de dyraste rummen i huset. Ska du kunna göra en totalrenovering av ett hus som är 150 kvadratmeter för mindre än en miljon kronor, finns det inte utrymme för att renovera mer än maximalt ett badrum och ett kök. Inga ingrepp eller ändringar i husets bärande konstruktion : Ändring av husets bärande konstruktion är kostsamma arbeten, något som gör att totalkostnaden för renoveringen ökar. Begränsad ändring av planlösningen : För att hålla dig inom budgeten måste du begränsa eventuella ändringar av husets befintliga planlösning.

Inget behov av arkitekt eller åtgärder som kräver bygglov : Om renoveringen omfattar någon åtgärd som är bygglovspliktig eller du måste anlita en arkitekt för att hjälpa till med hela eller delar av projektet, kommer det naturligtvis att öka renoveringskostnaderna. Därför är det viktigt att du håller dig till åtgärder som bygglovsbefriade. Vill du ha offerter på arbetet? Få 3 offerter här,
Visa hela svaret

Hur mycket kostar ett kök från Marbodal?

Köksdesignern: “Så mycket kostar ett kök” – Först ska man tänka på vad man vill ha och vilken budget man är beredd att lägga på sitt kök. När du har kommit så långt går du med fördel till en leverantör för att titta på allt från funktioner till materialval, säger Jane och fortsätter: – I samma veva kan du även boka en tid för ett hembesök eller ett planeringsmöte.

Då hjälper vi dig att kontrollmäta och hitta nya lösningar. Hur ska man tänka i början av renoveringen? – Gör ett bra förarbete och skriv en lista med vad du är nöjd, och mindre nöjd med, eller vad du helt enkelt saknar med ditt nuvarande kök – planera det nya utifrån det. Vad vill du med ditt nya kök? Det kan handla om känslan du vill ha eller hur du ska använda det.

Jag, som köksdesigner, hjälper dig med tips och råd utifrån önskemål och behov. Materialval, hur ska man tänka där? – Hållbarhet. Du ska trivas lika bra i ditt kök om tio år, då är materialval och hållbarhetstänket viktigt. Välj bra material, sådant som håller i längden och är lättskött.

 • Gör det enkelt för dig och underlätta din vardag, det är mitt motto.
 • Hur ska man förhålla sig till trenderna? – Man kan ha en bas för att sedan ta in accenter för att få in trenderna i köket, med färger och sådant.
 • Tänk på att ditt kök ska överleva många olika trender.
 • Stort kontra litet kök, ska man tänka annorlunda? – Jag tycker man ska utgå från sitt ljusinsläpp.

Om du har ett litet kök med lite naturligt ljus, då tycker jag inte att du ska ha ett mörkt kök. Då krymper man nämligen hela rummet. Det kan även vara bra att tänka på att inte bygga allt för högt om det är ett litet rum, då kan känslan att det rasar över en bli påtaglig, säger Jane och fortsätter: – Har man ett stort kök med mycket ljusinsläpp ska man inte vara rädd för lite färg.

Blanda gärna upp med ljust och mörkt. Men oavsett om du har ett stort eller ett mindre kök är arbetsytor det viktigaste. Försök frigöra plats, till exempel genom att få upp mikron i ett hög- eller överskåp. Så, vad kostar ett kök egentligen? – Det är lite som att fråga vad en bil kostar. Det är väldigt olika beroende på storlek och materialval, men man kan få ett mellanstort kök från 100.000 kronor och uppåt.

– Man brukar säga att bänkskivor och vitvaror står för de stora kostnaderna. Materialval, luckor, inredning och byte av golv är också faktorer som gör att kostnaden kan dra iväg.
Visa hela svaret

Hur billigt kan man renovera kök?

Skriker ditt kök efter en uppdatering just när det inte finns pengar och kanske inte heller tid? Lugn. Det finns sätt att komma ner i pris och en hel del varianter på en köksrenovering som du kanske inte hade tänkt på. Här listar vi olika sätt att komma ner i pris för att renovera köket eller bara förnya delar så att det känns fräschare.

Börjar ditt kök kännas trist och tråkigt? Funderar du kanske till och med på att renovera hela köket? Vad kan du göra förutom att städa så att köket blir skinande rent? Jo, en hel del faktiskt. Att bygga nytt kök kostar i snitt 250 000 kronor om du ska bygga ett i mellanklassen. Köksinredningen går på strax över 100 000 kronor och vitvarorna nästan 80 000 kronor.

Därutöver har du hantverkare som ska ha betalt för allt från rivning och rördragning till el och montering. Läs mer: Kostnad bygga kök Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket Ett kök helt i blått med bänkskiva av trä till. Luckan Kungsbacka från Ikea.
Visa hela svaret

Hur bra är IKEA kök?

Kvalitet – När du köper ett IKEA-kök kan du vara säker på att du får skåp och möbler tillverkade av material med hög kvalitet. IKEA tillverkar skåp i MDF, precis som andra kökstillverkare, men de erbjuder även andra solida material i exempelvis trä. Kanske passar detta dina behov bättre?
Visa hela svaret

Vad krävs för att flytta kök?

Flytta ett kök – så går du tillväga Vi på Alvhem förespråkar, i de allra flesta fall, att man vid renovering bevarar så mycket originaldetaljer som möjligt. För oss är det viktigt att värna om husets ursprung och jobba med tidsepoken snarare än emot. Men vi vet också att i vissa fall kan lägenheten bli mycket bättre genom att byta disposition på rummen.

Till exempel var sekelskifteskök ofta små och förpassade till bostadens “bakre del”, mot gården. Inte sällan fanns det en separat ingång från trapphuset och in till jungfrukammaren som angränsade till köket. De små tillredningsköken rimmar tyvärr ofta dåligt med dagens behov och önskemål om sociala planlösningar för stora middagar.

Hösten 2012 var Carolina och Adam på visning av Olivedalsgatan 23. De såg en bostad med fantastisk potential som med ett par förändringar skulle det kunna bli något utöver det vanliga. Ett par dagar senare slog de till och direkt efter tillträdet sattes ombyggnationen igång.

Alla ytskikt renoverades till perfektion och all el frästes in i väggarna. Även badrummet totalrenoverades och redan då förberedde man vatten och avlopp för det nya köket som skulle placeras i ett av de stora rummen i fil, ut mot gatan, i stället för mot gården. Köket lät man sedan platsbygga i tidstypisk stil som matchar husets byggår; 1911.

You might be interested:  Hur Nära Tomtgräns Får Man Bygga Förråd?

Och vi vill påstå att resultatet blev fantastiskt! Bostaden såldes i februari 2018. Men hur går man tillväga om man likt Carolina och Adam vill ändra en bostads planlösning och flytta fram köket till de sociala delarna? Tillsammans har vi rett ut tillvägagångssätten. Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket Att flytta ett kök är vanligtvis inte bygglovspliktigt och ofta inte anmälningspliktigt så länge det inte sker väsentliga ändringar av bärande konstruktion, ventilation-, vatten-, avloppsstammar, utrymningsvägar eller om huset har visst bevarandevärde.

Börja processen med att prata med styrelsen i din bostadsrättsförening, läsa igenom föreningens stadgar och berätta vad du planerar att göra. Det är bra att ha med styrelsen på tåget redan från början. De kan också hjälpa dig avgöra huruvida din renovering är anmälningspliktig. Ta fram ritningar på lägenheten för att lokalisera ventilation, vatten- och avloppsstammar.

Detta gör du på Stadsbyggnadskontoret i din stad. Det kostar ingenting och det finns personal på plats som hjälper till om det är svårt att hitta det du letar efter. När du ändå är på plats på Stadsbyggnadskontoret kan det vara intressant att även leta upp originalritningarna på fastigheten du bor i. Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket Lokalisera lägenhetens ventilation-, vatten- och avloppsstammar. För att köket överhuvudtaget ska kunna placeras på en annan plats i bostaden så måste den delen som är beroende av vatten och avlopp, det vill säga diskho och diskmaskin, placeras nära vatten- och avloppsstammarna.

Ta reda på vilken typ av ventilation huset har. Prata med styrelsen i din förening om du inte vet. Får man till exempel koppla på köksfläkten på befintlig kanal eller behövs en kolfilterfläkt utan att koppla på ventilationsstammen? Vid anmälningspliktiga åtgärder lämnas en bygganmälan till Stadsbyggnadskontoret.

Där kommer du, via en handläggare, att eventuellt bli tilldelad en kontrollansvarig, beroende på åtgärd. Den kontrollansvarige kommer sedan att skicka in en kontrollplan samt vara den som kommer att komma hem till dig innan byggnationen startar, en gång under arbetet och en gång när arbetet är klart. Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket Stadsbyggnadskontoren har olika långa handläggningstider, det kan skilja sig från ort till ort. Men oavsett vart du bor så råder vi dig att vara ute i god tid! När du får tillbaka beslutet, och förhoppningsvis startbeskedet från Stadsbyggnadskontoret, ger du en kopia till styrelsen i din bostadsrättsförening. Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket : Flytta ett kök – så går du tillväga
Visa hela svaret

Hur flyttar man ett kök?

Hur får jag bygga om min lägenhet och när krävs styrelsens tillstånd? – Du får renovera lägenheten så länge det inte påverkar föreningens delar. Det innebär att du kan renovera kök och badrum men inte ändra vattenledningar, ventilation och flytta golvbrunnar utan föreningens tillstånd.

Det behövs vanligtvis inget tillstånd för att ta bort en icke-bärande vägg, medan bärande väggar kräver intyg och tillstånd. Du får inte heller flytta kök eller badrum. Om du ändå önskar flytta kök eller toalett måste du begära ett tillstånd av din förening och även myndighetstillstånd. Arbetet ska ske fackmannamässigt.

Om du inte ansöker om tillstånd riskerar du att få återställa bostaden som den såg ut innan. Vissa ombyggnationer kräver, förutom myndigheters tillstånd, att en stämma beslutar. Att till exempel bygga balkong är en väsentlig förändring som påverkar de andra som bor i föreningen och därför måste medlemmarna rösta om detta på stämman.
Visa hela svaret

Är det svårt att byta kök?

Om du ska renovera själv – Hur svårt kan det egentligen vara att renovera kök själv? Det beror förstås på vilka kunskaper du har och hur praktiskt lagd du är. Om du känner att du har möjlighet att renovera köket själv är det viktigaste att göra ett grundligt förarbete.

Ofta stöter hemmafixare på patrull för att de inte har mätt tillräckligt noga inför köksrenoveringen. Att renovera kök själv kan spara mycket pengar, samtidigt som du får räkna med att lägga ner många arbetstimmar på projektet. Kanske behöver du ta ut semester för att frigöra tiden. Fundera över hur mycket pengar du egentligen sparar på att renovera själv.

Oavsett kan det förstås vara kul att vara byggherre i sitt eget hem – pengar är inte allt.
Visa hela svaret

Vilken ordning ska man renovera kök?

Att renovera köket själv – Det kan kännas avkopplande och spännande att renovera själv, men det kräver både nyfikenhet och en stor portion tålamod. Gör det du tycker är roligt och har kunskap för men var noga med att anlita fackfolk där det behövs. Tänk på att delar av köket måste vara fackmannamässigt utfört både för din egen säkerhet och för att försäkringar ska gälla.

Om du är det minsta tveksam bör du anlita hantverkare för installation av el och VVS (vatten och avlopp). Du kan i värsta fall bli skadeståndsskyldig om arbetet blir fel utfört. Eftersom ROT-avdraget gäller för köksrenoveringar är det vanligt att elektriker och rörmokare anlitas så att installationen av vitvaror och belysning blir rätt utförda.

Börja med att riva ut det gamla köket och förbered sedan för installationer. Börja renoveringen med att måla, tapetsera och lägga in nytt golv. Du har förmodligen lagt mycket pengar på inredningen, därför är det viktigt att du är noggrann. Ett tips är att rita upp det nya köket på de väggar där de skall monteras.
Visa hela svaret

Vad kostar ett nytt kök med vitvaror?

3 – Här är det också ett tydligt ställningstagande kring vad ditt kök kommer att kosta. Ett enklare vitvarupaket (ugn, häll och diskmaskin) kan kosta kring 25-30 000 kr. Samma produktkategorier kan också beroende på funktioner kosta 70-90 000 kr. Läs gärna vår vitvarukatalog och skapa dig en uppfattning.
Visa hela svaret

Hur ska man ha råd att renovera?

Hur får man råd med en renovering? Med sommaren kommer ofta tankar på renoveringar och byggprojekt. Du kanske längtar efter en ny altan, bygga pool, eller bygga växthus. Eller så är det här året då du verkligen måste lägga om taket. Oavsett projekt, finns det en del saker att fundera på innan du ringer hantverkarna eller själv börjar snickra.

 1. Det absolut första man ska sätta sig med är budgeten.
 2. Hur mycket kommer renoveringen eller byggprojektet kosta? När du tar fram en budget är det bra att ta höjd för oförutsedda utgifter.
 3. Tänk också på att renoveringskostnaderna har ökat jämfört med för ett år sedan.
 4. Det kan vara svårt att få tag i material och priset för såväl virke som andra material har ökat kraftigt.

Det finns också en risk att man stöter på problem eller att någon del av projektet inte går helt enligt plan. Därför är de viktigt att sätta en realistisk budget. Renoverar man ett badrum eller kök finns det alltid extra fina saker man kanske vill lägga till. Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket Med en budget på plats kan du starta upp nästa steg – det är dags att se över finansieringen av ditt projekt. Det finns olika sätt att finansiera din renovering. Kanske har du redan sparat ihop det som du behöver. Då kan du såklart börja leta hantverkare direkt.

 • Men har du inte hela budgeten täckt av redan ihopsparande pengar behöver du finansiera projektet med ett lån och det kan du göra på lite olika sätt.
 • Äger du ditt boende kan du se över om det finns låneutrymme så du kan utöka ditt befintliga bolån, men kom då ihåg att räkna ut om du får ett högre amorteringskrav.

Du kan också göra en amorteringsgrundande omvärdering av ditt hus. Det kan göra att du får ner belåningsgraden på bolånet och det kan skapa utrymme för att utöka bolånet så att du kan finansiera din renovering. En amorteringsgrundande omvärdering av ditt boende kan du göra fem år efter att du köpte bostaden.

An du inte utöka ditt bolån är ett annat alternativ att ta ett privatlån. Då ska man dock komma ihåg att dessa lån ofta är dyra och behöver återbetalas i snabb takt och med det stigande ränteläget vi har just nu kan det bli dyrare än du har tänkt med ett privatlån. Med finansieringen på plats kan du börja ta kontakt med hantverkare.

Ta in offerter från ett par olika bolag, först då kan du jämföra och se vad du faktiskt får för pengarna. Det är viktigt att de är professionella och har försäkringar och att de som ska göra el, vatten och avlopp är certifierade för just det. Det kan vara bra att googla företag och hantverkare och såklart också prata med vänner och bekanta som kanske kan rekommendera bra företag.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar IKEA montering?

Otroligt billiga priser – För under tusenlappen så kommer en Fixare hem till dig på en tid som passar dig, även på kvällar och helger och monterar din PAX-garderob. Allt ingår i priset, framkörning, förankringsmaterial och bortforsling av emballaget. Du kan luta dig tillbaka låta Hemfixarna montera dina nya IKEA-möbler medan du gör annat.

Hemfixarna utför majoriteten av sina monteringsjobb inom en till två dagar efter beställning så det innebär att hjälpen finns nära till hands och det enda du behöver göra att klicka på beställningsknappen och beställa hem en Fixare. Alternativt så ringer du Hemfixarnas kundtjänst på 0770 220 720 så hjälper vi dig att beställa hem den hjälp du behöver.

: Hemfixarna | Möbelmontering | Möbelmontering IKEA
Visa hela svaret

Vad kostar det att renovera kök lägenhet?

Vad kostar respektive del? –

WC

Att renovera en WC, ett utrymme med toalett utan golvbrunn, kostar ungefär 70 000–90 000 kr, Det är ett relativt enkelt ingrepp utan särskilt mycket rivning, byggnation eller monteringen av inredning. Även ytskiktet (kakel, klinker, färg eller tapet) är relativt lätt att renovera och kräver inte samma underarbete som utrymmen med golvbrunn (typ ett badrum med tätskikt och fuktspärr).

You might be interested:  Bygga Egen Dator Eller Köpa Färdig?

Tvättstuga

Ska du renovera en tvättstuga kan du räkna med en kostnad på ca 90 000–130 000 kr, Arbetet med att renovera en tvättstuga är mer omfattande än WC:n och det beror främst på utrymmets storlek. Arbetstimmarna som krävs för att renovera tvättstugan är alltså fler.

Badrum

Kostnaden för att renovera ett badrum har vi gått igenom i detalj och du kan räkna med en kostnad på 150 000–175 000 kr för en badrumsrenovering. Ett badrum kräver tätskikt, fuktspärr och golvbrunn vilket tar tid att montera och materialen är relativt kostsamma.

Kök

Det som främst styr kostnaden för att renovera ett kök är storleken på köket, alltså hur många köksstommar köket kommer att bestå av. Ett litet kök, som man ofta har i lägenheter mindre än 70 kvm har normalt 10–15 stommar och kostar ungefär 100 000 kr att renovera. Ett medelstort kök, som man ofta har i villor och radhus, består av 15–20 stommar och kostar 125 000–130 000 kr att renovera. Vardagsrum och hall i totalrenovering villa i Mälarhöjden,

Måleri

När vi ska beräkna vad det kostar att måla om väggar och tak, utgår vi från golvytan i kvadrat gånger takhöjden. Det kan tyckas ologiskt, eftersom man inte målar golvet, men våra kalkyler har räknats om för att det ska vara lättare för kunden att förstå om vi hänvisar till deras bostad på 40 kvm golvyta, istället för 230 kvm väggyta.

 • Om du vill riva tapet, bredspackla väggar och tak samt måla dessa ytskikt kan du räkna med en kostnad på 1800 kr per kvm,
 • Det som påverkar kostnaden är vilken typ av boende du har.
 • Bor du i en modern lägenhet med 250 cm i tak och raka betongväggar? Ja, då är det mindre underarbete och därför billigare att måla om ytskikten.

Du kan räkna med 1500 kr per kvm, Bor du i stället i en sekelskifteslägenhet med 300 cm i takhöjd? Då innebär det mer arbete och material och då kan du räkna med en kostnad på 2000 kr per kvm golvyta. Ska du måla om alla snickerier (golvsocklar, dörrar och fönster) tillkommer ca 1000 kr per kvm golvyta.

Golv

Om du väljer att slipa och behandla ditt golv med två lager hårdvaxolja kan du räkna med en kostnad på 350–400 kr per kvm, Samma sak gäller om du planerar att riva ditt nuvarande klickgolv och ersätta det med ett nytt (men då tillkommer såklart själva golvet utöver angivet pris).

El

Även för el utgår vi från golvyta när vi kommer fram till vad som berörs. Att golvytan används som underlag för beräkningen görs av samma anledning som för måleri. Det är lättare att ta till sig golvytan än om man skulle hänvisa till antal löpmeter elkablage som ska dras om. Vardagsrum i arkitektritat hus där vi hjälpt kunden hitta rätt byggföretag.
Visa hela svaret

Vad kostar det att renovera ett kök i lägenhet?

Vad kostar respektive del? –

WC

Att renovera en WC, ett utrymme med toalett utan golvbrunn, kostar ungefär 70 000–90 000 kr, Det är ett relativt enkelt ingrepp utan särskilt mycket rivning, byggnation eller monteringen av inredning. Även ytskiktet (kakel, klinker, färg eller tapet) är relativt lätt att renovera och kräver inte samma underarbete som utrymmen med golvbrunn (typ ett badrum med tätskikt och fuktspärr).

Tvättstuga

Ska du renovera en tvättstuga kan du räkna med en kostnad på ca 90 000–130 000 kr, Arbetet med att renovera en tvättstuga är mer omfattande än WC:n och det beror främst på utrymmets storlek. Arbetstimmarna som krävs för att renovera tvättstugan är alltså fler.

Badrum

Kostnaden för att renovera ett badrum har vi gått igenom i detalj och du kan räkna med en kostnad på 150 000–175 000 kr för en badrumsrenovering. Ett badrum kräver tätskikt, fuktspärr och golvbrunn vilket tar tid att montera och materialen är relativt kostsamma.

Kök

Det som främst styr kostnaden för att renovera ett kök är storleken på köket, alltså hur många köksstommar köket kommer att bestå av. Ett litet kök, som man ofta har i lägenheter mindre än 70 kvm har normalt 10–15 stommar och kostar ungefär 100 000 kr att renovera. Ett medelstort kök, som man ofta har i villor och radhus, består av 15–20 stommar och kostar 125 000–130 000 kr att renovera. Vardagsrum och hall i totalrenovering villa i Mälarhöjden,

Måleri

När vi ska beräkna vad det kostar att måla om väggar och tak, utgår vi från golvytan i kvadrat gånger takhöjden. Det kan tyckas ologiskt, eftersom man inte målar golvet, men våra kalkyler har räknats om för att det ska vara lättare för kunden att förstå om vi hänvisar till deras bostad på 40 kvm golvyta, istället för 230 kvm väggyta.

Om du vill riva tapet, bredspackla väggar och tak samt måla dessa ytskikt kan du räkna med en kostnad på 1800 kr per kvm, Det som påverkar kostnaden är vilken typ av boende du har. Bor du i en modern lägenhet med 250 cm i tak och raka betongväggar? Ja, då är det mindre underarbete och därför billigare att måla om ytskikten.

Du kan räkna med 1500 kr per kvm, Bor du i stället i en sekelskifteslägenhet med 300 cm i takhöjd? Då innebär det mer arbete och material och då kan du räkna med en kostnad på 2000 kr per kvm golvyta. Ska du måla om alla snickerier (golvsocklar, dörrar och fönster) tillkommer ca 1000 kr per kvm golvyta.

Golv

Om du väljer att slipa och behandla ditt golv med två lager hårdvaxolja kan du räkna med en kostnad på 350–400 kr per kvm, Samma sak gäller om du planerar att riva ditt nuvarande klickgolv och ersätta det med ett nytt (men då tillkommer såklart själva golvet utöver angivet pris).

El

Även för el utgår vi från golvyta när vi kommer fram till vad som berörs. Att golvytan används som underlag för beräkningen görs av samma anledning som för måleri. Det är lättare att ta till sig golvytan än om man skulle hänvisa till antal löpmeter elkablage som ska dras om. Vardagsrum i arkitektritat hus där vi hjälpt kunden hitta rätt byggföretag.
Visa hela svaret

Hur billigt kan man renovera kök?

Skriker ditt kök efter en uppdatering just när det inte finns pengar och kanske inte heller tid? Lugn. Det finns sätt att komma ner i pris och en hel del varianter på en köksrenovering som du kanske inte hade tänkt på. Här listar vi olika sätt att komma ner i pris för att renovera köket eller bara förnya delar så att det känns fräschare.

 1. Börjar ditt kök kännas trist och tråkigt? Funderar du kanske till och med på att renovera hela köket? Vad kan du göra förutom att städa så att köket blir skinande rent? Jo, en hel del faktiskt.
 2. Att bygga nytt kök kostar i snitt 250 000 kronor om du ska bygga ett i mellanklassen.
 3. Öksinredningen går på strax över 100 000 kronor och vitvarorna nästan 80 000 kronor.

Därutöver har du hantverkare som ska ha betalt för allt från rivning och rördragning till el och montering. Läs mer: Kostnad bygga kök Vad Kostar Det Att Bygga Om Köket Ett kök helt i blått med bänkskiva av trä till. Luckan Kungsbacka från Ikea.
Visa hela svaret

Hur man renoverar ett kök?

Att renovera köket själv – Det kan kännas avkopplande och spännande att renovera själv, men det kräver både nyfikenhet och en stor portion tålamod. Gör det du tycker är roligt och har kunskap för men var noga med att anlita fackfolk där det behövs. Tänk på att delar av köket måste vara fackmannamässigt utfört både för din egen säkerhet och för att försäkringar ska gälla.

Om du är det minsta tveksam bör du anlita hantverkare för installation av el och VVS (vatten och avlopp). Du kan i värsta fall bli skadeståndsskyldig om arbetet blir fel utfört. Eftersom ROT-avdraget gäller för köksrenoveringar är det vanligt att elektriker och rörmokare anlitas så att installationen av vitvaror och belysning blir rätt utförda.

Börja med att riva ut det gamla köket och förbered sedan för installationer. Börja renoveringen med att måla, tapetsera och lägga in nytt golv. Du har förmodligen lagt mycket pengar på inredningen, därför är det viktigt att du är noggrann. Ett tips är att rita upp det nya köket på de väggar där de skall monteras.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att byta bänkskiva?

Detaljbilder – Den här diskbänken är nedfälld i bänkskivan och kläms fast med clips i hålet. Diskbänken är i rostfritt stål och kommer från Intra och heter Eurora EUP 8. Bredd 90 centimeter inklusive avställningsytan till vänster,men endast 80 centimeter skåpsbredd krävs.

 • Diskmedelspump ingår, skärbräda och renslåda med mera finns som tillbehör.
 • Pris cirka 7000 kronor.
 • Obs! Glöm inte att smörja in snittytorna i skivan med silikon innan du monterar en diskbänk, om det kommer in fukt i laminatskivan kan skivan svälla och bli ful.
 • Små detaljer som blandare ger också ett lyft till köket.

Här en nyhet från Mora Armatur, Mora Cera High Line i krom. Den höga pipen är inte bara vacker utan även mycket praktisk, till exempel när man diskar eller ska fylla stora grytor och hinkar. Dessutom är den barnsäker, energisnål och droppfri. Pris cirka 1500 kronor.

Skönt att slippa smutssamlande knappar med en slät glaskeramikhäll med integrerade touchkontroller. Valda inställningar lyser i rött inuti glasskivan. Hällen är utrustad med bland annat barnsäkert häll-lås, självavstängning, variabla värmezoner och restvärmevisare som talar om ifall en platta fortfarande är varm.

Cirkapris 6500 kronor. Bänkskivan i mellangrå, silverskiftande laminat är 60 centimeter bred, 3 centimeter tjock och av märket Getalit från Bauhaus. Skivan har 10 års garanti och tål värme upp till 230 grader, är ljusbeständig, repsäker samt vatten- och fläcktålig.
Visa hela svaret