Bästa Proteinet För Att Bygga Muskler?

Bästa Proteinet För Att Bygga Muskler
Vår topplista proteinpulver bäst i test 2022 –
Visa hela svaret

Vilket protein är bäst för att bygga muskler?

Recension av Core Whey Protein – Vi bedömde att Core Whey Protein var det “bästa proteinpulvret med vaniljsmak”, Vi uppskattar den finstilta balansen mellan smak och konsistens i kombination med många smakalternativ. Perfekt för alla som uppskattar smakmässig variation Om du vill bygga muskler och få ut så mycket som möjligt av din träning är vassleprotein det bästa valet.

En av de största fördelarna med vassleprotein är att det innehåller ett brett spektrum av aminosyror som ofta saknas i växtbaserade proteiner som ärter och hampa. Core Whey Protein är ett vasslekoncentrat som finns att få i en mängd olika smaker och som har ett skarpt fokus på att använda svenska råvaror.

Pulvret består av hela 80% protein och finns i mer än 10 olika smaker. Vad sägs till exempel om jordgubbsmilkshake, banana split eller kanelbulle? Till julen går det också att få med smak av lussebullar eller pepparkakor. Självklart finns även de klassiska smakerna som choklad, jordgubb och vanilj.

Pulvret går lika bra att dricka som det är blandat med vatten eller mjölk som att blanda i smoothies eller i frukostgröten. Core är namnet på Svenskt Kosttillskotts egna produkter och det märks inte minst när det kommer till priset. Produkten är en av de mest prisvärda och kan jämföras med Gymgrossisten och Proteinbolagets egna märken där kilopriset är liknande men proteinhalten något lägre.

Vi gillar att Core Whey Protein har en hög proteinhalt med bra aminosyraprofil, finns i många olika och inte minst goda smaker, och kanske framförallt att det kommer till ett väldigt bra pris. Det enda vi har att anmärka på är att sockerhalten kunde varit något lägre, samt att ett par smaker smakar lite för artificiellt.

 • Rik på BCAA
 • Många goda smaker
 • 4,3/5 av användarna

Nackdelar med Core Whey Protein

Lite hög sockerhalt

Egenskaper

 • Proteinhalt: 80%
 • Pris / kg: 259 kr
 • Protein g/kr: 3,09
 • Sockerhalt: 6,5%
 • Protein per portion: 26 g

Visa hela svaret

Vilket är det bästa Proteinpulvret?

Trippel vassle – På näringssidan ser det däremot betydligt bättre ut, med tre sorters vassleprotein i samma pulver – koncentrat, isolat och hydrolsat – och ett knippe matsmältningsenzymer som ska underlätta nedbrytning av såväl protein som fett och kolhydrater.

Enzymernas verkan ter sig dock omärklig för de flesta, då endast en i testpanelen upplevde positiva resultat. Desto effektivare är proteinpulvrets lösningsförmåga då det blandas utan problem. Dessutom ger det en riktigt krämig konsistens även i vatten. Räds du inte en lite längre innehållsförteckning och gillar vanilj är Star Nutrition Ultimate Whey Vanilla ett välsmakande alternativ med en bred bas av vassleprotein.

Mycket god vaniljsmak, hög proteinhalt, bra proteinblandning Marginell effekt av enzymerna, ganska många tillsatser 0 5 4.5 1
Visa hela svaret

Vilket protein ska man välja?

Vassleprotein har ett snabbt upptag och tunn konsistens, intas med fördel i samband med träning. Kaseinprotein har ett långsamt upptag och krämig konsistens, intas med fördel som kvällsmål. Blandprotein kombinerar egenskaper från snabbt och långsamt protein, perfekt som mellanmål.
Visa hela svaret

Är whey 100 bra?

Whey – 100 är ett väldigt bra alternativ till alla som är laktosintoleranta eller personer som vill ha högsta möjliga proteinmängd per 100 gram. Det är också ett bra alternativ för personer som går på en extremt kontrollerad diet där varje kalori gör skillnad. Whey -80 är ett vasslekoncentrat.
Visa hela svaret

Vad är bäst för att bygga muskler?

10 tips för att bygga muskler –

Träna basövningar. Basövningar aktiverar större delen av kroppens muskler vilket ger en helhetsträning och framförallt bättre och snabbare muskeltillväxt. De fem mest effektiva övningarna för att bygga muskler och utveckla styrka är – knäböj, marklyft, bänkpress, militärpress och rodd. Vill du bygga muskler behöver du också lyfta tungt. Det är viktigt att du tränar med en så pass tung vikt så att dina muskler bryts ned och behöver reparera sig större och starkare. Sikta på att träna på en vikt mellan 70–80% av ditt 1 RM, vilket är den vikt som du klarar att lyfta maximalt en gång. Träna regelbundet. Det finns bara ett sätt att bygga muskler snabbare och det är att träna oftare. Ju oftare du tränar en muskel desto bättre och snabbare växer den! Förutsatt att du vilar mellan träningstillfällena. Ät mycket mat. För att dina muskler ska växa måste du täcka ditt energibehov och även ha ett överskott kvar till att bygga ny massa på. Sikta på 500-1000 kalorier extra per dag i intag. Sov 7–8 timmar per natt. Det är under din sömn som återhämtningen och uppbyggnaden av musklerna sker. En powernap kan förbättra återhämtningen lite extra, särskilt om du sover mindre än rekommendationen. Dokumentera din träning. För träningsdagbok över din träning. Anteckna vilka vikter du använder, hur många set och reps respektive övning är och följ din utveckling. På så sätt kan du checka dina framsteg och ha en morot att alltid sträva efter att överträffa förra veckans resultat. Undvik inte cardio bara för att du vill bygga muskler. Bra kondition och syreupptagningsförmåga är viktigt även om man har som mål att bygga muskler och bli starkare. Som komplement till styrketräning rekommenderas intervallträning, där du växlar mellan hög intensitet och låg intensitet. Högt proteinintag, Protein är det viktigaste näringsämnet för att bygga muskler. Om du inte får i dig tillräckligt mycket protein, försämrar du dina träningsresultat rejält. För att optimera muskeltillväxten och utveckla en bra fysik bör du under ett dygn få i dig minst 1,5 gram protein per kilo kroppsvikt och dag. Variera din träning, Om du känner att du inte utvecklas längre i träningen bör du testa att variera vikt, reps, sets och vila eller byta ut övningar med jämna mellanrum. Om man tränar för ensidigt kommer musklerna till slut vänja sig och inte tvingas kompensera genom att växa sig starkare. Sätt upp tydliga mål. Att ha tydliga målsättningar med sin träning är närmast ett måste för att komma någon vart i gymmet. Sätt upp ett stort tydligt mål med träningen, och även delmål längs vägen. De som fattar beslut om sitt mål och håller sig stenhårt till sina beslut tenderar att i de flesta fall uppnå sitt mål.

You might be interested:  Hur Nära Grannens Tomt Får Man Bygga?

Bästa Proteinet För Att Bygga Muskler Artikel | Basic
Visa hela svaret

Vad är skillnad på whey och vassle?

Whey 100 är ett vassleisolat och Whey 80 är ett vasslekoncentrat. Den största skillnaden är med andra ord att Whey 100 innehåller en större andel protein samt något mindre fett och laktos än Whey 80.
Visa hela svaret

Vad händer om man äter för mycket kreatin?

Dagligt intag – Du bör inta runt 5 g kreatin dagligen oavsett om du tränar den dagen eller inte. Det finns inga dokumenterade extra positiva effekter vid styrketräning eller idrottande av att inta mer än 5 g kreatin/dag. Intag av mer än 5 g/dag kommer endast leda till att njurarna får jobba extra med att få ut kreatin ur kroppen med urinen.

 • Undantaget möjligen om man har många kilo muskelmassa (kroppsvikt på minst 85 kg hård) då man möjligen kan behöva höja intaget till 6-7 g/dag för att behålla nivåerna på max men det är en ren hypotes utan något verkligen stöd.
 • När man börjar ta kreatin kan man använda sig av en uppladdningsfas i form av ett intag på 5 g kreatin 4 gånger per dag under 4-5 dagar.

Detta mättar muskulaturen på kreatin och man behöver efter detta bara inta 5 g/dag för att hålla uppe nivåerna. Uppladdningsfas är inget måste och man får troligen samma effekt av att inta 5 g/dag konstant. Skillnaden blir att det tar längre tid tills nivåerna av Cr-totalt är fullt höjda.

 1. Det finns även en studie som i alla fall antyder att det inte finns någon vits i att verkligen ta så mycket som 20 gram varje dag under en uppladdning ( 35 ).
 2. Att konstant ta extra stora doser kreatin “bara för att” är ingen bra idé då du dels riskerar att din kropp nedreglerar kreatintransportörerna i kroppen extra mycket och att du får i dig onödigt mycket av andra eventuella kontramineringar i produkten som kan vara ofarliga vid rätt dos men bli lite för högt om du överdriver dosen.

Dessutom kostar det ju bara pengar
Visa hela svaret

Vad är kreatin bra för?

Kommer du att tappa dina styrke- och muskelökningar om du slutar ta kreatin? – Nej. Ja. Typ. Det beror delvis på vilka aspekter av styrke- och muskelökningar vi pratar om. Den primära effekten av att ta kreatin är att du ökar mängden kreatinfosfat som lagras i dina muskler med ungefär 20–30 %. Kreatinet binds med vatten inuti dina muskler, vilket kan öka din fettfria massa med upp till 1–2 %, och diametern på dina muskelfibrer med 5–10 %. Physiol Genomics.2008 Jan 17;32(2):219-28. Epub 2007 Oct 23. Global and targeted gene expression and protein content in skeletal muscle of young men following short-term creatine monohydrate supplementation. “> 43 Det extra kreatinfosfatet förbättrar din prestation främst vid högintensiva aktiviteter som är kortvariga (<1 minut) eller repetitiva – såsom klassisk styrketräning eller sprinter – samt möjligen lite andra effekter som har diskuterats tidigare i den här artikeln. Om du slutar ta kreatin, kommer dina kreatindepåer att återgå till sin gamla basnivå inom ungefär en månad. Vid det laget kommer du inte längre att vara hjälpt av extra stora kreatinförråd under din träning eller återhämtning. Vad du däremot fortfarande kommer att ha, är de träningsframsteg du har gjort tack vare kreatintillskottet du tog tidigare. Medan du tog kreatin kunde du träna hårdare och bättre, och därmed få större ökningar av styrka och muskelmassa än annars. Dessa större ökningar kommer fortfarande att finnas kvar. Även om du kan märka en liten prestationsförsämring månaden efter du slutar ta kreatin, eftersom kreatindepåerna töms, så kommer du alltså att behålla träningsresultaten som du fick under träningsperioden.

You might be interested:  Hur Högt Staket Får Man Bygga Vid Tomtgräns?
Visa hela svaret

När är det bäst att ta kreatin?

När skall man ta Kreatin? Detta kosttillskott kan tas när som helst under dagen, de enda man bör tänka på är att man tar Kreatin regelbundet. Kreatinet tas upp vid träning och vanligtvis brukar man behöva dosera fem till sju dagar innan man märker av någon effekt.
Visa hela svaret

Kan man lita på proteinpulver?

Få behöver tillskott – Men experterna ger inte mycket för proteinpulver. Nutritionisten Anki Sundin, till exempel, som brukar föreläsa om just kost, näringslära och prestation, menar att det är ett fullständigt onödigt preparat. – För de allra flesta som tränar, till och med på hög nivå, räcker det faktiskt att man har koll på vad man äter, vilka livsmedel som innehåller protein samt när och hur mycket man ska äta av det.

 • Det är ytterst få som behöver ett tillskott av protein.
 • Men vilka behöver det? – Det skulle i så fall vara idrottare på elitnivå.
 • Men det är nog snarare av bekvämlighetsskäl som jag säger så.
 • Ett proteinpulver som man blandar med lite vatten är ju faktiskt väldigt smidigt och bekvämt, det är en aspekt som man måste ha respekt för.

Men för de allra flesta behövs det alltså inte, säger Anki Sundin. Hon vill inte döma folk som tar proteinpulver, det är upp till var och en, säger hon. För egen del tycker hon dock “att det är lika bekvämt att ha med sig en banan och en burk kvarg till gymmet”.
Visa hela svaret

Hur mycket whey 80 per dag?

Sammanfattning – Som du märker så är jag ganska positivt inställd till vassleprotein. Jag tycker det är ett bra kosttillskott, och jag använder det som sagt en del. Det är verkligen inget måste för att bli stor och stark, utan är i princip bara mat i pulverform, men det har en positiv effekt på muskeltillväxten och är dessutom en billig proteinkälla.

Det populäraste proteinpulvret är gjort på vassleprotein, som utvinns ur mjölk genom en filtreringsprocess. Jag rekommenderar att du tar ungefär 0,75-1 dl proteinpulver efter träningen, blandat med ca 3 dl vatten eller mjölk. Om du tar det som mellanmål för att höja ditt dagliga proteinintag så är det samma dos jag rekommenderar.

Det protein jag använder heter som sagt Whey-80, och det kan du köpa här, Hur är det med dig, använder du proteinpulver?
Visa hela svaret

Hur träna för maximal muskeltillväxt?

3. Träningsvolym – Träningsvolymen bestäms främst utifrån hur många set du utför och har visat sig vara den mest avgörande variabeln för hur god effekt du får av din styrketräning (3,4). Träningsvolymen följer nämligen ett dos-responsförhållande som innebär att ju fler set du utför desto större blir muskeltillväxten (4,5,6).

 1. Vid en viss nivå kommer dock en ökad träningsvolym bli kontraproduktivt och innebära en längre återhämtningstid utan att ge större muskeltillväxt.
 2. En metaanalys om träningsvolym från 2017 visade att 1-4, 5-9 och 10 (eller mer) set per muskelgrupp och vecka resulterade i en ökad muskeltillväxt med ca 5 procent, ca 7 procent respektive ca 10 procent (4).

Andra studier har visat att det verkar räcka med enstaka set per vecka för att otränade och måttligt tränade individer ska öka sin muskelmassa (5,6), men att en ökning från 1 till 2 set per muskelgrupp och träningspass ger en stor vinst. Muskeltillväxten ökar då med 40 procent (5).

 1. Att höja träningsvolymen från 1 set till 2-3 set kommer göra större skillnad för muskeltillväxten jämfört med att därefter öka volymen från 2-3 set till 4-6 set (5).
 2. Ett tidseffektivt alternativ som samtligt ger bra muskeltillväxt verkar således vara att köra 2-4 set per muskelgrupp och vecka.
 3. Men för att maximera muskeltillväxten krävs sannolikt minst tio set per muskelgrupp och vecka, framför allt för vältränade individer.
You might be interested:  Vad Ska Man Äta För Att Bygga Muskler Tjej?

Noterbart är att avkastningen du får per extra utfört set kommer sjunka förhållandevis snabbt. Hur lång setvila? Hur länge du vilar mellan seten, den så kallade setvilan, kommer påverka hur många repetitioner du orkar utföra på en viss intensitet i nästa set och i förlängningen kommer det kunna påverka muskeltillväxten.

Setvilans längd bör anpassas utifrån intensiteten på träningen och vilka övningar du utför. Dels för att kunna utföra övningen med en god teknik, dels för att kunna orka fler repetitioner och set. Det är därför en god idé att vila längre mellan tunga set knäböj med skivstång, jämfört med lätta bicepscurls med hantlar.

En vanlig missuppfattning är att setvilan ska vara något kortare om målet är att bygga muskler. Det har dock visat sig att kort (under 60 sekunder) och lång (över 60 sekunder) setvila är lika effektivt för att öka muskelmassan.
Visa hela svaret

Måste man äta proteinpulver för att bygga muskler?

Proteinpulver och proteinbars är ett måste om man styrketränar – Falskt, kosttillskott med protein är verkligen inget måste när man styrketränar. Om målet är att bygga muskler är ett ökat proteinintag dock en viktig förutsättning. Men detta protein kan man lika gärna få i sig genom en vanlig kost.
Visa hela svaret

Hur mycket protein ska du äta för att bygga muskler?

Kort sammanfattning:

 • När du styrketränar ökar ditt proteinbehov på kort sikt för att reparera kroppen efter träningen, och på lång sikt för att bibehålla din ökade muskelmassa.
 • Samma träningsprogram kan ge större muskeltillväxt och styrkeökningar om du äter lite mer protein.
 • Den minsta mängd de flesta icke-tränande personer behöver för att inte tappa muskelmassa är 0,8 g protein/kg/dag.
 • De Nordiska Näringsrekommendationerna för icke-tränande personer är ungefär 0,8– 1,6 g/kg.
 • För styrketränande personer som vill öka sin muskelmassa och styrka rekommenderas ett intag om minst 1,4–2,2 g/kg.
 • Vid kaloriunderskott ökar proteinbehovet och du kan motverka muskelförlust genom att öka proteinintaget med ytterligare cirka 0,5 g/kg.
 • Det finns ingen känd övre gräns där proteinintaget blir farligt högt för friska personer, givet att det inte medför att du äter för lite av andra näringsämnen. Samtidigt finns det inga direkta ytterligare fördelar med att gå högre i proteinintag än siffrorna nämnda ovan samt i inlägget.

Protein används för att bygga upp det mesta i våra kroppar: hår, hud, skelett, hormoner, blod, och inte minst muskler. Idag är det fastställt bortom allt tvivel att samma träningsprogram kan ge dig större muskeltillväxt och större styrkeökningar om du äter lite mer protein.
Visa hela svaret

Måste man äta mycket protein för att bygga muskler?

För en person som tränar mycket och vill bli starkare är det viktigt att få i sig tillräckligt med protein för att kunna bygga upp sina muskler. Men det är viktigt för en ‘vanlig’ person att också få i sig tillräckligt med protein under en dag.
Visa hela svaret

Hur mycket protein ska man få i sig per dag för att bygga muskler?

Hur mycket protein kan kroppen ta upp – En annan vanlig fråga vi stöter på är hur mycket protein kan kroppen ta upp per dag? Det är nästan samma fråga som hur mycket protein du behöver. För det är nämligen så att vi mäter det genom att testa nitrogen balansen som vi kan se hur mycket protein kroppen kan ta upp per dag. Enligt den forskning vi har gått igenom kan vi se följande:

Walberg – 1,6 gram Tarnopolsky 1 – 1,21 Tarnopolsky 2 – 1,4 Lemon – 1,65 Hoffman – 1,7 ISSN – 1,4 – 2

Snittet hamnar på cirka 1,56 gram protein per kilo kroppsvikt och dag vilket vi måste påpeka är en förenkling. Men det finns andra studier som visar på liknande siffror som t.ex Morton RW et al, som rekommenderar 1,6 gram och Bandegan et al, som ger ett intervall på mellan 1,7 och 2,2 gram per kilo kroppsvikt.

Slutsats Hur mycket protein du behöver per dag om du tränar är individuellt. Ska vi dock komma fram till en slutsats baserat på studierna vi gått igenom hamnar vi på någonstans mellan 1,21 och 2,2 gram per kilo kroppsvikt. Det finns däremot mycket stöd att 1,4 gram räcker eller 1,8 gram med ett påslag.

Tyckte du om artikeln? Dela den gärna och är din passion kost och träning? Läs mer om våra utbildingar till pt, Vi har nyligen tagit fram en pt utbildning med kost som inriktning! Referenser https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4985555/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22150425 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26894275 https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-017-0177-8 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21131864 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18974721 https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/nitrogen-balance The Oxford Dictionary of Sports Science & Medicine (3 ed.) Michael Kent 2006
Visa hela svaret