Bygga Om Bil Till Epa Pris?

Bygga Om Bil Till Epa Pris
Vi spärrar din bil till a-traktor Att bygga A-traktorer på moderna bilar har blivit väldigt vanligt sedan Transportstyrelsen ändrade reglementet för A-traktorer. Funderar du på att bygga om bil till epa så kan vi på Cartune hjälpa till att programmera om styrenheten för att spärra hastigheten till max 30 km/h.

vad vi kan göra ● Bensin och diesel ● Både manuella och automatiska växellådor ● Elektroniskt spärrad vid 30 km/h via mjukvaran ● Omprogrammering av ECU/motorstyrenhet ● Intyg till registreringsbesiktningen ● Hela byggen, från bil till färdig registrerad A-traktor pris & förfrågan

Priset för att programmera om bilens styrenhet till A-traktor är 6990 kr. När vi programmerat klart och kan garantera att bilen inte gör mer än 30 km/h skriver vi ett intyg som du tar med till registreringsbesiktningen. Om du vill konvertera din bil till A-traktor så ring oss på 010-16 16 770 för att se vad vi kan erbjuda just ditt fordon. : Vi spärrar din bil till a-traktor
Visa hela svaret

Hur mycket kostar de att bygga om en bil till en EPA?

Nya reglerna – så kan du bygga A-traktor av en Porsche Turbo med 500 hk Nya regler gör det mycket enklare att bygga en A-traktor. Nu räcker det med en växellåda – och det går att få igenom vanliga bilar utan total ombyggnad. Bilar som Porsche Cayenne, Audi TT och Mercedes C-klass blir allt populärare – och får mopedbilar att se ut som simpla leksaker. Bygga Om Bil Till Epa Pris Tidigare fanns det en regel om att bilen fick gå högst tio kilometer i timmen på lägsta växeln när motorn gick på två tredjedelar av maxvarvet. Oftast har det krävts en extra växellåda för automatbilar. Många har i stället sökt och fått dispens för en hastighetsspärr.

 • Transportstyrelsen har fått hantera 30-40 ansökningar om dagen.
 • Nu släpper Transportstyrelsen på det gamla kravet om nedväxling.
 • Det blir alltså enklare att bygga sin egen A-traktor genom att helt enkelt programmera om motorstyrningen så att bilen inte kan gå fortare än 30 km/h.
 • Det blir också enklare att använda nyare om mer miljövänligare bilar som helt enkelt programmeras ner för att inte gå fortare än 30 km/h.
You might be interested:  Vad Kostar Det Att Bygga Grund?

Och att varvtalen sjunker ger ytterligare fördelar. Dispenserna har redan skapat en trend i att göra A-traktorer av ganska så fina och sportiga bilar. Det har börjat dyka upp allt fler Porsche Cayenne, Audi, BMW och Mercedes som A-traktorer. Till och med Ford Mustang har gjorts till A-traktor.

 1. En Porsche Cayenne Turbo S som har 500 hk har byggts om – och där går det undan upp till 30 km/h.
 2. Elektronikboxen skickas helt enkelt till Porsche i Tyskland för att spärras vid 30 km/h.
 3. Något Porsche är lite förbryllade över.
 4. Och det behöver inte längre vara något flak på bilen som på de klassiska ombyggda duetterna och 740-bilarna.

Om bilen är fyrhjulsdriven så försvinner reglerna om att den måste ha ett ballastflak. En dragkrok måste däremot finnas. Och sedan måste baksätes- och bagageutrymmet kapslas in så att det inte finns något utrymme. Sedan är det bara att gasa på. Men inte fortare än 30 km/h – men många vill se gränsen höjd till 45 km/h. Bygga Om Bil Till Epa Pris Maths Nilsson är grundare av Carup. : Nya reglerna – så kan du bygga A-traktor av en Porsche Turbo med 500 hk
Visa hela svaret

Hur mycket får en EPA låta?

Det finns strikta gränser för hur mycket olika fordon får väsnas och dessa står angivna i transportstyrelsens författningssamling, kapitel 10. En personbil får inte avge så kallat externljud högre än 84 decibel, för stora bussar och lastbilar är övre gränsen 92 decibel, vilket är högt.
Visa hela svaret

Hur gör man om en v70 till A-traktor?

I och med att lagen förändrades sommaren 2020 så är det nu otroligt mycket enklare att gör om en bil till en A-traktor. Du behöver inte längre ha dubbla lådor utan kan enkelt konvertera bilen så att den går som en A-traktor med hjälp av en programvara.

 1. Strypning görs alltså i bilen styrenhet även kallad ECU.
 2. Att lägga in programvaran är enkelt och det gör du själv med hjälp av en PPC3-enhet från BSR.
 3. Det talas om att höja hastighetsbegränsningen för a-traktorer och om det skulle bli aktuellt så kan man använda den redan köpta utrustningen och programvaran för att ändra till den högre hastigheten.
You might be interested:  Hur Stor Friggebod Får Man Bygga Utan Bygglov?

Det skickas då ut ett nytt intyg för den nya omregistreringen. Hur intygas konverteringen och när får jag intyget? Med konverteringen medföljer det ett intyg från BSR som verifikat på att bilen är omprogrammerad och max går att köra i 30km/h. Intyget skickas separat och ska visas upp där registreringsbesiktningen görs.

 • Så här går det till: När du har läst in konverteringen måste PPC-enheten synkroniseras i PPC-synk (mjukvaran finns att laddas ner på din PPC-sida på) programmet på en dator.
 • Ontakta sen BSR via deras support och meddela att du genomfört konverteringen och synkroniserat din PPC.
 • Bifoga ditt PPC nummer.

Därefter kan deras tekniker bekräfta att detta är utfört och intyget skickas.
Visa hela svaret

Kan man bygga om en Tesla till EPA?

Bygga Om Bil Till Epa Pris Tesla lanserar idag sin Model Y som fabriksbyggd A-traktor. Tack vare sin nya europeiska närvaro i och med den nyöppnade fabriken i Berlin kan Tesla nu anpassa sitt produktutbud efter de lokala marknaderna. Berlinbyggda Tesla Model Y typgodkännandedokument avslöjar en spännande nyhet: bilarna kommer kunna A-traktorkonverteras direkt från fabrik! Tack vare en ny mjukvaruuppdatering kommer de Berlinbyggda Tesla Model Y till punkt och pricka uppfylla VVFS 2003:19, det vi populärt brukar kalla för A-traktor eller “EPA” i Sverige.

Konverteringen kommer kosta 19 900 kronor och måste beställas innan leverans på företagets designsida, A-traktor paketet innehåller både LGF-skylten (reflextriangeln) och dragkrok som ju är krav på A-traktorer. LGF skylten är dock magnetisk och bortplockbar. För det mest genialiska med Teslas A-traktorkonvertering är att den är enbart utförd i mjukvara! Om bilen ska bete sig som en vanlig Tesla eller bli strypt till A-traktor bestäms av vilken mobil eller nyckelkort bilen låses upp med.

Öppnas Tesla Model Y med pappans nyckelkort beter sig bilen som vanligt. Men används sonens nyckelkort spärras bilens maxhastighet automatiskt till 33 km/h. Bakdörrar, bakrutor och bakluckan kopplas ur så att handtag och strömställare inte kan öppna något av detta, varken inifrån eller utifrån.

Detta på grund av att enligt VVFS 2003:19 får baksätet ej användas i bilen. Om man nu hypotetiskt krånglar sig förbi framstolarna och sätter sig i baksätet kommer “occupant sensing” sensorn, den lilla kameran ovanför innerspegeln detektera detta och bilen saktar omedelbart ner och stannar. Det går inte ens att ställa en väska i baksätet.

Övriga funktioner av bilen behålls. Autopilot kan aktiveras. Acceleration 0-33 km/h sker på blixtrande 0,97 sekunder. Bilens säkerhetsfunktioner som till exempel autobroms fungerar fortfarande. Det är betryggande att även A-traktorer nu kan få moderna säkerhetsfunktioner.

Innan du bockar för A-Traktorkonverteringen när du beställer din Tesla Model Y bör du dock veta att de svenska reglerna släpar fortfarande efter. Medan de nya tyska reglerna som klubbades igenom tidigare i år tillåter mjukvaruaktivering, att samma bil kan både användas som reguljärt fordon och A-traktor beroende på vem som framför den, släpar den svenska lagstiftningen efter.

I Sverige registreras fortfarande de fysiska fordonen, som bil eller A-traktor, och därmed måste de alltid vara spärrade oberoende av vem som kör dem. Vi hoppas på snabb ändring, att även Sverige inför de virtuella fordonsklass som behövs för nya lagstiftningen.

När barnet fyllt 18 år och skaffat körkort kan A-Traktorkonverteringen enkelt hävas via mjukvara. Tesla plockar trådlöst bort mjukvaruspärren för 5 000 kronor och omregistrerar de virtuella fordonsklass som behövs. Så istället för att behöva köpa en Tesla till de vuxna och en gammal stinkande ombyggd Volvo till tonåringen kan de snart samsas om samma bil.

Bara tonåringen kommer ihåg att plocka bort luddiga tärningarna från backspegeln och LGF-skylten från baksidan varje gång han kommit hem. Tesla har öppnat beställningssidan idag och vi får hoppas att Trafikverket hinner ändra sina bestämmelser tills bilarna når de svenska köparna.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Nära Tomtgräns Får Man Bygga Hundgård?

Får man bygga om en cab till EPA?

Det är varen tillåtet att bygga A-traktor av öppna bilar ( cabriolet ) eller en egen hytt, alternativt att göra om en hytt med demonterbara längsgående balk/-ar till fasta. Det är bilens serietillverkade karosseriutformning som är avgörande.
Visa hela svaret