Hur Lång Tid Tar Det Att Bygga Ett Älvsbyhus?

Hur Lång Tid Tar Det Att Bygga Ett Älvsbyhus
Bygga med lösvirke med byggfirma – Väljer man att bygga ett lösvirkeshus och man vill använda sig av en byggfirma brukar bygget också gå ganska snabbt. Det är givetvis också beroende på hur stor byggfirma man väljer och hur många snickare som är igång samtidigt.
Visa hela svaret

Hur lång leveranstid har Älvsbyhus?

Älvsbyhus ber kunderna ta höjd för leveranstider på cirka 16-20 månader, och därmed inflyttning cirka 18-22 månader efter beställning. Bakgrunden är coronapandemin, uppger hustillverkaren: Kraftigt ökad efterfrågan. Fortsatt hög sjukfrånvaro i fabriker och störningar i leverantörsled.
Visa hela svaret

Är ni nöjda med Älvsbyhus?

– Det här visar att vi har rätt tänk hela vägen. Från tillverkningen av huset i fabriken tills kunden sätter nyckeln i låset, säger Kent Johansson, vd Älvsbyhus. Prognoscentret visade, i dagarna, vilka småhustillverkare i landet som hade de nöjdaste kunderna under 2021.

 1. Älvsbyhus Nöjd-Kund-Index gav en topp tre placering.
 2. Det betyder att Älvsbyhus under de senaste fyra åren legat stadigt i toppen.
 3. Vi vill såklart ha branschen absolut nöjdaste kunder.
 4. Förra året hade pallplats ett och två endast en poäng mer än oss, så det är små marginaler.
 5. Vi är Sverige största småhustillverkare tjugotvå år i följd.

Att vi dessutom återkommande ligger i topp när kunderna sätter betyg på oss handlar om att hela vår personalstyrka och organisation gör sitt bästa, säger en stolt Kent Johansson. En gång per år presenteras resultatet av NKI-mätningen och syftet är bland annat att kartlägga hur nöjda kunderna är samt vad som påverkar kundnöjdhet inom branschen för småhustillverkare.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar ett Älvsbyhus?

Vad kostar det att bygga ett nyckelfärdigt hus? – Det billigaste nyckelfärdiga huset från Älvsbyhus är 1,5-plansvillan Lasse som kostar från 1 374 230 kr (2022). Priser för nyckelfärdiga hus varierar beroende på vilken hustillverkare och vilken husmodell du väljer, även tillval och vart i landet du bygger påverkar slutpriset.

När man jämför kostnaden för ett nyckelfärdigt hus (totalentreprenad) med andra entreprenadformer där man väljer att bygga helt eller delvis själv så kan priset verka högre men då är det viktigt att se till att man jämför kostnaderna för alla delar av husbygget, fram tills dess att huset är inflyttningsklart.

När man jämför priser på nyckelfärdiga hus mellan hustillverkare är det viktigt att dubbelkolla vad som ingår i priset, då det kan skilja sig väsentligt från en leverantör till en annan. Läs mer! Vad kostar det att bygga hus
Visa hela svaret

Är Älvsbyhus billigast?

Elsa från Älvsbyhus – Detta hus är det billigaste vi hittat som går att köpa från hustillverkare. Elsa kostar 1 368 900 sek i standardutförande och då får man ett mindre hus på 85 m2 med 2-3 rum och kök samt tvättstuga. Byggytan är 104 m2. Kostnader för markarbeten, avgifter till myndigheter, tomt osv. tillkommer. Se huset nedan eller gå direkt till tillverkarens hemsida här.
Visa hela svaret

Hur är kvaliteten på Älvsbyhus?

För- och nackdelar med Älvsbyhus – Huset är 120 kvadratmeter stort i ett plan, men de har på senare tid inrett vinden och på så sätt fått ytterligare 65 kvadratmeter boyta. De har även byggt till ett pannrum i efterhand. Det tog en sommar att få huset på plats, och större delen av arbetet var det Älvsbyhus som stod för.

 • Det gick fort och smidigt att få huset på plats.
 • Det stod klimatskyddat på 1-2 dagar och sedan tog finliret ett par veckor.
 • Eftersom det var sommar kunde det ibland vara svårt att få tag på rätt person på företaget när man behövde, men i slutändan gick det alltid bra, säger Peter Lundberg.
 • Han berättar att den största nackdelen med Älvsbyhus, utifrån hans erfarenhet, är just finliret.
You might be interested:  Hur Lång Tid Tog Det Att Bygga Tower Bridge?

Kvaliteten på inomhusdelar så som tapeter, golv och vitvaror – det är där Peter märker vad Älvsbyhus sparat in pengar på. – Vi köpte huset med linoleumgolv och när jag skulle lyfta soffan sprack det. Vi fick också problem med luftbubblor som var cirka 2×0,5 meter.

 • Men å andra sidan åtgärdade Älvsbyhus problemen när vi påtalade dem, säger Peter och fortsätter: – Andra delar vi upplevt dålig kvalitet på är exempelvis vitvarorna.
 • Vi beställde det lite tyngre maskinpaketet och ändå har handtagen lossnat från kyl och frys och färgen har släppt här och var.
 • Han säger även att det märks att tapeterna är av en tunnare och billigare sort.

Dock är han nöjd med de stora delarna så som stomme, grund och tak – även om han tycker att det märks att torpargrund överlag är ett sämre alternativ än gjuten platta. En vanlig kritik mot Älvsbyhus är just att de bygger med torpargrund istället för gjuten platta.

 • Vi är nöjda med vår torpargrund, men det är klart, det märks ju att huset inte står på en platta.
 • Vi har till exempel fått sprickor ovanför fönster och dörrar.
 • Men det är ingen dåligt byggd grund.
 • Den håller vanligen 40 procent luftfuktighet och går som mest upp till 60 procent, säger Peter.
 • Taket, som också är en konstruktion som Älvsbyhus får kritik för emellanåt, har han inte upplevt några problem med alls.

Däremot tycker han att Älvsbyhus val att bygga värmesystem med enrörssystem är dumt. – Älvsbyhus hade gott kunnat göra tvårörssystem. Jag märker av det i rummet som är mot norr, det är det absolut kallaste rummet och om jag höjer värmen i huset för att få bra temperatur där blir det för varmt i resten av huset.

 1. Det är mycket bättre med tvårörssystem, de flesta bygger med det idag, men inte Älvsbyhus, säger Peter.
 2. Totalt betalade de 1,2 miljoner kronor för huset, men då är inte vinden eller pannrummet medräknade.
 3. Familjen är överlag mycket nöjda med sitt val trots en del skavanker, de anser att priset de fick betala står sig bra mot vad de fått för resultat.

Läs också Älvsbyhus lät hantverkarna sova över i nybyggen Älvsbyhus Höner är Älvsbyhus mest sålda hus Hur väljer man hustillverkare?
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att bygga ett eksjöhus?

Avsnitt 9: Andraleverans – Att bygga ett Eksjöhus tar ungefär ett halvår från den första husleveransen tills det är dags för inflyttning. I den första leveransen kommer väggar och tak. I den andra leveransen, som kommer efter ungefär 12 veckor, kommer golv, golvsockel och lister.

Under den här perioden – i början av den andra halvan av byggtiden – gör rörmokarna färdigt rörsystemen och elektrikern sätter alla uttag på plats. Samtidigt som vi lägger golvet kommer plattsättaren och gör i ordning badrummet, berättar snickaren Andriej Sidorenko. Det här pågår under några veckor. Därefter följer en intensiv period för målarna.

Under någon vecka är det intensivt spacklande och målande. Det är också under den här tiden som köksinredningen monteras. Sakta men säkert börjar inredningen i huset växa fram. För Viktor och Johanna har hösten var väldigt olik. Johanna har kunnat träna bra och gjort framsteg i sitt skidskytte.

För Viktor har det varit en tuff tid efter diskoperationen i ryggen i slutet av sommaren. Även om operationen gick bra är inte Viktor van att vara stillasittande och ta det lugnt. Det är inte kul att sitta hemma och se alla andra träna, säger Viktor Thorn. Viktor har fått skidförbud i 12 veckor efter operationen.

Det har blivit många, väldigt många, timmars rehab-träning under hösten. Det är skönt är att vi inte har något mästerskap den här säsongen, säger Viktor och fortsätter: Med lite tur kommer jag komma igång med tävlandet i slutet av säsongen, säger Viktor.

För Johanna har det ena lägret efter det andra avlöst varandra under hösten. Hon har missat mycket av bygget sista veckorna. Med tre veckor kvar innan slutleverans kommer badrumsinredning och vitvaror. Nu är allting på plats i huset. Det är alltid samma sak i varje projekt. Det stora sakerna är på plats, men det är många små saker som tar tid att göra färdigt.

Det kan hända att det ser ut som om det inte händer mycket under den här tiden. Men i själva verket händer det jättemycket, säger snickaren Andriej Sidorenko. Sakta men säkert närmare sig huset att vara färdigt.
Visa hela svaret

You might be interested:  Köpa Tomt Och Bygga Hus Lån?

Vilket kök använder Älvsbyhus?

Skräddarsydda lösningar – Vi anpassar köket efter era behov. Våra kök är också särskilt byggda för att vara kompatibla med Älvsbyhus kök. På så sätt får du som ägare till ett Älvsbyhus fler möjligheter att anpassa ditt hus till en låg kostnad. Givetvis kan vem som helst köpa ett kök från oss. Välkommen att höra av er för en fri offert med ritning!
Visa hela svaret

Hur många hus tillverkar Älvsbyhus?

Älvsbyhus, 440 ( antal hus ) Fiskarhedenvillan AB, 390. Myresjöhus, 375.
Visa hela svaret

Hur lång leveranstid har eksjöhus?

Avsnitt 5: Grundarbetet – När avropet är gjort följer en tid då det inte händer mycket. Normalt har Eksjöhus en leveranstid på 16-24 veckor från slutlig beställning till husstommen levereras. Sedan är det ytterligare cirka 20-24 veckors byggtid av huset på plats från första leverans till huset är inflyttningsklart.

Under den här perioden och i god tid innan huset levereras, väljer du vilken grund- och byggentreprenör du vill anlita. Det är alltså inte Eksjöhus som bygger huset, utan det är en byggentreprenör som anlitas direkt av dig som husköpare. Entreprenören måste dock vara godkänd av Eksjöhus att bygga ditt hus.

Säljaren hjälper dig med kontakter och upphandlingen av byggare. I de flesta fall bygger Eksjöhus kunder med generalentreprenad, vilket innebär att du skriver ett kontrakt med en huvudentreprenör som i sin tur kontrakterar underentreprenörer i form av elektriker, plattsättare, målare osv.

 1. Byggandet av huset inleds med att kommunen mäter ut var huset ska stå på tomten och på vilken höjd.
 2. Sedan börjar mark- och grundarbetet.
 3. Mark och schaktarbetet är den största osäkra kostnaden när man bygger hus.
 4. Det går att göra en bedömning på hur mycket markarbete som behöver göras genom att besöka tomten.

Om tomten är svårbedömd gör man oftast en geoteknisk undersökning för att få en säkrare uppskattning av kostnaden. Men det är först när grävarbetet börjar som det säkert går att säga vad marken består av, hur mycket som måste schaktas bort och hur mycket fyllnadsmassa som behöver transporteras dit.

Det är – såklart – fundamentalt viktigt att huset står på en stadig grund. När markarbetet är gjort monteras en gjutform för grunden. I formen dras ledningar för kall- och varmvatten och avlopp. Den isolerande frigoliten läggs också på plats. Och naturligtvis golvvärmen. Idag är golvvärme standard på bottenvåningen i alla Eksjöhus som byggs.

Grundarbetet avslutas med att gjutbilen kommer och grunden gjuts. Hela grundarbetet tar normalt två till fyra veckor. Efter att grunden gjutits ska den torka och vi är redo för husleverans.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Mycket Kan Man Bygga Med Spackel?

Hur är kvaliteten på Älvsbyhus?

För- och nackdelar med Älvsbyhus – Huset är 120 kvadratmeter stort i ett plan, men de har på senare tid inrett vinden och på så sätt fått ytterligare 65 kvadratmeter boyta. De har även byggt till ett pannrum i efterhand. Det tog en sommar att få huset på plats, och större delen av arbetet var det Älvsbyhus som stod för.

 1. Det gick fort och smidigt att få huset på plats.
 2. Det stod klimatskyddat på 1-2 dagar och sedan tog finliret ett par veckor.
 3. Eftersom det var sommar kunde det ibland vara svårt att få tag på rätt person på företaget när man behövde, men i slutändan gick det alltid bra, säger Peter Lundberg.
 4. Han berättar att den största nackdelen med Älvsbyhus, utifrån hans erfarenhet, är just finliret.

Kvaliteten på inomhusdelar så som tapeter, golv och vitvaror – det är där Peter märker vad Älvsbyhus sparat in pengar på. – Vi köpte huset med linoleumgolv och när jag skulle lyfta soffan sprack det. Vi fick också problem med luftbubblor som var cirka 2×0,5 meter.

 1. Men å andra sidan åtgärdade Älvsbyhus problemen när vi påtalade dem, säger Peter och fortsätter: – Andra delar vi upplevt dålig kvalitet på är exempelvis vitvarorna.
 2. Vi beställde det lite tyngre maskinpaketet och ändå har handtagen lossnat från kyl och frys och färgen har släppt här och var.
 3. Han säger även att det märks att tapeterna är av en tunnare och billigare sort.

Dock är han nöjd med de stora delarna så som stomme, grund och tak – även om han tycker att det märks att torpargrund överlag är ett sämre alternativ än gjuten platta. En vanlig kritik mot Älvsbyhus är just att de bygger med torpargrund istället för gjuten platta.

 1. Vi är nöjda med vår torpargrund, men det är klart, det märks ju att huset inte står på en platta.
 2. Vi har till exempel fått sprickor ovanför fönster och dörrar.
 3. Men det är ingen dåligt byggd grund.
 4. Den håller vanligen 40 procent luftfuktighet och går som mest upp till 60 procent, säger Peter.
 5. Taket, som också är en konstruktion som Älvsbyhus får kritik för emellanåt, har han inte upplevt några problem med alls.

Däremot tycker han att Älvsbyhus val att bygga värmesystem med enrörssystem är dumt. – Älvsbyhus hade gott kunnat göra tvårörssystem. Jag märker av det i rummet som är mot norr, det är det absolut kallaste rummet och om jag höjer värmen i huset för att få bra temperatur där blir det för varmt i resten av huset.

Det är mycket bättre med tvårörssystem, de flesta bygger med det idag, men inte Älvsbyhus, säger Peter. Totalt betalade de 1,2 miljoner kronor för huset, men då är inte vinden eller pannrummet medräknade. Familjen är överlag mycket nöjda med sitt val trots en del skavanker, de anser att priset de fick betala står sig bra mot vad de fått för resultat.

Läs också Älvsbyhus lät hantverkarna sova över i nybyggen Älvsbyhus Höner är Älvsbyhus mest sålda hus Hur väljer man hustillverkare?
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att bygga modulhus?

Att platsbygga hus tar tid – Enligt en beräkning vi fann tar det cirka 50 veckor om du bygger ett hus helt själv innan det är inflyttningsbart. Avgörande är hur många snickare som är igång och storleken och byggnationens komplexitet samt vädertillstånd.
Visa hela svaret