Hur Lång Tid Tar Det Att Bygga Ett Kök?


Hur Lång Tid Tar Det Att Bygga Ett Kök
Uppskattning tidsåtgång för köksrenovering – Att bygga ett helt vanligt kök, utan några extra funktioner eller arbeten kan ta ungefär en vecka. Om du däremot vill ha ett normalkök med ytterligare arbeten så som kakel och golv kan arbetet ta 1-2 veckor.

Det innefattar dock inte avancerade förändring så som taksänkningar och fönsterbyten. Om du vill bygga ett normalkök som kräver stora och tidskrävande förberedelser så som att rita vägg, dra om el osv, får du räkna med att arbetet kan ta uppåt 3 veckor att färdigställas. Självklart kan det även ta längre tid än så.

Om du vill ha ett stort och bygga ut ett kombinerat kök och matrum blir projektet automatiskt mer omfattande och tidskrävande. För att avgöra hur lång tid ditt kök tar att renovera behöver du ta hänsyn till dina förutsättningar, önskemål och din vision av ditt dröm-kök.
Visa hela svaret

Hur många timmar tar det att byta kök?

När man renoverar ett kök ska man även addera inköp av byggmaterial på knappa 20 000 kr, sophantering på ungefär 2000 kr och kostnad för bilar, parkering och trängselskatt på ungefär 1500 kr. Summerat är det mellan 155–165 arbetstimmar som krävs för att renovera ett kök.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att få ett nytt kök?

Hur lång tid tar en renovering av köket? – En köksrenovering tar vanligen mellan 4-8 veckor beroende på hur stor renoveringen av ditt kök är samt vilka material och produkter du väljer. Någonting som ofta stöka till det vid renoveringar är leveranstiden.

 1. Har du tur så finns allt du vill ha i lager, men det kan hända att någon av dina produkter eller vitvaror har leveranstid på flera månader.
 2. Just därför är det oerhört viktigt att du planerar renoveringen noggrant och tidsplanerar så att du inte drabbas av onödigt stress.
 3. Vi rekommenderar dock alltid att rådfråga en professionell hantverkare, för att få en bättre uppfattning av hur lång tid renoveringen beräknas ta.

Om du väljer att anlita hantverkare till renoveringen av ditt kök så kan du som privatperson ta del utav det så kallade ROT-avdraget. Kortfattat innebär ROT-avdraget att du får göra avdrag på 30% av arbetet som hantverkarna gör, dvs arbetskostnaderna.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att få upp ett IKEA kök?

Vilka är era kunder? Vi säljer både till privatpersoner och företag. Vilken kvalité har ni på era stenskivor? Vi arbetar med klass 1 sten, dvs stenbänkskivor av högsta kvalitet. Därför kan vi också lämna 10 års garanti på alla våra stenskivor. Hur lång tid tar det att installera bänkskivor? Installation av köksbänksskivor i ett medelstort kök brukar ta ca två till fem timmar.

 • Behöver jag montera bort de gamla bänkskivorna när ni kommer och gör mätningen.
 • Nej, det behöver man oftast inte göra utan det går bra att ta mått ändå.
 • Tillverkar ni stenbänkskivor till IKEA-kök? Ja, du kan ha Ikea, Marbodal, Kvik, HTH, Ballingslöv, Vedum, Epoq eller vilket kök som helst.
 • Vi tillverkar bänkskivor av granit, marmor och komposit till alla kök.
You might be interested:  Ta Bort Vattenbaserad Färg Från Trä?

Hur lång leveranstid har ni? Vår leveranstid är ca.3-4 veckor. Letar du efter billiga stenbänkskivor? Kvalitetssten är inte billig. Var aktsam för ockerpris på bänkskivor. Vi erbjuder stenbänkskivor av högsta kvalité som kommer direkt från fabriken utan fördyrande mellanhänder.

Slösa inte bort dina pengar utan investera de smart 🙂 Kan jag använda ROT-avdraget? Ja, det går alldeles utmärkt att använda Rot-avdraget på mätnings och installationskostnaden. Läs mer om ROT-arbete här, Var gör ni mätnings- och installationsarbeten? Våra serviceområde n är huvudsakligen i Stockholm och Uppsala men vi utför arbeten i hela Mälardalen.

Vi har även haft några projekt på Gotland. Var kan jag se stenprover? Stenprover kan du se i våra showroom som ni hittar här, Kan jag behålla min blandare, disklåda och kakel? Ja, det går oftast bra. Dock ej om den gamla plåtdiskbänken är inbyggd bakom kaklet.

Ta gärna en titt på våra blandare och hoar, Hur sker betalningen? Om beställningen undertiger 5000 SEK, betalas hela beställningen i förskott. I annat fall avser förskottsfakturan 85% av totalsumman. Resterande belopp skall betalas efter att produkten är överlämnad till kunden. Hur ska köket förberedas vid mätning? Skåpen ska med fördel vara på plats och häll, ho och blandare till hands ( eller modellen på dessa).

Hur ska köket förberedas vid leverans? Det viktigaste är att bänkskåpen är i lod och att ställen där skivan behöver extra stöd är reglade. Installerar ni även häll och diskbänk? Ja det gör vi men vi utför inga behörighetsarbeten för el eller vatten. Vilken stensort är lämpligast för köksbänk alt.

sideboard? Alla stensorter kan användas i köket men marmor och kalksten behöver mer omsorg. “Känslan” och utseendet är det som i regel avgör materialvalet. Förstärker ni utskärningar? Ja, vi armerar utskärningar med en metallremsa som fräses in i stenen. Vilken tjocklek ska jag ha på min köksbänkskiva? Till köket rekommenderar vi att ha en stenskiva som är 30 mm tjock.

Det går oftast bra med 20 mm också men 30 mm är mycket tåligare. Vilken stenbänkskiva borde jag välja? Nedan ser du en jämförelse mellan granit, komposit och marmor, Vilka lösningsmedel kan jag använda på min bänkskiva i natursten? Lösningsmedel som du kan använda är : T-röd (sprit), Terpentin, Lacknafta, Aceton, Etylacetat, Ammoniak, Polishbort, Blyfri bensin, Thinner (Cellulosaförtunning), EDTA neutral (tvättmedel).

You might be interested:  Vad Kostar Det Att Bygga Grund?

Tvätta grundligt med allrent i brukslösning efter att du har använt medlen, Hur mycket värme tål en bänkskiva i granit jämfört med en i komposit? En granitskiva ska tåla ca 600 grader medan en bänkskiva av komposit tål 130 grader. Även om granit och marmor tål höga temperatur är de känsliga mot värmechocker.

Hur mycket väger en stenbänkskiva? En stenskiva som är 20 mm tjock väger ungefär 60 kg/m 2, en 30 mm skiva ca 90 kg/m 2 och en 40 mm skiva ca 120 kg/m 2, Hur mycket underhåll kräver en granitskiva? Polerad granit kräver nästan inget underhåll alls. Efter några års användande kan du impregnera den igen.

 1. Om du däremot har en granitskiva med matt eller borstad ytbehandling behöver den skrubbas och impregneras oftare.
 2. Behöver jag impregnera eller vaxa min komposit-bänkskiva? Nej, det ska man inte göra.
 3. För att rengöra komposit behövs bara vatten och milt rengöringsmedel.
 4. Vilket monteringsutförande rekommenderar ni för en diskbänk? Du kan välja mellan fyra monteringsalternativ: underfräst, undermonterad, övermonterad eller planmonterad.

Alla monteringsutföranden är bra. Välj den som du tycker är snyggast och passar in med kökets design. Vilka är de populäraste bänkskivorna? Svart granit: Nero Assoluto, Nero Africa, (polerad yta), Star Galaxy. Grå granit: Nero Assoluto (mattslipad), Nero Africa (mattslipad yta) Ljusare granit: Viscount White Komposit: Crystal Polar White (vit) Marmor: Bianco Carrara antingen mattslipad eller polerad Vilka ytbearbetningsmetoder erbjuder ni för bänkskivor? Du kan välja mellan polerad (blankt), finslipad (matt) eller flammad/borstad (går ej på alla material) yta.

An jag skära på en stenbänkskiva eller måste jag använda skärbräda? Om din bänkskiva är gjord av granit eller komposit, kan du göra det. Granit är väldigt hårt och tål även de skarpaste knivarna utan risk för repor, dock så blir knivarna trubbiga med tiden. Vi rekommenderar att du använder en skärbräda av trä eller plast.

Andra stenar är inte lika motståndskraftiga mot repor så använd gärna en skärbräda på dem också. Kan jag ställa heta grytor, kastruller och plåtar på en stenbänkskiva? Vi rekommenderar att alltid använda någon form av underlägg eftersom snabba värmeförändringar kan skada stenskivor.

 • Det finns risk att skivan spricker.
 • Är stenbänkskivor något att ha? JA, stenskivan är kökets bästa vän enligt “Råd & Rön” Läs ” Råd&Rön “- artikeln här: http://www.radron.se/granskningar/Bankskivor/ Klarar Ikeas nya kökssystem Metod stenskivor viktmässigt? Ja, absolut gör den det.
 • An jag mäta stenskivan själv? Ja, det går bra men vi rekommenderar att låta oss ta hand om mätningen.

Kan jag installera stenskivan själv? Ja, det kan du göra men då gäller inte garantin. Levererar ni även stenskivor till Gotland? Generellt arbetar vi i Stockholms- och Uppsalaområdet men vi har även haft projekt på Gotland. Ring oss gärna så försöker vi lösa det.

You might be interested:  Vad Kostar Det Att Bygga Hus Från Grunden?

Säljer Ni bara Granit ? Vi säljer all slags sten som används i kök, badrum till fönsterbänkar och möbler. Det inkluderar granit men även annan natursten som marmor, kalksten och kvartsit. Dessutom erbjuder vi kvartskomposit från tillverkare som Caesarstone, Technistone och Silestone. En annan typ av tillverkad sten är keramik eller granitkeramik från Dekton och Bricmate som du också hittar hos oss.

Vilka tjocklekar kan jag välja på till min bänkskiva? Det beror på vilket material du är intresserad av. För all natursten som granit, marmor och kalksten finns solida skivor i 20mm och 30mm tjocklek. Det är även möjligt att tillverka skivor som ser tjockare ut än 30mm genom att såga fronten i 45° vinkel och limma på en framkant som är högre.

 1. Detta görs i regel när man byter ut en befintlig bänkskiva som kan vara 40mm tjock till exempel där man vill kunna behålla det kakel man haft sedan tidigare.
 2. I kompositsten är de vanligaste tjocklekarna 20mm och 30mm men vissa tillverkare erbjuder även tunnare skivor.
 3. Lösningen med limmad framkant för att få en tjockare skiva går bra även i kompositsten förutom med skivor från Bricmate.

Här är en sammanställning av tjocklekar som erbjuds av respektive tillverkare. Caesarstone: 30mm, 20mm, 13mm (13mm endast ett fåtal sorter) Technistone: 30mm, 20mm, 12mm (12mm endast ett fåtal sorter) Silestone: 30mm, 20mm, 12mm Dekton: 30mm, 20mm, 12mm, 8mm, 4mm (30mm & 4mm endast ett fåtal sorter) Bricmate: 20mm, 12mm (20mm endast ett fåtal sorter) Finns det olika ytbehandlingar att välja på? De allra flesta naturstenar kan du välja antingen polerad (blank) eller finslipad (matt) yta på.

I vissa undantagsfall finns bara den ena eller andra ytbehandlingen för den valda stenen. De mest populära stenarna, exempelvis Nero Assoluto, finns även med ytbehandling som ger stenen en ojämn, strukturerad yta. Detta brukar kallas läderyta när det är lättare struktur och flammad/borstad yta när det är grövre struktur.

Kvartskomposit finns oftast bara i polerad yta men den är då inte lika högblank som graniten. Vissa sorter erbjuds även med matt yta och några få är speciellt framtagna för att ha lite strukturerad yta. Några undantag från den grundregeln är: Silestone: nästan hela utbudet finns både med polerad och matt yta Dekton: de allra flesta stenar i Dekton är matta medan deras serie “X-Gloss” är högblanka Bricmate: finns enbart med matt yta
Visa hela svaret

Hur mycket kostar ett helt nytt kök?

Köksrenovering mellan 200 000 – 300 000 kr – Nytt kök med montering – Med en budget på 200.000 – 300.000 kr har man utöver möjligheten att köpa skåp, hushållsmaskiner, ho, kran, etc. dessutom möjlighet att inkludera arbete i ordern. Att riva det gamla köket blir kundens egen uppgift, medan installationen ombesörjs av köksleverantören. Hur Lång Tid Tar Det Att Bygga Ett Kök
Visa hela svaret