Hur Stor Pool Ska Man Bygga?

Hur Stor Pool Ska Man Bygga
Välj poolstorlek efter behov och förutsättningar – Om du verkligen vill vara nöjd med din investering är nog syftet, eller din tanke, med poolen den allra viktigaste faktorn att ta med i beräkningen när du väljer storlek på poolen. Hur har du tänkt att använda poolen? Ska den vara en plats för avkoppling med några få vänner eller familj, eller ska den rymma många samtidigt och ha utrymme för plask och lek? Vill du ha en pool med sittplatser eller ska huvudsyftet vara att ta ett dopp? Ett vanligt misstag är att man bygger en för liten pool så att resultatet inte stämmer överens med den vision man grundat sitt köp på.
Visa hela svaret

Vad kostar det att bygga pool 4×8?

Kostnad för att bygga en PP pool 4 x 8 meter – Kostnaden för poolen (inklusive pooltak och värmepump) är cirka 300 000 kr. Kostnaden för installation av poolen är cirka 154 000 kr samt en transportkostnad av poolen på cirka 20 000 kr. Totalkostnaden för att bygga och installera en PP pool som är 4 x 8 meter blir då cirka 480 000 kr.
Visa hela svaret

Hur stor är en vanlig pool?

Pooler i ‘standardstorlek’ Standarddimensionerna på poolmarknaden är: pooler på 6 x 3 meter (även 6 x 2 eller 6 x 4 meter) dvs en yta på 18 m² pooler på 7 x 3 meter (även 7 x 4 eller 7 x 5 meter) dvs en yta på 21 m² pooler på 8 x 4 meter (även 8 x 3 eller 8 x 5 meter) dvs en yta på 32 m²
Visa hela svaret

Är det värt att bygga pool?

Öka värdet på huset med en pool Drömmer du om att ha en egen pool hemma? En plats där barnen kan leka, ett ställe att slappna av på, en social mötesplats för vänner och familj. Rent generellt så ger hus med en pool på tomten ett exklusivt intryck och bidrar med en direkt värdehöjning.
Visa hela svaret

Hur mycket brukar en pool kosta?

Priset varierar beroende på omfattning och vilka komponenter som ingår i ett poolpaket. En enklare pool som monteras ovan jord och som du bygger helt själv kostar från 50 000 kronor och uppåt. Vill du istället ha en markpool som är nedgrävd så ligger själva poolpaketet på från ca 100 000 kronor och uppåt.
Visa hela svaret

Vilken pool är mest prisvärd?

Vilken pool är mest prisvärd? Hur Stor Pool Ska Man Bygga Skall man bara titta på investeringskostnaden och inte livslängden finns det flera poltyper som är prisvärda. Ser man till vilken pool som är mest prisvärd över så lång tid som upp till 100 år och jämför det med kostnaden att bygga en pool så är Thermopool NXT® helt klart mest prisvärd.

You might be interested:  När Kan Man Måla Tryckimpregnerat Trä?

Om man tittar på hållbarheten i paritet med kostnaden för att bygga en pool så är Thermopool NXT® mest prisvärd med sin livslängd på över 100 år och kostnaden för linerbyte var 20’e år med 20.000:-/gång kostar en NXT® på 4×8 meter på dryga 100.000 i inköp med standardutrustning, betong ca 100.000 och inklusive linerbyten ca 300.000 under sin livstid.

Om man jämför Thermopoolens kostnad på 300.000 under sin livstid med på 4×8 meter kostar: Glasfiberpool* riktpris ca: 90.000:-, livslängd: ~20 år, Total kostnad på 100 år: 450.000:- Stålpool* riktpris ca: 150.000, Livslängd: 25 år, Total kostnad på 100 år: 600.000:- Träpool* riktpris ca: 180.000, livslängd: 20 år, Total kostnad på 100 år: 900.000:- * blir ny vid köp av ny pool
Visa hela svaret

Hur många kubik är en 4×8 pool?

Hur Stor Pool Ska Man Bygga Om poolen har ett djup på 1,5 meter (vattendjup 1,4 meter) och är 4×8 meter stor blir vattenvolymen 4 x 8 x 1,4 som blir ca 45 kubik vatten som poolen rymmer. En tankbil rymmer runt 10 till 16 kubik så det blir flera vändor med tankbil. En tankbil med vatten kostar ca 50 kr/m³ + bilkostnad/milkostnad/bränsletillägg m.m.
Visa hela svaret

Hur stort utrymme runt pool?

Hur Stor Pool Ska Man Bygga Man behöver inte större tomt än 50 m2 för att ha en pool. Självklart behövs det ytor runt poolen som avkoppling och skall man ha ett pooltak får man räkna med cirka 3 meter extra utrymme på ena kortsidan för pooltaket. En standardpool på 4×8 meter tar en yta på dryga 38m2 utvändigt poolmått.
Visa hela svaret

Hur länge kan man ha vatten i en pool?

Desinficering med traditionella klorfria vattenvårdsmedel baserade på aktivt syre – Du kan också välja att desinficera vattnet med ett klorfritt vattenvårdsmedel, som OxyChock (artikel 1784), som baseras på aktivt syre, och Aktivator (artikel 1735),
Visa hela svaret

Måste en pool vara inhägnad?

Krav och regler – För privata pooler finns egentligen inga lagstadgade krav om just inhägnad. Däremot finns det generella krav om att poolen ska vara säkrad från olyckor. Det kan ske på två olika sätt. Enligt Boverkets reglemente så ska alla fasta pooler med ett vattendjup om minst 20 centimeter omgärdas av ett rejält staket.

 1. Det staketet ska vara minst 90 centimeter och barn ska inte kunna krypa igenom staketet.
 2. Grindar ska vara försedda med låsanordningar.
 3. Om poolen saknar staket ska det enligt Boverkets riktlinjer finnas ett skyddsnät över poolen som är finmaskigt.
 4. Med finmaskigt menas en maskvidd om maximala 5 centimeter.

Tänk på att skyddsnätet måste vara så pass starkt att det klarar av vikten av ett barn utan att ge vika. För många blir ett staket det naturliga valet, både av estetiska och praktiska skäl. En pool är underbar att använda under sommaren. Det är verkligen då den En enklare form av poolrum är att installera ett pooltak.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Länge Ska Trä Torka Innan Målning?

Hur jobbigt är det att ha en pool?

Att skaffa egen pool hemma är en dröm för många. Men en del kan känna lite osäkerhet då de tror att en pool är krånglig att bygga, jobbig att sköta och dyr att värma. Låt inte denna osäkerhet hindra er att förverkliga era pooldrömmar, det menar Magnus Holgersson på Folkpool. Hur Stor Pool Ska Man Bygga Stort och krångligt projekt? En del är lite rädda för att det är ett ganska stort projekt och att det kan vara krångligt att bygga poolen. – Visst, det är ett ganska stort projekt och det är viktigt att det blir precis så bra som du tänkt dig, poolen ska man ju leva med länge.

 1. Då är det bra att anlita ett välkänt företag med lång erfarenhet som kan hjälpa dig från dröm till färdig pool som även finns kvar när poolen är byggd, säger Magnus Holgersson på Folkpool.
 2. Hitta din favoritpool hos Folkpool – läs mer här.
 3. Är det jobbigt att sköta om poolen? Det är inte ovanligt att man tror att det är jobbigt att ta hand om poolen men det tar drygt 25 till 30 minuter i veckan att testa vattnet, dosera lite klor och dammsuga poolen.

Om du satsar på en automatisk poolrobot som dammsuger poolen så tar det knappt 10 minuter i veckan. Vårstart och vinterstängning tar några timmar per tillfälle men det går att få hjälp med det vid behov. Dyrt att värma poolen? En vanlig myt är att det är dyrt att värma poolen men kostnaden för uppvärmning är mycket mindre är vad de flesta tror.– Nuförtiden används poolvärmepumpar för uppvärmning. Hur Stor Pool Ska Man Bygga Vad händer vid vattenbrist? Ett ämne som varit omskrivet senaste åren är den vattenbrist som periodvis råder i delar av landet. En vanlig missuppfattning är att en pool förbrukar mycket vatten och vissa tror att hela poolen måste tömmas, åtminstone under vintern.

Men en markpool som är helt nergrävd behöver inte tömmas på vatten och poolen förbrukar bara några kubikmeter per år. – Ett genomsnittligt hushåll med fyra personer förbrukar 200 till 250 kubik vatten per år. I jämförelse är mängden vatten som förbrukas med en pool väldigt lite, säger Magnus. Drömmer du om en pool? Kontakta en säljare hos Folkpool här.

Visst du att Folkpool har sålt över 20 000 pooler sedan företaget startades 1968. Folkpool har rikstäckande försäljning och service genom auktoriserade återförsäljare, som finns på cirka 30 orter runt om i landet.
Visa hela svaret

Vilken typ av pool är bäst?

3. Pool av stål med liner – Hur Stor Pool Ska Man Bygga Modellen Classic finns att välja med en stomme av stål. Bild: Folkpool Stålpoolen består av förzinkad eller rostfri plåt och byggs på en gjuten betongplatta eller en dränerad, packad grusbädd. På insidan är den klädd med en liner. En stålpool är ganska enkel att montera ihop själv, men det är svårt att sätta en trappa i den. De flesta stålpooler har därför stege.

You might be interested:  Vad Kostar Det Att Bygga En Enplansvilla?

Viktigt att välja en pool av beständigt material som inte rostar, till exempel av rostfri plåt eller varmförzinkad plåt av bra kvalitet. Mindre känslig mot sättningar i marken än en gjuten pool. Helt oisolerad, så du får högre uppvärmningskostnad. Kan ej installeras ovan mark.

Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att värma upp en 4×8 pool?

Hur lång tid tar uppvärmning av pool? Beroende på poolens storlek tar det generellt mellan 2-3 dagar för vattnet att uppnå önskad temperatur. Det krävs mycket energi för att värma upp allt vatten, om det skulle göras snabbare blir det väldigt kostsamt.

Generellt sett stiger vattnets temperatur med 2-3 grader per dag, beroende på bland annat mängden vatten (volym), poolens konstruktion (isolering) samt väderförhållanden. När det är varmare utomhus går det snabbare att värma upp poolvattnet, då poolvärmepumpen får mer värme att ta tillvara. Poolen läcker också mindre värme i det läget.

För snabbast möjliga uppvärmning bör du köra din poolvärmepump kontinuerligt oavsett väder och vind, samt satsa på en värmepump med hög kapacitet.
Visa hela svaret

Hur ofta göra rent pool?

Så ofta behöver du rengöra din pool – Under högsäsong bör du rengöra din pool från löv och övrig smuts som flyter i vattnet dagligen med hov eller liknande. För att din pump ska fungera optimalt bör du även se över filter några gånger i veckan för att tömma dem på smuts.

 • Det är viktigt att du testar och justerar vattnets pH värde ofta.
 • Värdet ska ligga mellan 7.0 och 7.6.
 • Vattenvårdsprodukter som klor eller andra medel behöver tillsättas oftare ju mer poolen används och ju varmare luften är.
 • Genom att hålla koll på dina värden vet du ifall du behöver tillsätta mer.
 • Mer noggrann rengöring av poolens väggar och golv för göras några gånger i veckan när poolen används mycket.

För smidigt rengöring rekommenderar vi poolrobot som helt automatiskt sköter jobbet åt dig. Här hittar du pooltillbehör så som filter och kemikalier: » Tillbehör till poolen
Visa hela svaret

Hur stort utrymme runt pool?

Hur Stor Pool Ska Man Bygga Man behöver inte större tomt än 50 m2 för att ha en pool. Självklart behövs det ytor runt poolen som avkoppling och skall man ha ett pooltak får man räkna med cirka 3 meter extra utrymme på ena kortsidan för pooltaket. En standardpool på 4×8 meter tar en yta på dryga 38m2 utvändigt poolmått.
Visa hela svaret