Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband?

Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband

 • Alla
 • FAQ
 • Pärlor
 • Rodiering
 • Stenar
 • Värderingar

Nu måste vi börja från början. Jag har gått i skola i 7,5 år för att bli guldsmed och kanske är det först nu 40 år senare det börjar bli riktigt bra. Jag har tränat på förhållanden, balans, övergångar, hållfasthet, slitage, vad funkar att bära praktiskt? allt detta måste man ha kunskap och erfarenhet av för att kunna göra en ring.

 • Designa din egna ring” det budskapet har guldsmeder i alla år trummat ut som ett mantra för att du ska välja att handla av just dom, ett argument som jag tycker är jättedumt, hur skulle du kunna ha koll på allt det innebär att kunna tillverka en ring, helt orimligt.
 • Många vill känna att dom bär något unikt det är jag med på, men vad är unikt för dig? Jag är ledsen att säga det, men allt är redan gjort.

Det som kan var unikt enligt mig kan vara tex en sten eller en färgkombination, ibland möter jag kunder som jag tycker inte ser vad dom själva tycker om det ska bara vara unikt, det är det viktigaste, då kan slutresultatet bli tillkrånglat. Många har en idé vad dom vill då behöver vi bara justera storlek och antal stenar andra är mer osäkra på vad dom vill.

Ställ dig då frågan, vad tycker jag är vackert? Det är inte helt säkert du vet svaret på det förrän du ser något? Min uppgift blir att ställa dom “rätta frågorna” för att få dig att tänka till eller se något nytt. Jag har min uppfattning som jag gärna delar med mig av sen gör du vad du vill med det, antingen håller du med mig eller så går du vidare till någon annan som tillfredsställer det du letar efter, jag kan inte göra alla nöjda för jag har min stil som är det enda sättet jag kan göra saker på, nån annan guldsmed har sin, var noga med att välja en guldsmed som du gillar och som du tycker gör fina saker för det här handlar i slutändan om känslor och förtroende.

När du beställer något måste du våga lämna dom sista besluten i min hand du kan inte vara med i exakt alla detaljer, då måste du utbilda dig till guldsmed. Du måste gilla mig för att våga göra det. Jag vill med alla bilder jag har här på hemsidan ge inspiration, titta på bilderna och var uppmärksam på när det “känns i magen” och vad är det då du ser? är det stenen? storleken? kombinationen? bredden? Då kan du börja identifiera vad du tycker om, vill du ha fler, färre eller större stenar eller vill du ha en sten med färg tex allt går att göra! Och det är nu du själv kan sätta din prägel på din ring, det är nu du skapar något unikt med min hjälp.

Diamantringar med uppåtgående fattning “Jag vill inte fastna i” “Jag måste kunna få på mig handskar” Två vanliga önskningar jag hör när jag möter kunder. Många tittar trånande på diamantringar med en uppåtstående fattning på, men avstår för att man tänker att det är opraktiskt. Svaret är: “Ja, man kan fastna i” och “njae” på bekymret om handskar.

Ofta går det att bara snurra in diamanten i handen när man sätter på sig handskar, själv bär jag två riktigt stora stenar och jag får på mig t o m diskhandskar. Att man fastnar i, det kan väl hända, men min erfarenhet säger att det gör du kanske i början men sen vänjer du dig och undviker det automatiskt.

 1. Det jag vill säga är, att vill du bära en uppåtstående fattning med en diamant GÖR DET! Var nu inte så praktisk, om du inte vill förstås, utan låt dina känslor styra.
 2. Den här ringen ska symbolisera nånting härligt och fint låt då inte vintervantarna stå i vägen för det! Hur en beställning kan gå till Ett exempel på hur en beställning kan gå till.

Kunden hade en gammal ring med små diamanter som hon ville göra något nytt av. Hon ser ringen till vänster som jag har som modell i butiken och blir förtjust! Vi pratar fram och tillbaks, det var inte läge att köpa en så stor briljant som sitter i modellen men hon tycker mycket om grönt och vill ha sin ring i rödguld.

Då bestämde vi att jag tar hem, gröna stenar i en prisklass som stämmer in i budgeten och valet föll på den här gröna turmalinen, hon ville inte ha stenar i ringskenan som det sitter i provet, så nu hade alla beslut fattats och jag kunde tillverka hennes ring av hennes gamla älskade stenar. När jag lånar hem stenar har man inget som helst köptvång, jag lånar stenar av min sten handlare och kan sedan lämna tillbaks utan problem.

Jag vill förtydliga att man förbinder sig inte förrän man känner sig trygg med vad som ska göras. Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband Hur görs en värdering av ett dödsbo? Då värderar man hur mycket man får om man säljer smyckena just nu på andrahandsmarknaden. Hur görs en värdering när något gått förlorat? En sk. eftervärdering, görs när något smycke förlorats och skall ersättas. Försäkringsbolaget vill då ha fram ett värde för att fastställa hur mycket pengar som ska betalas ut.

 1. För att få ut smyckets rätta värde är det bra om du har kvittot kvar, ett foto (gärna med ditt leg.
 2. Plus en linjal vid sidan), eller att en värdering finns.
 3. Oftast har försäkringsbolaget egna värderare, och brukar stå för värderingen om de kräver en sådan.
 4. Hur tar jag hand om mina pärlor? Odlade pärlor är ömtåliga.

De har hårdhet 2½-4½, och består av ca 86% kalciumkarbonat, 12% conchyolin och ca 2% vatten. Det är viktigt att man sköter dem väl om man vill att de ska bevara sin lyster. Smink, hårspray, parfym mm kan få pärlsubstansen att nötas bort så att pärlan “dör”, dvs förlorar sin lyster.

 • Har det hänt, finns det inget att göra åt det, pärlan kan inte “återupplivas”.
 • De är också känsliga för temperaturväxlingar.
 • Lägger man varma pärlor på en kall yta, kan de spricka.
 • Man bör torka av dem med en mjuk duk efter användning, eftersom även hudavlagringar kan skada pärlan.
 • Pärlhalsband bör träs om med jämna mellanrum, varje år eller ännu oftare beroende på hur mycket de används.

Hur tvättar jag mina smycken? Varmt vatten, YES diskmedel och ammoniak ta sen en tandborste och tvätta med, framförallt under stenarna. Stenarna tål värme och ammoniak det är inga problem det dom kan vara känsliga för är temperaturskillnaden, om man har haft smycket i ett hett bad och sen sköljer direkt i kallt vatten det är inte bra men det är väl lätt att låta bli! Om jag har guldet, vad kostar det att göra en ring? Jag kan aldrig svara på en sån fråga, det beror helt på vad för ring jag ska tillverka och hur mycket guld du har, men lite kan jag säga.

Arbetskostnaden för en ring brukar ligga mellan 15-25000 kr inkl guld, exkl stenar. Ditt guld köper jag av dig, du använder det som betalning, och då betalar jag några procent mer än vad jag betalar om du kommer in och bara vill sälja guld till mig. Kan du smälta om mitt gamla guld och göra något nytt? Svar: Absolut, men vad vill du ha? Det är en återkommande fråga som har många olika svar.

Det beror väldigt mycket på vad du vill att jag gör, och vad du har för guld, kedjor eller gamla vigselringar. Enkelt sagt, om du har gamla kedjor innehåller dom en massa små lödningar, varje ögla löds, och att smälta mycket gammalt lod gör att det kanske inte blir ett bra material som jag kan arbeta med, det blir kanske sprickor i det.

 1. hur mycket guld du har och
 2. hur tung/stor vill du att din nya ring ska bli?

Du hör, frågan går inte att svara på så enkelt. För att du/ni ska få ett svar så kom in till butiken så pratar vi igenom vad som ska göras och vad ni har för guld. Ofta slutar det med att guldet är en “pott pengar” som sen dras av på det ni köper/jag tillverkar.

 1. Tex Ni köper en ring för 15.000 kr och har guld för 5000 kr då betalar ni 10.000 kr.
 2. Pärlor bildas i musslor, men av de många olika sorters musslor som finns, är det endast ett fåtal som kan producera pärlor.
 3. De bildas när något tränger in i musslan och irriterar den, t ex en parasit av något slag.
 4. För att skydda sig börjar musslan bilda en s k pärlsäck av pärlsubstans, som till största delen består av kalciumkarbonat, och så bildas en pärla.

Pärlor som blivit till på naturligt sätt kallas äkta pärlor eller orientaliska pärlor efter fyndigheterna i bl a Persiska viken. Pärlor som bildats på ett naturligt sätt i sötvatten kallas äkta sötvattenpärlor. På grund av vattenföroreningar finns det färre musslor kvar som producerar pärlor, dessutom har pärldykarna säkrare arbeten idag.

 • De pärlor som finns i handeln är därför odlade.
 • Generellt sett är det oftast bara på auktioner man kan stöta på orientaliska/äkta sötvatten- pärlor, och de är oftast i mindre storlekar och doserade, men då och då dyker större pärlor upp.
 • Briljant är en slipform.
 • Briljant är den vanligaste slipformen för en diamant.

En briljant ska ha 57 fasetter i bestämda proportioner. När en briljant är slipad i de rätta proportionerna reflekteras ljuset maximalt mellan de olika fasetterna. Alla ädelstenar som är transparenta kan slipas i briljantslipning, men endast diamanten får kallas för enbart briljant.

 1. Alla andra måste lägga till “briljantslipad” tillsammans med ädelstenens namn, t.ex briljantslipad rubin.
 2. Halvädelsten är en benämning som förr gavs till vackra stenar, som användes i smycken, vilka inte var lika hårda som ädelstenar.
 3. Som ädelstenar räknades diamant, safir, rubin och smaragd vilka alla hade en hårdhet på ca 8 eller högre på Mohs skala.

Halvädelsten räknas idag som en förlegad term och ädelstenshandeln rekommenderar att den inte ska användas. Det är nämligen inte praktiskt möjligt att ställa upp fasta kriterier som skiljer mellan mer och mindre värdefulla ädelstenar. Vad är en labodlad diamant? Det innebär att den skapats av människan i en kontrollerad miljö.

Den har samma kemiska uppbyggnad och fysikaliska likväl som optiska egenskaper som en sten av samma material som brutits i naturen. En labodlad diamant är en diamant. Läs mer om labodlade diamanter » Det är egentligen en naturprodukt, fast de har fått lite hjälp av människan. Det är en mycket känslig operation som utförs, där stor noggrannhet är viktig för att musslan ska överleva.

Man placerar en rund pärlemorkula inne i musslan tillsammans med en bit mantelvävnad från en annan mussla. Denna mantelvävnad bildar den s k pärlsäcken runt inkräktaren och därefter produceras lager på lager av pärlsubstans. Efter ingreppet sätts musslorna åter ner i vattnet.

Arbetet är inte klart med detta, utan nu måste musslan pysslas om på bästa sätt för att den ska klara sig så länge att en pärla hinner bildas. Var 14:e dag måste musslan rengöras med högtryckstvätt. Efter en månad kontrolleras varje pärla med röntgen för att se om pärlemorkulan ligger kvar mitt i mjukdelen.

Efter ca 2 år är odlingen klar. Endast 50% av operationerna lyckas och av de håller bara 5% hög kvalitet. Vad är en odlad sötvattenspärla? Numera kommer de flesta sötvattenspärlor från Kina. De är både runda och stora. De kan bli ända upp till 20 mm vilket i och för sig är sällsynt.

Sötvattenspärlor är betydligt mindre komplicerade att odla och kostar därför mindre. Operationen är enklare. Oftast planteras bara en mantelvävnad in, ibland används även pärlemor, och man kan få upp till 20 pärlor i varje mussla. Musslorna behöver inte heller rengöras vilket är en stor arbetsbesparing.

Vad är en syntetisk sten? Det innebär att den skapats av människan i en kontrollerad miljö. den har samma kemiska uppbyggnad och fysikaliska likväl som optiska egenskaper som en sten av samma material som brutits i naturen. En syntetisk rubin är en rubin.

Tja det har vi nog alla lite olika åsikter om, eller hur? Jag redogör här vad min åsikt är sen bestämmer såklart du helt och hållet själv, och jag tillverkar det du vill ha såklart, kom ihåg det. Vigselringar sitter på vänster ringfinger, det är vi nog alla rätt överens om. Bär du en ring ser du förlovad ut, bär du två ser du gift ut, som kvinna, varför mannen bara har en ring kan man ju fundera över, jag vet inte men har väl mina funderingar, om det var så att man aldrig skulle veta, att det skulle bli lite mer spännande? Jag har faktiskt ingen aning men så är det, vare sig du vill eller inte.

Några få säger att det inte spelar någon roll om dom ser gifta ut, men dom flesta köper ju vigselringar för att signalera att jag är gift, och då vill man kanske inte att det ska misstolkas. Jag tycker att vigselringar ser ut på ett speciellt sätt, jag kan inte alltid säga vad det är som gör det, men när jag ser det så vet jag. Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband Tex. den här rosringen, bär man den helt själv, även om man gör det på vänster ringfinger skulle jag inte tänka att det var en förlovningsring men när man lägger den bredvid antingen en slät eller en alliansring då blir det genast ett “vigselringspaket” (mitt påhittade ord). Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband En sak till som är viktig om man väljer att bära något som inte direkt ser ut som en vigselring, är att ni båda två är överens. När jag gifte mig andra gången sa jag till min man att jag bara ville ha en stor diamant i en ring, det spelade inte så stor roll om jag såg gift ut, vi hade båda varit gifta tidigare och den här gången kändes det annorlunda, de e ok sa han, men efter några dagar så kröp det fram att han ville att jag skulle se gift ut! Ok sa jag och gjorde en ring till, och nu känns det väldigt skönt att bära två ringar, jag gillar att se gift ut! Det finns en massa att prata om hur man upplever allt det här, välkommen in till butiken så provar vi och ser vad just ni tycker, det viktigaste är ju att dom ringarna ni väljer ska kännas helt rätt för en er, jag gör mitt bästa för att ni ska komma dit! Annika Vad är Försäkringsvärdering? Det är en värdering av smycken man äger och kanske ärvt som behöver få ett värde för att försäkras, det kallas för förvärdering.

Rodiering är en så kallad elektrolytisk metod vilket innebär att man sänker ner ett smycke i en rhodium-lösning, och genom elektrisk ström får man atomerna att vandra över till önskat föremål, alltså smycket. Ett skikt av rodium fastnar då på ytan men skiktet är så tunt att mekaniskt slitage nöter ner det på förhållandevis kort tid.

Läs mer om rodigering » Carat med C är en viktenhet som används på ädelstenar och skrivs ct.1 ct motsvarar 0,2 gr så en sten som väger 5ct väger 1 gram. En diamant som väger 1ct har en diameter på ca 6,4 mm. Karat står för renheten på guldet. Rent guld är 24 karat.

 • Det betyder att smycket innehåller 1000/1000 guld, det känner dom flesta till.
 • För att metallen ska bli användbar till smycken så legerar man guldet, man smälter ihop det med andra metaller.18K innehåller 750/1000 guld, och 250/1000 andra metaller, oftast koppar och silver i olika proportioner.24 karat är alldeles för mjuk att använda till smycken.
You might be interested:  Vad Ska Man Äta För Att Bygga Muskler?

Vad gäller när man ska försäkra sina smycken? Olika försäkringbolag har olika regler och det måste du själv kolla upp. Om du förlorat ett smycke så går en del på hemförsäkringen men har du ett stort värde så kan det vara så att bolaget kräver en separat försäkring, kolla med ditt bolag vad som gäller.

Jag kan bara säga att dom allra flesta efter att ha ärvt och fått smycken har ett större värde hemma än vad dom vet om. Vad kostar det att minska en ring? Jag kan inte svara exakt, jag måste se ringen innan du kan få ett pris. En ring med stenar måste sågas upp, en bit tas bort och sen löds ringen ihop.

Det brukar kosta ca 1000 kr med förutsättning av att stenen/stenarna som sitter i ringen tål värme. Diamanter, rubiner och safirer brukar det inte vara några problem med men många andra stenar måste man vara försiktig med och då kan det kosta upp till det dubbla, ca 1500-2000 kr att minska ringen.

 • I vissa fall kanske man måste plocka ur stenen och sen sätta tillbaks den och då ökar priset ytterligare och det är lång ifrån säkert att det alltid går, den bedömningen gör jag när jag ser ringen.
 • I vissa fall om det är mycket som ska bort då kanske ringen inte blir rund när det är klart, det behöver inte vara en nackdel när man bär den, tvärt om, och det syns inte när den sitter på fingret.

Om det är en helt slät ring utan mönster eller stenar kan jag oftast pressa ihop den och då kostar det ca 500 kr. Vad kostar det att öka en ring? Det är lite samma svar som vad det kostar att minska en ring men lite dyrare blir det för det ska då sågas upp och lödas i en bit.

Det kostar ca 1000-1500 kr och upp till det dubbla om det är stenar i som är känsliga och inte tål värme. Likväl som jag kan pressa ihop en ring kan jag även pressa ut en ring om den är slät och utan mönster och då är priset ca 500 kr. Vad kostar det att trä om ett pärlhalsband? Ett normallångt ca45cm 1000kr.

Vad menas med etiska stenar, så kallade fair trade stenar? Ädelstenarna har tagits fram under skonsamma förhållanden där både människa och miljö respekteras. Handelskedjans olika stadier kan dokumenteras då man vet var ädelstenarna har brutits och slipats.
Visa hela svaret

Var kan man trä om pärlhalsband?

Omträdning och reparation av pärlcollier – Susannehjewelry.se Omträdning och reparation av pärlcollier är en uppgift vi gärna åtar oss att göra. Vi lagar och trär om alla typer av halsband, collier, armband, vristlänkar i alla möjliga material. Det kan vara orientaliska pärlor som är mycket ovanligt eller odlade sötvatten- eller akoya pärlor odlade i saltvatten.
Visa hela svaret

Var värderar man pärlhalsband?

Hos oss får du alltid en kostnadsfri värdering! Välkommen in till din närmaste pantbank!
Visa hela svaret

Hur man trär om ett pärlhalsband?

Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband Jag vill inleda med en liten varning: att knyta pärlhalsband kan vara beroendeframkallande. Visserligen kräver ett knutet halsband mer arbete än ett trätt, men samtidigt blir resultatet elegantare och det är faktiskt kul att knyta när man fått in tekniken.

 1. Nytning behöver inte heller begränsas till till det klassiska pärlhalsband.
 2. Det passar bra även till många andra material och stilar.
 3. Tekniker och verktyg Det finns lite varianter på hur du knyter ett halsband.
 4. Först och främst finns det olika verktyg du kan använda: pincett, nål eller knytverktyg.
 5. Det finns även olika sätt att avsluta halsbandet: med träns, pärlgömmor eller dobbning.

Vad gäller tråd används vanligen pärlsilke, som finns i flera tjocklekar, antingen i behändig tvåmetersförpackning med nål (lagom för ett halsband) eller i större lindor. Det finns även syntetiska alternativ till silke, som är något mer hållbara. Tänk på att pärlhalsband bör träs om med några års mellanrum.

En bra tumregel vid köp av pärlsilke är att välja den tjockaste tjocklek som går igenom pärlorna. Välj en färg som ligger närmast pärlorna färg – eller välj den färg som ligger närmast din hudfärg: då ser det ut som att pärlorna svävar löst runt din hals. Först ut är en video, som tar upp många nybörjarfrågor som exempelvis val av pärlsilke (del två av video finns här ).

Ljudet är lite dåligt, men det videon är nog den som bäst tar upp grunderna runt om själva knytningen. I denna video används en pincett (det finns speciella tunna pärlpincetter samt även specialtänger för pärlknytning). Om du föredrar bilder och text så finns instruktioner till att knyta med pincett hos FusionBeads.

Se även denna video, Själv föredrar jag att använda nål, men det är en fråga om personligt tycke och smak. Fördelen med nål är att det alltid finns en hemma. Celia Martins tutorial har förutom instruktioner i bild och text finns där tips om hur du fäster nålen i pärlbordet för en praktisk arbetsplats.

Använd en så hård nål som möjligt – jag använder ibland en makraménål. Vill du inte fästa nålen kan du göra så här istället, Det finns även speciella verktyg för att underlätta knytande av pärlhalsband. Dessa kan du hitta hos en pärlbutik eller specialist på silversmide.

Prismässigt finns det modeller i flera prisklasser. Bland de dyrare finns Tri-Cord Knotter (som kommer med instruktions-DVD), men både Beadalon och BeadSmith har budgetvarianter. Hur en knotter används kan du se hos Jewlery Artist eller, i videoform, hos Karla Kam, Ett annat sätt att knyta är vad Tammy Powley kallar “knotting for cheaters”,

Fusket består i att du använder dubbel tråd och istället för att göra en vanlig knut så gör du en överhandsknop med ena tråden runt den andra. Knopen är mycket enklare att föra nära pärlan och passar därför nybörjare bra. Däremot måste de spännas mot nästa pärla för att inte bli för lös.

 1. Avsluten Som märks används oftast knutgömmor, men traditionellt avslutas halsbanden med träns (även känt som french wire eller bullion) eller s k dobbning.
 2. Hos Wig Jig finns instruktioner till träns- och knutgömmeavslut.
 3. Där används dubbel tråd, men detta är inte alltid möjligt med småhåliga pärlor.
 4. Det klassiska sättet är då att först fila upp hålet på 3-4 pärlor med en pärlfil.

Pärlorna träs på silkestråden följt av en bit träns. Sedan träs tråden genom pärlorna igen och knyts mellan varje pärla. Efter sista pärlan klipps den korta trådänden av (limma knuten för säkerhet) och pärlhalsbandet träs som ovan tills de sista 3-4 pärlorna återstår.

 • Då upprepas proceduren.
 • Om du avslutar med knutgömmor så måste du för säkerhets skull limma knutarna.
 • Var noggrann med att välja ett lim som inte skadar din tråd.
 • Exempelvis snabblim kan göra fibrerna sköra så de bryts av.
 • Gummi arabicum, schellack, textillim (gärna G-S Hypo Fabric Cement som har en precisionspip) med mera är exempel på lim som är “ofarliga”.

Ett vanligt sätt att avsluta halsbanden, som används av guldsmeder och juvelerare, är s k dobbning där änden av tråden “limmas” fast i en liten rund avslutningshylsa med hjälp av smält schellack. Instruktioner medföljer schellackstången, åtminstone om du köper Griffins stänger.

 • Fördelen med schellack är att den smälter varje gång den upphettas, vilket är användbart när du trär om ett halsband med dobbar i ädelmetall: använder du lim kan det vara svårt att få bort limrester och du kan behöva byta ut dobbarna mot nya.
 • Det är både dyrt och resursslöseri.
 • Schellack gör inte heller tråden skör.

Pärlsilketillverkaren Griffin har också gett ut ett häfte som heter How to Thread a Bead Necklace där du kan lära dig detta avslut – och flera andra. Oändliga halsband På långa halsband behövs inte alltid ett lås. Hur du då avslutar och fogar samman ändarna på halsbandet beskrivs hos Fire Mountain Gems (kortfattat) och jewelrymaking.about.com (längre).

De avslutande knutarna kan bli lite klumpigare än de övriga, men vanligen syns det inte när halsbandet används. Var dock noga så att du inte får för stora mellanrum eller för synliga knutar. Öva dig helst på tekniken innan du ger dig på ditt halsbandsprojekt. Andra typer av knutna smycken Pärlknytning är inte enbart för äkta pärlor utan passar även andra material.

Tänk på att välja ett tråd som håller för pärlorna och är tunn nog för att gå igenom hålet, men tjock nog att knuten inte gör det. Räcker inte en enkel knut kan du slå dem dubbla eller använda pärlhattar med mindre hål än pärlorna. Förutom traditionell tråd kan du även använda till exempel vaxad lintråd eller liknande.

 • Inte lika lätt att knyta snyggt dock.
 • Ett enkelt halsband kan även varieras genom att du knyter flera knuter på rad mellan pärlorna som Amber Treaden gör i sitt Birdsong Necklace eller knyter fast en andra rad pärlor som slingrar sig längs halsbandet som Alice Korachs Twining Vine Necklace,
 • Alternativ till knutar För den som vill få känslan av ett pärlhalsband och även skydda pärlorna från slitage utan att knyta finns en produkt som heter Bead Bumpers,

Dessa är pyttesmå töjbara gummipärlor som träs på tråden mellan varje pärla. Ursprungligen fanns de bara i en form och färg, men numer kan de köpas i formerna rund, oval och kub samt färgerna klar, vit, svart, satin silver och satin guld. De passar smyckesvajer upp till,024″ samt även memory wire.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar ett äkta pärlhalsband?

Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband Priset på pärlhalsbandet varierar beroende på typ och beror på andra faktorer, men de vanligaste är de vita pärlorna i trådar. I det här fallet pratar vi om det riktiga pärlhalsbandspriset på pärlor av god kvalitet. Ett riktigt pärlhalsband kostar mellan €75 och €10.000.

De på den högre änden är mestadels Akoya pärlhalsband. Men en del sällsynta och vackert färgade pärlor kan lätt prissättas över €100.000 XNUMX. Priset på ett riktigt pärlhalsband beror helt på kvaliteten, typen, färgen på pärlorna och de andra faktorerna vi utforskar i den här artikeln. Som tur är kl Pure Gems Vi erbjuder Äkta pärlhalsband för under 100 €,

Pärlhalsband har varit en del av mode under lång tid. Vi har sett dem i gamla filmer där de skildrar det gamla mode. Vissa människor tror att de ser enkla ut nuförtiden, men sök efter pärlhalsband 2022 så får du se vad du saknar. Många platser säljer pärlhalsband av bästa kvalitet och du kan matcha dem med nästan vilken klänning som helst. Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband
Visa hela svaret

Hur vet man om ett pärlhalsband är äkta?

Hur ser man skillnad på äkta och konstgjorda pärlor? – En konstgjord “Pärla” (skalpärla) kan vara gjord av flera olika material. Men i de flesta fall används snäckskal eller glas som beläggs med en lösning som innehåller fiskfjäll. Imiterade naturpärlor ser ofta väldigt bra ut och är inte sällan jämnare och rundare än äkta pärlor.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Ska Du Sortera Brännbart Avfall T.Ex. Mjukplast, Gummi, Trä?

Vilken pärla är dyrast?

Hur man bedömer kvalitet på pärlor – Faktorer som påverkar priset är storlek, form, lyster och färg. Den perfekta runda formen med slät yta och fin lyster är den mest sällsynta och därmed också värde­fullast. Ojämnt formade pärlor, så kallade barocka, kostar mindre men kan vara mycket charmiga.Ingen pärla är den andra lik.
Visa hela svaret

Vad kostar det att värdera smycken?

– Värdering är en tjänst vi erbjuder och kostnaden är 800kr/tim men står helt i proportion till föremålens värde, dvs ju längre tid en värdering tar desto större värde har föremålen.Tar värderingen t.ex.15 minuter så kostar det 200kr. Väljer man att avyttra de värderade föremålen i anslutning till värdering så är värderingen däremot helt kostnadsfri.

Kontakta oss gärna för mer information om värdering och priser.

: Värdering
Visa hela svaret

Är pärlhalsband modernt?

Pärlor är alltid lika rätt! I vinterns kollektion samsas stora vintageinspirerade pärlsmycken med mindre smycken som har både pärlor och glittrande stenar. Hos oss hittar du både klassiska och trendiga pärlsmycken, läs vidare för att se hur vi har stylat dem! – Med inspiration från ett vintageörhänge har EDBLAD designstudio skapat en serie där den vackra pärlan står i centrum.

 • Parisian Pearl är en elegant och chic serie med både större statementsmycken och lite nättare lättburna delar.
 • De stora örhängena har clips så att även den som inte har hål i öronen ska kunna bära dem.
 • Affinity Pearl är också en nyhet den här säsongen med både pärlor och stenar.
 • Blanda ringar, örhängen och halsband med andra pärlsmycken för en riktig pärlfest! Ett annat tips är att styla det glittrande halsbandet ihop med en av våra Edblad Classics – kedjan Tinsel.

Pärlan har länge legat i trendtoppen och där stannar den kvar. Känner du att det klassiska mormorhalsbandet har sett sina bästa dagar? Allt handlar om hur du matchar! Prova att styla med kedjor och andra smycken i modernare stil för en trendigare look.

 1. Du kan också hålla det enkelt och avslappnat med en casual t-shirt till.
 2. När det kommer till styling finns det många varianter! Layering av pärlhalsband och är en modern och snygg styling.
 3. Oavsett om stylingen är för en dag på jobbet, festen eller en avslappnad dag hemma gör sig mixen av pärlor och kedjor lika fint till alla tillfällen.

Vill du ha en mer klassisk look är ett tips att bara hålla dig till pärlhalsband utan kedjor. Bland våra Classics med pärlor hittar du bland annat serien och, Perla har odlade sötvattenpärlor i oregelbundna organiska former i krämigt vitt vilket gör varje smycke unikt.

Alla Classics med pärlor är nätta serier med pärlor som står sig år efter år! Pärlan kommer i många olika former och uttryck. Collier Pearl är en serie med handträdda halsband och armband av små sötvattenspärlor i vitt, rosa och en vacker grålila färg. Den vita varianten finns dessutom som fotlänk så du kan bära de somriga pärlorna från topp till tå.

Naturpärlor varierar i form och gör därför varje smycke unikt. Mixa som du vill med pärlor i olika färger för en personlig look. Du kan välja att bära de fina små pärlorna precis som de är, eller så kan du hänga dina favoritberlocker på för att sätta din egen stil på både halsband och armband.

Pricka in både personliga smycken och pärlor med en av sommarens hetaste serier! Vi har många fina berlocker, bland annat våra nya månadsstenar Birthstone i massor av härliga färger. Vill du ha en klassisk berlock med en bokstav hittar du Charmentity Letters i vårt Classicssortiment. Perla har du kanske sett tidigare? Nu kommer den även i två nya vackra färger med halsband och armband där pärlorna är asymmetriskt placerade, samt matchande creoler.

Gör dig redo för sommaren och haka på en av säsongens trender med färgade pärlor! : Våra vackraste pärlsmycken
Visa hela svaret

Kan man duscha med pärlhalsband?

Skötselråd SNABBA LEVERANSER – FRI FRAKT SNABBA LEVERANSER – FRI FRAKT Våra smycken är handgjorda i två olika varianter – silver och guldpläterat. Här kommer några skötselråd för att ditt smycke ska hålla så länge som möjligt. Silversmycken Silversmycken är hållbara, men allt silver mörknar med tiden.

 1. Silver reagerar på svavelväte och syre som bland annat finns på huden, i olika tyger, parfym och i vissa hudkrämer.
 2. Undvik helst även att duscha, bada och diska med dina silversmycken på.
 3. Silversmycken som förvaras tillsammans med andra silversmycken tenderar att missfärgas snabbare då de skaver mot varandra och lätt även repas.

Använd med fördel halsbanden ensamma. De kan repas när de skavs mot andra smycken. Rengör ditt silversmycke: Du kan enkelt rengöra ditt smycke genom att använda diskmedel. Ta några droppar diskmedel i vatten och låt smycket ligga i blandningen en stund.

Smycken guldpläterat Våra guldsmycken är guldpläterade, dvs gjorda av mässing som är doppat i 18 karats guld.

Vi använder oss av guldplätering med extra god hållbarhet, men dessa smycken är ändå känsliga för att bäras tillsammans med andra smycken eftersom guldlagret då skavs bort. Undvik parfym, makeup, fukt och hudkrämer där ditt smycke är placerat. Ta också gärna av vid dusch, bad och all annan kontakt vid vatten för att undvika missfärgning.

 • Förvara med fördel ditt smycke i asken du får med vid köpet när du inte använder det.
 • Förgyllningen nöts successivt bort, hur fort beror på hur mycket du använder det och hur du sköter det.
 • Även din hudtyp kan påverka detta.
 • Undvik helt att lägga det i ett rengöringsbad, som är starkt och snabbar på nötningsprocessen.

Var också försiktig med att putsa det för hårt med en putsduk. Har du frågor kontakta oss mer än gärna på : Skötselråd
Visa hela svaret

Kan man bada med pärlhalsband?

SKÖTSELRÅD FÖR DINA SMYCKEN

STERLING SILVER * Ta bort alla smycken innan dusch, bad eller motion.* När du inte bär dina smycken förvara dem i en ask eller ziplock plastpåsar.

* Sterlingsilver blir oxiderat och missfärgat med tiden. Använd putsduken som följer med din beställning för att få tillbaka glansen. Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad. 🙂 14K GOLD FILLED * Ta bort alla smycken innan dusch, bad eller motion.

Använd ditt hårspray och parfym innan du sätter på dig smycket. Kemikalierna i parfym och hårspray skadar ytan av metallen och stenarna i ditt smycke. * Smycken i 14k gold filled oxideras inte utan blir smutsiga. Använd putsduken som följer med din beställning för att få tillbaka glansen. Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad.

🙂 SILVER-/GULDPLÄTERADE SMYCKEN * Bär inte dina silver- och guldpläterade smycken i duschen. * Alla metaller kan reagera på skönhets- och rengöringsprodukter. Undvik kontakt med vatten, parfymer, hårspray, hudlotion och rengöringsmedel. * Vänligen putsa INTE dina silver- och guldpläterade smycken med putsdukar, detta kan förstöra ytan av ditt smycke.

Använd en mjuk torr trasa för att ta bort fett och hudavlagringar från smycket. BRONS * Äkta brons oxideras med tiden. Den får en mörkare och mer dämpad färg. En del människor föredrar den mörka färgen eftersom det ger karaktär till metallen. För att upprätthålla en glänsande finish så lång som möjligt, förvara bronssmycken i en ziplock plastpåse och förvara påsen i en torr miljö.

* Bär inte bronssmycken i duschen. * Alla metaller kan reagera på skönhets- och rengöringsprodukter. Undvik kontakt med parfymer, hårspray, hudlotion och rengöringsmedel. * Om du gillar en hög glans på dina bronssmycken, använd putsduken som följer med din beställning för att få tillbaka glansen.

 • Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad.
 • SÖTVATTENSPÄRLOR De flesta pärlor på marknaden idag är odlade pärlor (sötvattenspärlor).
 • Odlingen går till så att man lägger in ett främmande föremål i en levande mussla, samt en bit av en annan mussla.
 • Sedan lägger man tillbaka musslan i vattnet i odlingar i några år.

Musslorna skapar skikt av pärlemor runt det främmande föremålet och en vacker pärla bildas. * Ta bort alla dina pärlsmycken innan dusch, bad eller motion. För att pärlan ska behålla sin färg och lyster undvik kontakt med parfymer, hårspray och hudlotion.

 • Rengör pärlorna med jämna mellanrum med en lätt fuktad handduk för att få bort smink och hudavlagringar.
 • Undvik stora temperaturväxlingar då pärlan kan spricka.
 • Lägg aldrig pärlsmycket i direkt solljus eller på en kall yta.
 • Förvara ditt pärlsmycke i originalförpackningen när du inte använder det.

SWAROVSKI KRISTALLER Företaget Swarovski är känt för sina fantastiska kristaller i form av figurer och pärlor. Företagets patenterade teknik hjälper till att skapa högkvalitativa kristaller med vacker lyster. Även om det finns många andra typer av kristallpärlor på marknaden är Swarovski fortfarande känt för sina kristaller i branschen.

 • Ta bort smycket innan du tvättar händer, badar och/eller applicerar produkter (t ex parfym, hårspray, eller hudlotion).
 • Dessa produkter kan orsaka missfärgning och förlust av kristallglansen.
 • Polera dina Swarovskipärlor med en mjuk torr handduk för att behålla den ursprungliga glansiga ytan.
 • Förvara dina smycken i originalförpackningen eller en mjuk påse för att undvika repor.

: SKÖTSELRÅD FÖR DINA SMYCKEN
Visa hela svaret

Kan man tvätta pärlhalsband?

Historik och skötsel av pärlor Pärlor Det finns många olika sorters pärlor. Äkta och odlade, sten pärlor och imitationer. Äkta pärlor, orientaliska (havsvatten) och äkta sötvattenspärlor. Dessa pärlor är i dag mkt sällsynta. Pärlorna kommer till utan den mänskliga faktorns inblandning.

 1. Musslan har fått något föremål innanför skalet och om den inte lyckas stöta bort detta försöker den skydda sig genom att kapsla in föremålet som oftast är någon form av en parasit.
 2. För att en pärla skall bildas krävs det att parasiten fått med sig en liten bit mantelvävnad från musslan.
 3. Mantelvävnaden celldelar sig och en pärlsäck bildas runt parasiten.

Musslan väver lager på lager med pärlsubstans runt pärlsäcken och till slut bildas en pärla. Odlade pärlor. Saltvattenpärlor odlade i Akoyamusslan som återfinns i Japan, och odlade i Söderhavet (South Sea, Tahitipärlor) samt pärlor odlade i sötvatten. Musslan manipuleras av människan genom att en bit mantelvävnad från en annan mussla planteras in.

En pärlemorkula planteras också in förutom i odlade sötvattenspärlor där det endast behövs levande mantelvävnad från en annan mussla. Keshipärlor bildas som en biprodukt bredvid den odlade pärlan, förekommer endast i havsvattenmusslorna. Blisterpärlor är odlade framförallt i USA. Dessa pärlor är fantasiformade ex som hjärtan, stavar och mynt.

Färgen på äkta och odlade pärlor kan variera beroende på vilken mussla de kommer ifrån. Allt ifrån vita, rosatonade, gråa till svarta. Pärlor gjorda av sten finns av flertalet sorter, som exempel kan nämnas Rodonit, Rosenkvarts, Malakit (grön), Azurit (blå), Turkoser, Hematit (svart- svart/grå) och Lapis lazuli (blå).

Undvik stora temperaturväxlingar då pärlan kan spricka, ex om man lägger en varm pärla på en kall yta. Rengör pärlorna med jämna mellanrum med en lätt fuktad duk för att få bort smink och hudavlagringar. Förvaring av pärlorna bör inte vara tillsammans med andra smycken och inte heller i bomull då denna torkar ut pärlorna. Pärlcollier och armband bör träs om varje år då silkestråden slits och kan gå av.

: Historik och skötsel av pärlor
Visa hela svaret

Kan man ha pärlhalsband på bröllop?

Bröllop – vilka smycken kan en brud bära? – Etikettbloggen

Fråga : Vad for smycken kan bruden bära, fungerar det med pärlhalsband? Svar : Bruden behover inte bära smycken, men vill hon ha några kan hon bära de hon uppskattar mest och tycker är vackra.De kanske inte ska vara hur färgstarka som helst, men det handlar om de passar till hennes klänning.Pärlor har ofta sagts betyda tårar om de bärs på brollop.Man trodde forr att det var änglars tårar som stelnat i musslan.Pärlor har ändå burits och till och med varit vanliga.Brudsmycken fanns förr i kyrkan och lånades ut när flickan kläddes till brud. Etikettdoktorn Mats Danielsson

: Bröllop – vilka smycken kan en brud bära? – Etikettbloggen
Visa hela svaret

Är pärlor dyra?

Saltvattenpärlor – Det finns alltså saltvattenspärlor, från ostron i de tropiska haven. De kan vara odlade eller naturpärlor. Naturpärlor är idag väldigt sällsynta. Man kan hitta halsband med japanska eller arabiska naturpärlor på auktioner och de brukar dra iväg i pris eftersom de är så sällsynta.

Dessa pärlor kallar man också för orientpärlor. De är ofta vita-elfenbensvita i storlekar från 3-8 mm. Pärlostronen i Japan, Akoya, är relativt små ca 8-10 cm i diameter som fullvuxna. De moderna odlade japanska pärlorna kan nå en storlek på upp till 9-10 mm och är oftast olika toner av vitt. De blir inte större eftersom ostronen inte kan bära ett större ämne då de är relativt små.

Det har på senare tid också kommit odlade akoyapärlor från Vietnam de är också silverblå och guldtonade. Man har en liten odling av pärlor i Persiska viken. Men de har jag inte sett i handeln här i Sverige. De påminner mer om de japanska pärlorna med små storlekar och fantastisk lyster i olika vita-guldiga färgtoner. Southsea/ Söderhavspärlor Golden southsea pärlor Tahitipärlor Vill man hitta jättestora pärlor får man leta i varmare vatten. Där är ostronen betydligt större än den arten som finns runt Japan. De kan bli ända upp till 20-30 cm och pärlorna är vanligtvis mellan 10-16 mm (det finns sällsynta som är ända upp till 20 mm).

Färgen kommer från den pärlemor som varje individ producerar, dvs har ostronet guldfärgad pärlemor så blir pärlan guldfärgad. Här är de vanligaste pärlodlande länderna i tropiska vatten. Australien: har stora vita pärlor kallas också “Southsea pärlor” Filippinerna: har stora guldfärgade pärlor “Golden Southsea pärlor” Indonesien, Vietnam, Myanmar: guld och silvervita pärlor “Southsea pärlor” och “Akoya”,

Man odlar också runt de tropiska öarna Fiji och Tahiti, Här blir ostronen 10-20 cm som fullvuxna och pärlorna i storlekar 8-15 mm. (Det finns sällsynta som är större). Pärlorna från dessa öar är mörka, man kallade dem tidigare svarta pärlor, idag benämns de oftast Tahiti eller Fiji pärlor, Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Lång Tid Tog Det Att Bygga Tower Bridge?

Är pärlhalsband inne?

De bästa modetrenderna inom smycken 2022 – På 1920-talet var det massor av långa pärlhalsband, på 80-talet de stora färgglada plastsmyckena och naturligtvis känner vi till 90- och 00-talens karakteristiska ringar och chokers. 2022 kommer mer att blandas dessa trender, men även andra saker spelar in. Nya metaller, ädelstenar och stilar blir moderna, och 2022 handlar det särskilt om volym. Flera halsband, massor av ringar och örhängen är det nya svart. Men det finns mer än. Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband
Visa hela svaret

Kan pärlor dö?

Egenskaper – Pärlor är sega trots sin låga hårdhet (Mohs 3-4) och de är mycket svåra att krossa. Pärlor vägs i grain (0,05g = ¼ carat). Momme är en annan skala som används inom handeln, där 1 Momme motsvarar 3,75 gram. Värdet på en pärla avgörs av ursprung, form, färg och lyster och ovanliga pärlor har det högsta marknadsvärdet.

 1. Pärlor brukar ha en livslängd på 100–150 år.
 2. Skötseln av pärlor är ytterst viktig för deras livslängd, det sägs att pärlor ska bäras för att behålla sin fina lyster.
 3. Pärlor skadas av både för hög och för låg luftfuktighet samt syror, alkohol, svett och fetthaltiga hudvårdsprodukter.
 4. De flesta pärlor på marknaden idag är odlade pärlor.

Pärlor som fångats i naturen har ett högre värde än odlade pärlor. Odling går till så att man lägger in ett främmande föremål i en levande mussla, samt en bit av en annan mussla. Sedan lägger man tillbaka musslan i vattnet i odlingar i några år. Musslorna skapar skikt av pärlemor runt det främmande föremålet och en vacker pärla bildas.

En äkta pärla är sval och känns sträv om den gnuggas försiktigt mot en annan pärla på samma collie. Oäkta pärlor upplevs som oljiga istället för svala och känns släta mot varandra. Genom att gnugga pärlorna mot varandra känner man tydligt en viss grusighet om det är äkta pärlor. Förr tyckte man det var en bra idé att testa genom att gnugga pärlan mot sin tand.

Men gör inte det. Förutom de rent hygieniska orsakerna så kan dina tänder vara ojämna. Du får en mycket bättre uppfattning om du gnuggar pärlor mot varandra.
Visa hela svaret

Hur mycket är en pärla värd?

Lyster, ursprung, färg & form – Värdet på en pärla avgörs av lyster, ursprung, färg & form och ovanliga pärlor har det högsta marknadsvärdet. Naturliga pärlor, dvs de som fångats i naturen, har ett högre värde än odlade pärlor som är den vanligaste formen av pärlor. Runda pärlor är de som normalt uppskattas mest.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar en äkta pärla?

ÄKTA PÄRLOR Pärlans kvalitet bedöms efter storlek, jämnhet (form och yta), lyster samt färg. Priset på en äkta pärla är oftast över tio gånger högre än en odlad i motsvarande kvalitet. Pärlor är i allmänhet känsliga och kan torka ut om de läggs i till exempel bomull.
Visa hela svaret

På vilken arm ska man ha armband?

Vilken handled ska jag bära armband för herrar på? – Om du vill bära armband med din klocka. då bär du det på samma handled som armbandsuret. Annars bär du det på motsatt sida. Det finns inga regler – bara preferenser. Var bara försiktig så att armbandet inte kommer i vägen när du jobbar.
Visa hela svaret

Hur stort ska ett armband våra?

Armband är snyggt, passar alla – och finns i många olika typer och former. Men hur ska de sitta? Här går vi igenom kedjearmband och cuffs ! Kedjearmband När du köper ett kedjearmband från oss anger du storleken på din handled. Till det lägger vi sedan till 2-2,5 centimeter för att armbandet vara lätt att sätta på sig – och falla snyggt en bit ner över handen.

Är du mittemellan två storlekar väljer du om du föredrar lite lösare eller lite tajtare passform. Våra kedjearmband finns också som one-size med en kedjeförlängare som ställs i olika storlekar. Superbra till att få exakt den passformen du vill ha! (Eller när du vill ge bort armbandet i present.) Tips! Klipp bort resterande öglor av kedjeförlängaren med en avbitartång, för att slippa en lös ände! Cuffs För att beställa ett öppet stelt armband (en så kallad cuff) mäter du omkretsen på din handled.

En cuff är mer justerbart än ett kedjearmband – och du justerar genom att trycka ihop eller dra isär armbandet så tajt som du vill ha det. Armbandet ska vara en aning “fladdrigt” och inte sitta helt stelt på handleden. Bäst är om du hittar en passform där du kan få av och på cuffen utan att behöva dra isär och trycka ihop. Vackert armband med handgjort blad som skimrar i ljuset. Du hittar det och alla våra andra armband här: mnop.se/armband Vad Kostar Det Att Trä Om Ett Pärlhalsband Bris armband i återvunnet silver, 599 kr Gå till nästa blogginlägg : Hur du rengör din vigselring
Visa hela svaret

Är pärlhalsband modernt?

Pärlor är alltid lika rätt! I vinterns kollektion samsas stora vintageinspirerade pärlsmycken med mindre smycken som har både pärlor och glittrande stenar. Hos oss hittar du både klassiska och trendiga pärlsmycken, läs vidare för att se hur vi har stylat dem! – Med inspiration från ett vintageörhänge har EDBLAD designstudio skapat en serie där den vackra pärlan står i centrum.

Parisian Pearl är en elegant och chic serie med både större statementsmycken och lite nättare lättburna delar. De stora örhängena har clips så att även den som inte har hål i öronen ska kunna bära dem. Affinity Pearl är också en nyhet den här säsongen med både pärlor och stenar. Blanda ringar, örhängen och halsband med andra pärlsmycken för en riktig pärlfest! Ett annat tips är att styla det glittrande halsbandet ihop med en av våra Edblad Classics – kedjan Tinsel.

Pärlan har länge legat i trendtoppen och där stannar den kvar. Känner du att det klassiska mormorhalsbandet har sett sina bästa dagar? Allt handlar om hur du matchar! Prova att styla med kedjor och andra smycken i modernare stil för en trendigare look.

Du kan också hålla det enkelt och avslappnat med en casual t-shirt till. När det kommer till styling finns det många varianter! Layering av pärlhalsband och är en modern och snygg styling. Oavsett om stylingen är för en dag på jobbet, festen eller en avslappnad dag hemma gör sig mixen av pärlor och kedjor lika fint till alla tillfällen.

Vill du ha en mer klassisk look är ett tips att bara hålla dig till pärlhalsband utan kedjor. Bland våra Classics med pärlor hittar du bland annat serien och, Perla har odlade sötvattenpärlor i oregelbundna organiska former i krämigt vitt vilket gör varje smycke unikt.

Alla Classics med pärlor är nätta serier med pärlor som står sig år efter år! Pärlan kommer i många olika former och uttryck. Collier Pearl är en serie med handträdda halsband och armband av små sötvattenspärlor i vitt, rosa och en vacker grålila färg. Den vita varianten finns dessutom som fotlänk så du kan bära de somriga pärlorna från topp till tå.

Naturpärlor varierar i form och gör därför varje smycke unikt. Mixa som du vill med pärlor i olika färger för en personlig look. Du kan välja att bära de fina små pärlorna precis som de är, eller så kan du hänga dina favoritberlocker på för att sätta din egen stil på både halsband och armband.

 • Pricka in både personliga smycken och pärlor med en av sommarens hetaste serier! Vi har många fina berlocker, bland annat våra nya månadsstenar Birthstone i massor av härliga färger.
 • Vill du ha en klassisk berlock med en bokstav hittar du Charmentity Letters i vårt Classicssortiment.
 • Perla har du kanske sett tidigare? Nu kommer den även i två nya vackra färger med halsband och armband där pärlorna är asymmetriskt placerade, samt matchande creoler.

Gör dig redo för sommaren och haka på en av säsongens trender med färgade pärlor! : Våra vackraste pärlsmycken
Visa hela svaret

Kan man duscha med pärlhalsband?

Skötselråd SNABBA LEVERANSER – FRI FRAKT SNABBA LEVERANSER – FRI FRAKT Våra smycken är handgjorda i två olika varianter – silver och guldpläterat. Här kommer några skötselråd för att ditt smycke ska hålla så länge som möjligt. Silversmycken Silversmycken är hållbara, men allt silver mörknar med tiden.

Silver reagerar på svavelväte och syre som bland annat finns på huden, i olika tyger, parfym och i vissa hudkrämer. Undvik helst även att duscha, bada och diska med dina silversmycken på. Silversmycken som förvaras tillsammans med andra silversmycken tenderar att missfärgas snabbare då de skaver mot varandra och lätt även repas.

Använd med fördel halsbanden ensamma. De kan repas när de skavs mot andra smycken. Rengör ditt silversmycke: Du kan enkelt rengöra ditt smycke genom att använda diskmedel. Ta några droppar diskmedel i vatten och låt smycket ligga i blandningen en stund.

Smycken guldpläterat Våra guldsmycken är guldpläterade, dvs gjorda av mässing som är doppat i 18 karats guld.

Vi använder oss av guldplätering med extra god hållbarhet, men dessa smycken är ändå känsliga för att bäras tillsammans med andra smycken eftersom guldlagret då skavs bort. Undvik parfym, makeup, fukt och hudkrämer där ditt smycke är placerat. Ta också gärna av vid dusch, bad och all annan kontakt vid vatten för att undvika missfärgning.

Förvara med fördel ditt smycke i asken du får med vid köpet när du inte använder det. Förgyllningen nöts successivt bort, hur fort beror på hur mycket du använder det och hur du sköter det. Även din hudtyp kan påverka detta. Undvik helt att lägga det i ett rengöringsbad, som är starkt och snabbar på nötningsprocessen.

Var också försiktig med att putsa det för hårt med en putsduk. Har du frågor kontakta oss mer än gärna på : Skötselråd
Visa hela svaret

Hur rengöra pärlhalsband?

Hur rengör man smycken med pärlor? – Eftersom odlade pärlor är mycket porösa kan de lätt förlora sin glans. Regel nummer ett: blötlägg aldrig dina pärlsmycken, eftersom detta kan försvaga och bryta tråden. För att rengöra pärlor på ett skonsamt sätt börjar du med att lägga halsbandet på en mjuk trasa.
Visa hela svaret

Kan man bada med pärlhalsband?

SKÖTSELRÅD FÖR DINA SMYCKEN

STERLING SILVER * Ta bort alla smycken innan dusch, bad eller motion.* När du inte bär dina smycken förvara dem i en ask eller ziplock plastpåsar.

* Sterlingsilver blir oxiderat och missfärgat med tiden. Använd putsduken som följer med din beställning för att få tillbaka glansen. Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad. 🙂 14K GOLD FILLED * Ta bort alla smycken innan dusch, bad eller motion.

 • Använd ditt hårspray och parfym innan du sätter på dig smycket.
 • Emikalierna i parfym och hårspray skadar ytan av metallen och stenarna i ditt smycke.
 • Smycken i 14k gold filled oxideras inte utan blir smutsiga.
 • Använd putsduken som följer med din beställning för att få tillbaka glansen.
 • Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad.

🙂 SILVER-/GULDPLÄTERADE SMYCKEN * Bär inte dina silver- och guldpläterade smycken i duschen. * Alla metaller kan reagera på skönhets- och rengöringsprodukter. Undvik kontakt med vatten, parfymer, hårspray, hudlotion och rengöringsmedel. * Vänligen putsa INTE dina silver- och guldpläterade smycken med putsdukar, detta kan förstöra ytan av ditt smycke.

Använd en mjuk torr trasa för att ta bort fett och hudavlagringar från smycket. BRONS * Äkta brons oxideras med tiden. Den får en mörkare och mer dämpad färg. En del människor föredrar den mörka färgen eftersom det ger karaktär till metallen. För att upprätthålla en glänsande finish så lång som möjligt, förvara bronssmycken i en ziplock plastpåse och förvara påsen i en torr miljö.

* Bär inte bronssmycken i duschen. * Alla metaller kan reagera på skönhets- och rengöringsprodukter. Undvik kontakt med parfymer, hårspray, hudlotion och rengöringsmedel. * Om du gillar en hög glans på dina bronssmycken, använd putsduken som följer med din beställning för att få tillbaka glansen.

Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad. 🙂 SÖTVATTENSPÄRLOR De flesta pärlor på marknaden idag är odlade pärlor (sötvattenspärlor). Odlingen går till så att man lägger in ett främmande föremål i en levande mussla, samt en bit av en annan mussla. Sedan lägger man tillbaka musslan i vattnet i odlingar i några år.

Musslorna skapar skikt av pärlemor runt det främmande föremålet och en vacker pärla bildas. * Ta bort alla dina pärlsmycken innan dusch, bad eller motion. För att pärlan ska behålla sin färg och lyster undvik kontakt med parfymer, hårspray och hudlotion.

* Rengör pärlorna med jämna mellanrum med en lätt fuktad handduk för att få bort smink och hudavlagringar. * Undvik stora temperaturväxlingar då pärlan kan spricka. Lägg aldrig pärlsmycket i direkt solljus eller på en kall yta. * Förvara ditt pärlsmycke i originalförpackningen när du inte använder det.

SWAROVSKI KRISTALLER Företaget Swarovski är känt för sina fantastiska kristaller i form av figurer och pärlor. Företagets patenterade teknik hjälper till att skapa högkvalitativa kristaller med vacker lyster. Även om det finns många andra typer av kristallpärlor på marknaden är Swarovski fortfarande känt för sina kristaller i branschen.

 1. Ta bort smycket innan du tvättar händer, badar och/eller applicerar produkter (t ex parfym, hårspray, eller hudlotion).
 2. Dessa produkter kan orsaka missfärgning och förlust av kristallglansen.
 3. Polera dina Swarovskipärlor med en mjuk torr handduk för att behålla den ursprungliga glansiga ytan.
 4. Förvara dina smycken i originalförpackningen eller en mjuk påse för att undvika repor.

: SKÖTSELRÅD FÖR DINA SMYCKEN
Visa hela svaret