Var Kan Man Bygga Naglar I Malmö?

Bygga naglar i Malmö? Välkommen till Euro Nail på Mobilia. Här kan du förlänga naglarna.
Visa hela svaret

Vem gör bäst naglar i Malmö?

Nail Deluxe – Malmborgsgatan 6, Malmö Centrum Erfarna nagelteknologer Över 12 års erfarenhet i branschen och två nagelsalonger, den andra i Helsingborg, gör Nail Deluxe till en av Malmös mest väletablerade nagelsalonger med en del långtida stammisar. Idag ligger de inne på Jägersro Center, där de erbjuder det mesta inom professionell nagelvård i lyxig miljö.

Prisexempel: Vanlig manikyr ca 200 kr naildeluxe.com

Visa hela svaret

Hur mycket kostar de o göra naglar?

Konstmaterial naglar prislista –

Konstmaterial naglar (Akryl, Silke, Glasfiber, Gelé)
Borttagning av gammalt Akryl + Nytt förlängning Akryl naglar 850,00 kr
Borttagning av konstmaterial naglar 399,00 kr
Dip powder naglar – Dipping powder (förstärkning på naturliga naglar 499,00 kr
En nagel – Borttagning + Ny förlängning 200,00 kr
En nagel – Förlängning Naturell/Clear 120,00 kr
Nagelförlängning Akryl + Permanent fransk/Vit+Rosa 699,00 kr
Nagelförlängning Akryl Naturell 599,00 kr
Nagelförlängning Gele + Permanent fransk/ Vit + Rosa 799,00 kr
Nagelförlängning Gele Naturell 699,00 kr
Återbesök Akryl + Lackning med en färg efter 2-5 veckor 499,00 kr
Återbesök Akryl Naturell efter 2-5 veckor 449,00 kr
Återbesök Gele + Lackning med en färg efter 2-5 veckor 599,00 kr
Återbesök Gele Naturell efter 2-5 veckor / Rebalansering 549,00 kr

Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att gå på nagelsalong?

Alla naglar växer och håller olika länge. Rekommenderat återbesök/professionell borttagning efter max 6 veckor. Efter 2-6 veckor fyller man i utväxt och får ny design. Har du gjort naglar på annan salong kostar det från 780 kr första gången.
Visa hela svaret

Hur ofta ska man göra naglarna?

Hur ofta behöver man komma på återbesök? – Detta är högst individuellt. Frekvensen på besöken beror på allt ifrån slitage samt nagelns växtkraft. En snabbt växande nagel bör komma oftare än en långsamt växande nagel. Tumregeln är att man kommer på återbesök efter ca 3 veckor +- 1 vecka.
Visa hela svaret

Vilka naglar håller längst?

Akrylnaglar – Akrylnaglar är gjorda med hjälp av ett akrylpulver som blandas med vatten. Här behövs ingen UV-lampa för att härda materialet, det räcker för akrylen att komma i kontakt med syra för att den ska börja stelna. Akrylmaterialet är starkare än gelén och används därför ofta för att bygga riktigt långa naglar à la Kylie Jenner.
Visa hela svaret

Vilka naglar är snyggast?

Naturliga naglar: nageltrend hösten 2022 – I höst ser vi hur naglarna blir kortare och färgerna blir något dovare. Grönt, lila och blått som alla är en del av årets trendiga färgpalett finns såklart kvar, men nu som snygga detaljer till en i övrigt naken nagel.
Visa hela svaret

Vad säger naglarna om din hälsa?

Tillstånd, form och färg på naglarna kan vara en indikator på din allmänna hälsa. Friska naglar har i regel en slät, glansig och jämn yta utan fåror eller gropar. De är svagt rosafärgad. Det är normalt att naglarna förändras med åldern, de kan bli mindre klara i färgen, skörare och växa långsammare,
Visa hela svaret

Vilken typ av naglar är bäst?

Akryl eller gelé – vad är skillnaden? – Alla konstmaterial består utav akrylater men materialen ser olika ut, arbetas och härdas på olika sätt. Akrylen består av vätska och ett pulver som härdas med hjälp av syre, ju varmare det är desto snabbare härdar akrylen.

 1. Akryl är det starkaste materialet och passar i stort sett alla.
 2. Det går att skulptera en väldigt tunn nagel vilket ger ett mer naturligt utseende, och eftersom materialet är det starkaste är det ett bra alternativ för dig som vill ha långa naglar.
 3. Det går att vara väldigt kreativ på fri hand med akrylen och du kan korrigera en naturligt sned nagel, säger Nathalie.

En nackdel med akryl är att den släpper ifrån sig en stark doft som en del tycker är besvärande. Akrylen är även allergiframkallande, därför är det viktigt att göra rent verktygen mellan kunder och att inte arbeta i överflöd med material för att undvika kontakt med huden i så stor mån som möjligt. För gelénaglar används en speciell UV-lampa för att härda materialet. Gelén byggs oftast på i flera lager och det tar ca 2 min för varje lager att härda. Det UV-ljus som används är UVA, det är inte skadligt och du får ingen solbränna som många kan tro.

 • Fördelen med gelén är att den inte doftar som akrylen utan är i stort sett helt doftfri.
 • Du kan få en otroligt naturlig nagel med gelén då den går att få väldigt tunn när du skulpterar, säger Nathalie.
 • Nackdelen med gelénaglar är att de inte är lika hållbara som akryl och du behöver vara mer försiktig.

Även gelénaglar är allergiframkallande och det är viktigt att kontrollera att det är härdat ordentligt.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att göra naglar på Marieberg?

Flyttande Gelé Påfyllning 425:- Boka Tid
Pulver Gelé Påfyllning – Naturliga (Genomskinlig) 425:- Boka Tid
Akryl Påfyllning – (Cat Eye/Permament Glitter/Pink&White +150:-) 395:- Boka Tid
Akryl Påfyllning – (Gellack/Permanent Ombre +100:-) 395:- Boka Tid
Akryl Påfyllning – (Vanlig Nagellack +50:-) 395:- Boka Tid

Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att fixa naglarna?

Återbesök Naglar: – Efter ca 4 veckor och 3-5mm utväxt så är det då dags att fixa till sina konstnaglar. När du som kund kommer på återbesök så filar vi bort gammalt materialt, filar ner längd och ev ny form och bygger en ny nagel. Behandlingen tar allt från 75min för naturella till över 120min eller mer för t.e.x avancerad design (Behandlingarna tar lite olika tid beroende på vad du vill göra.) Avancerad design tar lite olika lång tid samt kostar mer/mindre beroende på hur avancerat du vill ha så om du vill ha en design – tveka inte att höra av dig för att få ett estimerat pris/tidsåtgång! Du kan här även välja att byta design, färg och form.
Visa hela svaret

När ska man fylla på naglarna?

Gelénaglar kan man ha en längre period på sina naglar. Varannan vecka bör du fila till dem och fylla på med mer gelé. Lösnaglar, däremot, bör man ta bort efter tio dagar eftersom man sätter “plast” över hela nageln. Med gelénaglar så har man tippen längst ut på sin nagel vilket gör att nageln ändå kan andas.
Visa hela svaret

Hur långa naglar ska man ha?

1. Ha inte orealistiska förväntningar – Den genomsnittliga tillväxttakten för naglar är 0,1 mm varje dag (vilket motsvarar 1 centimeter på 100 dagar). Naglarna på händerna växer snabbare än tånaglar och i allmänhet är tillväxten snabbare hos ungdomar, hos män och under sommarmånaderna.
Visa hela svaret

Vad menas med ombre naglar?

Ombre handlar om att låta färger smälta ihop utan några skarpa gränser. Med hjälp av en makeupsvamp fixar du denna effekt på dina naglar.
Visa hela svaret

Hur länge kan man ha gelénaglar?

Gelénaglar – vad menas? – De vanligaste typerna av konstnaglar är gelé- eller akrylnaglar. Så vad är egentligen skillnaden? Vi reder ut!

Gelnaglar

Gelnaglar är en form av konstnaglar i gelé, som skulpteras fram i flera lager på den naturliga nageln. Dessa naglar är gjorda av gelmaterial som innehåller akrylat. Gelén placeras på naglarna och härdas UVA-ljus. Materialet är doftfritt, men om gelén råkar hamna på huden eller nagelbanden, kan det smärta när den härdas under lampan.

Akrylnaglar

Akryl är ett starkare material än gel och används ofta på personer som vill förlänga sina naglar. När akrylen väl har härdat ordentligt, vilket tar ett par dagar, är materialet inte farligt. Det är främst under tiden när nagelteknologen jobbar med akrylen och innan den stelnar som de farliga ångorna frigörs.

Gellack

Gellack kallas ofta den nya generationens nagellack, eftersom det snabbt blev mycket populärt. Främst på grund av dess hållbarhet. Gellacket är ett nagellack blandat med gelé, som håller mycket längre än vanligt nagellack, upp till 4–5 veckor. Nagellacket måste härdas i en UV-lampa.

Att tänka på!

Om du söker vård eller ska opereras är det bra att tänka på att patienter ofta avråds från att både ha nagellack av olika slag eller konstnaglar. Detta eftersom vårdpersonalen ofta mäter syremättnaden i blodet med en så kallad pulsoximeter som fästs på fingertoppen (eller örat i vissa fall).

 1. Utrustningen har vissa begränsningar och kan visa fel om nageln är täckt av en lösnagel, nagellack eller gellack.
 2. Dessutom kan färgen på naglarna vara ett riktmärke för hur en patient mår, till exempel under en operation.
 3. Om färgen går mot blått kan det tyda på syrebrist eller cirkulationsstörning.
 4. Med andra ord kan färgat nagellack, gellack eller en påbyggnad på nageln leda till svårigheter att bedöma detta.

Ett exempel är Södersjukhuset i Stockholms riktlinjer inför en operation, som lyder: “Färgen på läppar och naglar talar om hur du mår, därför är det viktigt att du inte använder läppstift, nagellack eller lösnaglar när du ska opereras.” Källor: 1177.se, sodersjukhuset.se OPI OPI Nail Lacquer Kiss Me I’m Brazilian 135,00 kr 165,00 kr Läs mer
Visa hela svaret

Hur länge håller naglar på salong?

Använda gellack hemma – Vill du göra naglar med gellack hemma kan du alltså lyckas rätt bra genom att köpa ett gellack och en uv lampa för hemmabruk. Viktigt att tänka på är dock att gelnaglar som gjorts hemma brukar hålla i ca 1 vecka, medan de man gör på salong kan hålla i 3-4 veckor.

Kvalitén du får hemma är alltså inte riktigt lika bra, men det funkar ändå! Att köpa ett kit med både gellack, lampa och tillbehör kostar såklart en slant, men i och med att du kan använda allt väldigt många gånger så är det en investering som kan löna sig på sikt. Det inte minst om du brukar göra dina naglar hemma ofta.

Genom att köpa ett komplett kit – eller att själv sätta ihop ett kit med uv lampa, underlack, gellack och överlack, samt diverse tillbehör – kan du få till riktigt fina, glansiga och skyddande resultat som håller länge. Och det precis som du själv önskar.

Tänk på att du vid användning av gellack hemma måste låta det torka längre än 30 sekunder som på salong. Gör du dina naglar hemma är det dock upp till dig att helt bestämma hur du vill att designen och formen ska vara. Detta är såklart manikyristerna experter på, men gillar du att vara kreativ och skapa så kan naglar vara roligt att syssla med.

Du väljer själv om gellacket ska appliceras på lösnaglar eller om målar direkt på dina egna naglar.
Visa hela svaret

Hur länge håller Gellack naglar?

Vad är Gellack och hur länge håller det? – Gellack är ett semipermanent Gelé-lack som ger dig blanka, hållbara naglar i upp till fyra veckor. Lacket härdas i en UV-lampa alternativt led-lampa och fäster lika bra på naturliga naglar som på lösnaglar i akryl eller gelé. Den långa hållbarheten gör att Gellack är särskilt uppskattat bland dem som gärna dekorerar sina naglar med olika kreativa motiv.
Visa hela svaret

Är det farligt att göra Akrylnaglar?

Anne-Maria Smedberg är nagelterapeut samt utbildad kemist. Kemikalier Publicerat 22 mars 2019 När nagelterapeuten Anne-Maria Smedberg i Halmstad läste en forskningsrapport om hälsoriskerna med akrylater slutade hon helt upp med att bygga konstnaglar i akryl.

Som utbildad kemist vet hon vilka skyddsåtgärder som krävs när man hanterar hälsofarliga kemikalier. Hon önskar att fler nagelsalonger blir medvetna om riskerna. Att skaffa konstnaglar är snart lika vanligt som att gå till frissan och färga håret. Den som har sköra och spruckna naglar kan få en snygg uppsättning jobbnaglar som är snygga och perfekta varje dag och andra vill ha långa festnaglar med pärlor och glitter på.

Men medan kunderna kommer till salongen för att njuta av en stunds vardagslyx och bli ompysslade så riskerar personalen på salongen i värsta fall sin egen hälsa. Boven i dramat är akrylaterna som ingår i de härdplaster och limmer som används för att forma och bygga upp naglarna.

De kan orsaka en rad besvär: allergier, kontakteksem, astma och verka starkt irriterande på ögon, hud och luftvägar. På senare år har landets arbets- och miljömedicinska enheter också tagit mot allt fler nagelterapeuter med den här typen av besvär. – Jag hoppas att man snart kan få bort akrylen helt från salongerna.

Inte minst för alla de unga tjejernas skull. Jag tycker så synd om dem där de sitter dagarna igenom och andas in de här ångorna och kanske förstör sina liv, säger hudterapeuten Anne-Maria Smedberg, som driver Celekt klinik i Halmstad och sysslar med allt från manikyr till fotvård.

 • Själv har hon helt slutat att bygga naglar på grund av akrylen.
 • Jag var med när akrylen kom till salongerna på 1980-talet men så läste jag en dansk studie om hälsoriskerna och då slutade jag direkt.
 • Det finns en stor oro runt det här i branschen, säger hon.
 • Akrylatplaster kan bland annat orsaka astma och kontakteksem.

Som nagelterapeut utsätts man dessutom för andra riskfyllda kemikalier, som exempelvis formaldehyd som används i nagelstärkare och numera är klassat som cancerogent. År 2018 blev ämnet förbjudet inom EU för användning i kosmetiska produkter. Akrylater anses inte farliga när väl plasten har härdat.

 1. Det är medan plasten stelnar som de farliga ångorna frigörs eller när akrylnageln slipas och dammet riskerar att dras ner i lungorna.
 2. Därför använder de flesta munskydd.
 3. Men det hjälper inte mot de farliga ångorna från den härdande plasten.
 4. Nagelterapeuten sitter dessutom lutad rakt över kundens naglar under arbetet.

För säker hantering krävs därför god ventilation. Det står också i de säkerhetsdatablad och säkerhetsmärkningar som följer med produkterna. Där tas även skyddshandskar och ögonskydd upp som lämplig skyddsutrustning. Men inte många nagelterapeuter använder handskar och ögonskydd.

De flesta sitter vid ett snyggt bord i en vanlig lokal utan varken tillräcklig allmänventilation eller punktventilation vid nagelbordet, även om vissa har en liten fläktdriven dammuppsamlare framför sig. Detta trots att det finns nagelbord med fyrpunktsutsug och specialanpassade luftfilter som minskar riskerna rejält.

– Som jag minns det hade nästan alla nagelsalonger bra utsug och en huv att jobba under förr i tiden när akrylnaglarna slog igenom. Nu verkar inte någon ha det. Det är antagligen för dyrt, om man bara tar några hundra för att fixa naglarna har man inte råd att lägga ner tiotusentals kronor på ventilationsutrustning.

Dessutom har det blivit så många som jobbar med det i dag, och det är få som känner till riskerna, säger Anne-Maria Smedberg. Själv har hon passande nog en bakgrund som kemist och efter snart 40 år i branschen bra koll både på såväl ohälsosamma ämnen i produkter som på vilka rutiner och skyddsåtgärder som krävs.

När stadens Miljöförvaltning häromåret gjorde en tillsyn bland Halmstads alla nagelsalonger var hennes företag det enda som inte hade några konstaterade hygieniska brister. Vid den inspektionen låg fokus helt på kundernas hälsa, hur situationen såg ut för personalen på de olika salongerna togs inte upp.

 1. Anne-Maria Smedberg säger att kunskapen på hennes salong om riskfyllda kemikalier och skyddsåtgärder är god, och när det kommer till just akrylaterna så aktualiserades frågan nyligen.
 2. Salongen fick besök av en nagelterapeut som ville börja bygga naglar hos dem, men de diskuterade det hela och sa efter en viss vånda nej.

– Nej, det gick bara inte. Även om hon hade haft med sig bra utrustning skulle vi andra inte ha stått ut med lukten. Bortsett från alla andra risker så luktar akrylen så himla starkt att man får huvudvärk av den och jag har förr varit med om att kunder fått andnöd av akrylen. Magnus Nilsson
Visa hela svaret

Vad händer om man har lösnaglar för länge?

Naglar – Depend Cosmetic Du behöver inte ha någon längd på dina egna naglar när du ska skulptera dina naglar. Men det kan bli svårt om man har väldigt korta nedbitna naglar. Det behövs en fästyta. Om du vill använda nagellack på dina skulpterade naglar, går det fint, bara du lägger ett lager baslack underst så att naglarna inte missfärgas av det färgade lacket.

 • Nagellacket tar du sedan bort med Depend Nagellackremover för lösnaglar; den röda removern ().
 • An bli det om man sprayar med aktivatorn för nära.
 • Du kan alltid fila och polera så försvinner det.
 • Är verkligen en perfekt lösning när men vill laga en eller flera naglar som gått sönder.
 • När du applicerar gelen på silket så ta penseln och gnugga ner gelen i silket så kommer silket inte att synas alls lika mycket.

Släpp i kanterna kan ha med att göra att du lagt för tjockt av gelen eller att du inte är tillräckligt ren på nageln. Om du vill förstärka dina egna naglar utan att använda några tippar, så behöver du inte köpa Gelekitet utan det räcker med att du köper och,

Så här gör du för bästa resultat: Rengör nageln med hjälp av bomullspads och Depend Röd nagellacksremover för att ta bort fett och eventuellt gammalt nagellack. Tvätta inte händerna med tvål eftersom tvål innehåller fett som gör att matrial fäster sämre. Vill du ändå skölja av händerna så du göra det i ljummet vatten.

Applicera Nagelbandspeeling längs med hela nagelbandet och en bit in på nageln för att ta bort hudrester som sitter på nageln. Låt Nagelbandspeelingen verka i 2-5 min. Borsta därefter nagelbanden noga med en mjuk nagelborste. Avsluta borstadet under rinnande varmt vatten.

Nu har du ett bra underlag att jobba vidare på. Fila till din nagel till önskad längd och form, rugga försiktigt upp ytan på nageln med yta 1 på poleringsfilen. Pensla på ett tunt lager Depend skulpteringsgele längs hela din nagel, gelen ska läggas ca 1 mm ifrån nagelbandet. Får ej nudda nagelbandet. Risken för släpp ökar då.

Spraya direkt efter varje applicering av gele med Depends aktivator 1 gång. Spraya med ca: 10 cm avstånd till nageln. När det är helt torrt upprepar du samma sak ytterligare två gånger. Totalt tre tunna appliceringar med Skulpteringsgelé och aktivator. Obs! efter varje Geleapplicering, tänk på att spraya endast 1 sprayning på varje nagel annars är det risk för att gelen kan bli för hård och börja att spricka.

 1. Avsluta behandlingen med att polera naglarna med poleringsfilen.
 2. Gelénaglar kan man ha en längre period på sina naglar.
 3. Varannan vecka bör du fila till dem och fylla på med mer gelé.
 4. Lösnaglar, däremot, bör man ta bort efter tio dagar eftersom man sätter “plast” över hela nageln.
 5. Med gelénaglar så har man tippen längst ut på sin nagel vilket gör att nageln ändå kan andas.

När man lägger för tjockt av gelen eller sprayar för mycket så kan gelen bli för hård och sedan börja spricka. Viktigt att man sprayar endast en gång efter varje applicering. Det är oftast här det kan bli fel, man blir för ivrig och sprayar flera gånger.

 • Tänk även på att spraya med ca 10 cm avstånd till nageln,
 • Applicera hellre gelen i fler tunna lager än få tjocka lager.
 • Att gelen kan bli torr kan ha med att göra att du fått gele på flaskhalsen, så när du sedan ska dra igen flaskan så tillsluter det inte och luft kommer in.
 • Tänk på att torka av flaskhalsen efter varje behandling.

Ja visst kan du det. och ger dig möjligheten att skulptera dina naglar själv hemma. Nej tyvärr finns det inget medel som fungerar så. Vi rekommendera heller inte att återanvända lösnaglar på grund av det bildas så mycket bakterier under nageln. Mycket riktigt, våra lösnaglar ska inte sitta längre än tio dagar.

 • I tio dagar släpper de igenom luft och solljus till din naturliga nagel.
 • Vi rekommenderar att du väntar ca en vecka innan du applicerar nya lösnaglar.
 • Under denna tid som du vilar från lösnaglar är det viktigt att du använder Depends Nagelbandspeeling en gång i veckan, olja och nagelbandsgelé varje kväll.

Om man använder lösnaglar för länge kan det komma in fukt under nageln vilket kan orsaka svamp. Vi rekommenderar att man inte har dem längre än tio dagar. I tio dagar släpper Depends lösnaglar in luft och solljus till din naturliga nagel. Luftbubblor under lösnaglarna är ett ganska vanligt problem.

 • Oftast beror det på att lösnaglarna är för små eller att man använder för lite lim.
 • Glitter sitter ofta väldigt hårt på naglarna.
 • Depend har ett speciellt Baslack för glitter, ett peel-off lack.
 • Lägg peel-off lacket som baslack och lacka sedan som vanligt.
 • När det är dags för borttagning pillar du loss peel-off lacket i bakkant och drar bort både det och glittret från nageln.

Det är inte farligt att lacka naglarna ofta som konsument. Det kan lukta lite om nagellack, men lukten i sig är inte farlig. De eventuella “ångor” som avges blir genast väldigt utspädda i luften och orsakar därmed ingen skada. Om man jobbar med nagelprodukter på salong bör man dock ha bra ventilation på sin arbetsplats.

 • Använd Whitening Mask varannan dag, tills missfärgningen är borta.
 • Ytlig missfärgning 2 – 3 behandlingar.
 • Djupare missfärgning 3 – 6 behandlingar.
 • För att undvika missfärgning, använd alltid baslack; det skyddar nageln mot missfärgning.

Använd inte en remover som innehåller aceton eller färgpigment, gnugga inte heller bort nagellacket utan låt removern göra jobbet. Håll bomullsrondellen med remover mot lackytan en stund, då sugs lacket upp av bomullen och du undviker missfärgning. Dip-in remover är ett bra, enkelt och effektivt alternativ.

 • Minilackskollektionen uppdateras vår, sommar och höst och då tillkommer vissa nyanser medan andra utgår.
 • Några nyanser kommer sedan tillbaka i kommande kollektioner.
 • De kan stå i princip var som helst, dock ej i stark värme eller solljus.
 • För att få en bättre fästyta för ditt färgade lack samt för att skydda din nagel från att bli missfärgad.

Det kan bero på att du låter flaskorna stå öppna under för lång tid; lack innehåller lösningsmedel som dunstar bort och lacken blir då sega. Det kan också bero på att du har gammal lack som sitter fast runt flaskmynningen, då går det inte att skruva åt korken så att den sluter tätt och avdunstningen pågår därför hela tiden.

 1. Torka alltid av flaskhalsen innan du stänger flaskan för att undvika detta problem.
 2. Applicera rikligt med när du fäst dina stenar.
 3. Fortsätt sedan att måla topplack varannan till var tredje dag.
 4. Rengör: Se till att få bort alla gamla rester med nagellackremover innan du applicerar nytt nagellack.
 5. Tvätta inte händerna med tvål efteråt, tvål innehåller fett och gör att lacket inte fäster lika bra.

Polera: Polera naglarna en gång i månaden för att få bort alla gamla rester på nageln. Peela: Det kan bildas en yta med döda hudceller på nagelplattan som gör att lacket släpper fortare. Peela därför nagelband och nagelplatta var tionde dag med Depends,

 1. Basen: Måla ett tunt lager
 2. Lacket: Måla två tunna lager med själva lacket.
 3. Topplack: Måla två lager Fortsätt sedan att måla topplack varannan till var tredje dag.

7day är ljuskänsligt. Topplacket torkar snabbt och det är mycket viktigt att man försluter behållaren direkt och noggrant efter användning eftersom lösningsmedlen har en snabb avdunstning. Viktigt att alltid torka av flaskhalsen från eventuella restera av topplacket.

 • Vårt baslack innehåller nitrocellulosa.
 • I myrraoljan ingår även mandelolja.
 • O2 Topplack fungerar alldeles utmärkt ihop med vilket nagellacksmärke som helst, O2-effekten får du dock endast ihop med andra O2-produkter.
 • Om du använder nagellacket på rätt sätt fungerar det som ett skydd för nageln.
 • Rätt sätt innebär att du först lägger på Baslack, sedan Färgat Lack och sist Topplack.

Depends O2-serie har den fördelen att lacken släpper igenom syre, vilket innebär att du bättre bibehåller din nagelkvalitet. Något som också är väldigt viktigt för bibehållen nagelkvalitet är att använda rätt nagellackremover. Alla våra nagellack är 5-free, vilket då även täcker in 3-free.

 1. Med 5-free menas att lacket inte innehåller: Toluen, Dibutyl Phthalate, Formaldehyde, Formaldehyd Resin, eller Kamfer.
 2. Depend testar varken produkter eller ingredienser på djur.
 3. Nej, du bör absolut inte klippa nagelbanden, ju mer du klipper, desto hårdare och torrare blir de.
 4. Skulle nagelbanden kunna skrika skulle de göra det när saxen närmade sig.

Peela och borsta nagelbanden regelbundet, då kommer de må alldeles förträffligt. Nagelbandspeeling gör du en till två gånger i veckan. Depend O2 Cuticle Peeling håller nagelbanden och nagelplattan rena från döda hudceller, så att nagelbanden luftas. Det skapar en rik syretillförsel till nagelroten.

 1. Rena nagelband ger en god fuktighetsbalans till både nagelband och nagel, vilket gör att du undviker självsprickor i nagelbanden och skivade nageltoppar.
 2. När du har lackade naglar använder du nageloljan att smörja in nagelbanden.
 3. Nageloljan går genom nagelbandet ner till nagelroten och följer fuktlagret ut i nageln.

Nageloljan ger en impregnerad och fuktbalanserad nagel och vi rekommenderar att du använder den varje kväll. Du kan få ännu bättre verkan av nageloljan genom att använda nagelbandspeeling en till två gånger i veckan. Depend O2 Cuticle Peeling håller nagelbanden och nagelplattan rena från döda hudceller, så att nagelbanden luftas.

 • Det skapar en rik syretillförsel till nagelroten.
 • Rena nagelband ger en god fuktighetsbalans till både nagelband och nagel, vilket gör att du undviker självsprickor i nagelbanden och skivade nageltoppar.
 • Depend Lila respektive Grön Remover innehåller inga lösningsmedel, som dunstar bort från nageln, vilket en traditionell remover ofta har.

Här har vi istället valt att formulera med andra ingredienser, som är lite vänligare mot dig själv och mot miljön. Huvudingredienserna är estrar och dessa dunstar inte bort från nageln utan måste torkas av. Produkten kan därför upplevas som lite oljig, trots att den inte innehåller någon olja.

Den stora vinsten med den här typen av remover är vänligheten mot dig själv och mot miljön. Depends Blå Remover är en så kallad ren remover, vilket betyder att den inte innehåller aceton, olja, färgpigment eller parfym. Om du skulle tillsätta några droppar olja eller parfym (parfym i det här fallet är lika med olja) i removern, skulle du inte bli vit på huden, däremot binder oljan lösningsmedlet och du får då istället en större uttorkning av nagel och nagelband.

Vitheten vid användning av Blå Remover är en reaktion mellan dina egna kroppssalter och removern och är bara att skölja bort med lite vatten. Du ska undvika remover som innehåller aceton. Aceton är väldigt uttorkande och starkt för både naglar och hud.

 1. Vi rekommenderar dig vår Miljövänliga remover som är väldigt mild.
 2. Depends alla remover är fria från aceton, färgämnen, olja och parfym.
 3. Jobbar på så sätt att den löser upp alla döda hudceller så att du lätt kan borsta bort allt med en nagelborste.
 4. Tvål har inte den upplösningsförmågan.
 5. När kroppen utsätts för olika sorters förändring så märks det på naglarna.

Självklart finns det nagelvårdsprodukter som kan hjälpa var tionde dag, och varje kväll, eller minst tre gånger i veckan. När dina naglar delar på sig så betyder det att de är torra, då är det viktigt att du använder Sesamolja som ger dina naglar fukt.

Att dina naglar är mjuka kan ha med att göra att dina naglar delar på sig så blir de tunna vilket ger en känsla av att de är mjuka. När du nu ska börja använda olja så är det bra om du också använder som rengör dina nagelband från gamla rester av döda hudceller, vilket då gör att oljan lättare kan tränga ner i nagelroten och bygga upp din nagel igen.

Glansiga naglar får du enklast genom att använda, Att ha ett genomskinligt lack på nageln är alltid bra. Det skyddar din egen nagel från det dagliga slitaget. Vi skulle rekommendera att både polera dem glansiga och att ha ett lack på för att få det bästa resultatet.

 • Nagelvård går inte på fem minuter, utan tar tid.
 • Det är en kombination av olika produkter som ger det optimala resultatet.
 • Här kommer en stegvisning som garanterat ger Dig mer hållbara naglar.
 • De produkter Du behöver är följande: Någon av Depends tre Nagellackremovers (utan aceton, olja och parfym),,,, och,

Så här gör Du: Tvätta händerna, gör rent naglarna med Nagellackremovern om Du har lack på dem. Fila naglarna till önskad längd och form. Avsluta filningen med den finaste ytan på Allroundfilen. Sätt fingrarna i en skål med varmt vatten så att Du mjukar upp nagelbanden.

 1. Använd därefter Nagelborsten och gör rent under naglarna.
 2. Applicera Nagelbandsremover på nagelbanden och nedre delen av nageln om det finns hudrester där.
 3. Låt Nagelbandsremovern verka 2-5 minuter.
 4. Borsta nagelbanden och nageln noggrant med Nagelborsten.
 5. Avsluta borstandet under rinnande varmt vatten.
 6. Applicera Nageloljan på nagelband, nagel och under nageltoppen.

Massera in oljan någon minut, låt verka tills hud och nagelyta känns helt torra. Myrraolja är perfekt balanserad för att stärka mjuka naglar. Är berikad med mandelolja och E-vitamin, som ger näring och verkar återuppbyggande. Lacka därefter två tunna lager med Nagelstärkaren (tunna lager är starkare än tjocka och torkar mycket snabbare).

Nagelstärkare är berikad med kalcium och vitaminer som stärkerstrukturen i nagelplattan. Verkar omedelbart, skyddar nageln och förhöjer motståndskraften. Förhindrar att vatten tränger in i nageln och gör den mjuk. När Nagelstärkaren har torkat, applicera Nagelbandscreme på nagelbanden och massera noggrant några minuter.

Avsluta behandlingen med Handcreme. Behandlingen med Nagelbandsremovern gör Du var fjortonde dag. Nagelolja, Nagelbandscreme och Handcreme använder Du helst varje kväll dock minst tredagar i veckan. Nagelstärkaren kan Du med fördel bättra på med ett tunt lager var annan eller var tredje dag och helt ny applikation gör Du var fjortonde dag i samband med grundrengöringen med Nagelbandsremovern.
Visa hela svaret

Hur äckligt är det att bita på naglarna?

Vanliga frågor om nagelbitning En svensk undersökning visar att 18 % av befolkningen biter på naglarna, det vill säga nästan var 5:e person. I åldersgruppen 15-35 biter hela 27 % på naglarna. Av de som biter vill hela 75 % sluta direkt. Du är med andra ord långt ifrån ensam om du vill bli kvitt din ovana.

Stressad Uttråkad Rädd Osäker

Det är ohygieniskt att bita på naglarna

Det finns massor av bakterier på händerna och naglarna. Om man biter på naglarna kommer bakterierna in i munnen hela tiden och risken finns att man drabbas av en infektion. När nageln ständigt blir blöt försvagas den. Detta kan leda till eksem och andra svampinfektioner på fingrarna. När saliven torkar kan dålig lukt uppkomma på fingertopparna och naglarna. Om man biter på naglarna under lång tid kan det göra att naglarna växer på fel sätt och att man får nageltrång. Fingertopparna har ständigt små hudflagor eller småsår, som gör att de ser fula ut. De här småsåren leder i sin tur till en högre infektionsrisk. Att bita på naglarna kan också ge fysiska besvär, Om barn sväljer avbitna naglar kan de få ont i magen.

Naglarna blir fula av att man biter på dem Att bita på naglarna signalerar osäkerhet

Forskarna Korizky och Yechiam gjorde en studie på 80 personer som bet på naglarna vid University of Haifa. Studien visade att det finns två effektiva terapier för att sluta bita på naglarna: beteendeterapi och aversionsterapi, Raylex ® är den första lösningen där dessa två terapier kombineras.

Beteendeterapi är en teknik för att gradvis ändra beteendet. I motsats till vad många människor tror arbetar beteendeterapeuter inte, eller bara sällan, med bestraffningar för att få bort ett beteende. Istället använder de ett belöningssystem för att hjälpa patienten att lära sig ändra beteende. Bestraffningar gör bara klart vad man inte ska göra – inte hur man ska bete sig. När det gäller personer som biter på naglarna betyder detta att det är bra att komma överens om en tidsperiod då de inte biter på naglarna. Om de klarar den tidsperioden får de en belöning. Det är precis så fungerar. Aversionsterapi är en välkänd teknik inom beteendeterapi som främst används för att behandla ohälsosamma impulser som ger en person tillfredsställelse. När denna terapi används vid nagelbitning appliceras ett bittert medel på naglarna. Det bittra medlet ger en omedelbar reflex. Det betyder att man får en bitter, äcklig smak i munnen under en viss tid. Detta gör att man börjar tycka det är äckligt att bita på naglarna. Det handlar om att lära sig att få en negativ reaktion eller aversion mot något som tidigare gav tillfredsställelse. Och det är så fungerar.

Att bita på naglarna är en reflex som är svår att kontrollera och något man omedvetet gör om och om igen. Barn till föräldrar som biter på naglarna tar ofta efter ovanan. Håll pennan i ett stadigt grepp med slutna händer: pennan i ena handen och korken i den andra. Dra av korken med ett fast och stadigt grepp. Var noga med att inte bryta eller böja pennan eftersom den då kan skadas. Var Kan Man Bygga Naglar I Malmö Ibland räcker inte 18 dagar för att man ska bli kvitt ovanan. Om frestelsen att bita på naglarna igen är för stor kan du fortsätta att använda Raylex. Du kan använda Raylex så länge du vill. Raylex är en riktig vän i nöden! Raylex kan också användas för att få barn att sluta suga på tummen. : Vanliga frågor om nagelbitning
Visa hela svaret

Får man ha lösnaglar inom vården?

Får jag ha lösnaglar eller förstärkta naglar? Nej inte på arbetet. Det är välkänt att bakteriekoncentrationen är högre vid främmande material på naglarna. Alla konstgjorda material på naglarna bedöms som en risk för smittspridning i vård – och omsorg.
Visa hela svaret

Får man ha naglar inom vården?

Ha en god handhygien – När händerna kommer i kontakt med föremål och andra personer fastnar mikroorganismer. De kan smitta oss när våra händer sedan kommer i kontakt med ögon, näsa eller mun. Vi kan också föra mikroorganismer vidare till andra. Det bästa och enklaste sättet att förebygga smittspridning är god handhygien.

Händerna ska desinfekteras med alkoholbaserat handdesinfektionsmedel före och efter varje vård- och omsorgsmoment. Händer och underarmar måste vara fria från främmande material som armbandsur, smycken, bandage, stödskenor eller motsvarande. Naglarna ska vara korta och fria från konstgjort material. Även när handskar används ska händerna desinfekteras omedelbart före och efter ett vård- och omsorgsmoment. Skyddshandskar tas på före arbetsmoment som innebär risk för att händerna förorenas av kroppsvätskor. I en sådan situation finns det risk för att handdesinfektion inte räcker för att göra dem smittfria. Handskarna kan också ge ett visst skydd om en stickskada skulle inträffa. Skyddshandskarna ska vara för engångsbruk och av lämplig typ och material för det arbetsmoment som ska genomföras. Handskar får aldrig desinfekteras eftersom materialet då påverkas så att handskarna förlorar sin skyddande effekt.

Visa hela svaret

Vem gör naglar?

På senare år har det blivit allt populärare att utbilda sig och jobba som nagelterapeut, särskilt bland unga kvinnor. En nagelterapeut bygger upp, förstärker, förlänger och lagar naglar. I yrket ingår också att fila, måla och dekorera naglar samt utföra manikyr och pedikyr.

När man bygger upp naglar används lim som består av härdplastkomponenter som bland annat innehåller akrylater. Det är väl känt att akrylater är starkt allergiframkallande och kan ge handeksem. Största faran med att bygga upp naglar är innan härdplastkomponenterna har härdats till plast. När naglarna har härdat anses faran vara över.

Att slipa konstgjorda naglar är också en risk för nagelterapeuter. Slipdammet liksom ångorna från ohärdad plast irriterar ögon och luftvägar och kan leda till astma. På arbetsplatser där härdplastkomponenter hanteras ska det finnas en utsugsanordning som fångar upp dammet och ångorna.

 • För att förebygga besvär med astma och eksem är det viktigt att bedöma riskerna på arbetsplatsen.
 • Om arbetstagaren hanterar mer än 500 gram härdplaster per år (cirka 50 kunder per år) måste arbetsgivaren enligt arbetsmiljölagen göra en kemisk riskbedömning.
 • Ett annat krav är att det ska finnas skriftliga instruktioner för hantering och skydd mot farliga ämnen.

Ansvar för arbetsmiljön Det är arbetsgivaren som har huvudansvaret för arbetsmiljön. Arbetstagare är skyldiga att hjälpa till, följa de säkerhetsföreskrifter som finns och slå larm om de upptäcker några fel. Arbetsgivaren är skyldig att bedriva systematiskt arbetsmiljöarbete, det vill säga att ständigt undersöka arbetsmiljön för att se vilka risker som finns.

Därefter ska riskerna åtgärdas. Vart vänder jag mig? Om det finns brister i din arbetsmiljö eller om du upptäcker en risk tala med din närmaste chef. Om problemet inte åtgärdas kontakta ditt skyddsombud, Finns det inget skyddsombud på din arbetsplats kan du kontakta ditt fackförbund, Fackförbund: Handelsanställdas förbund Som företagare kan du vända dig till företagshälsovården eller andra arbetsmiljökonsulter för att få hjälp och stöd i arbetsmiljöarbetet.

Du kan också vända dig till Svenska estetikers yrkesförbund, Om du har frågor om lagar och regler som handlar om arbetsmiljö kontakta Arbetsmiljöverket, Den här texten vänder sig till verksamma inom branschen och syftar till att beskriva arbetsmiljön, vilka risker som finns och hur man kan göra för att minska dem.
Visa hela svaret