Vilket Proteinpulver Är Bäst För Att Bygga Muskler?

Vilket Proteinpulver Är Bäst För Att Bygga Muskler
Proteinpulver: För ökat proteinintag och därmed större muskeltillväxt – Vilket Proteinpulver Är Bäst För Att Bygga Muskler Det proteinpulver som vi har använt i många år heter Whey-80, Vi använder proteinpulver av främst två skäl: För att höja vårt dagliga proteinintag och för att få i oss protein efter träning. För de bästa förutsättningarna att bygga muskelmassa och bli starkare bör den som tränar få i sig 2 gram protein per kilogram kroppsvikt, och förmodligen mer än så om du deffar.

 1. Den typ av proteinpulver vi rekommenderar alla som inte är veganer eller allergiska mot mjölkprotein, heter vassleprotein.
 2. Det är ett protein som utvinns ur vanlig komjölk.
 3. Det råkar passa oss människor förträffligt bra, och har en stimulerande effekt på muskeluppbyggnaden.
 4. Dessutom är vassleprotein det absolut billigaste proteinpulvret.

Är det något magiskt med proteinpulver? Verkligen inte. Allt protein av bra kvalitet kommer att ha samma effekt på din muskeltillväxt. Skälen till att välja proteinpulver vid vissa tillfällen är främst 1) att det är praktiskt att ha med sig, och 2) priset.

Den stora guiden till protein: Hur mycket, vad och när? Proteinpulver: Vad gör det och bygger du mer muskler av det? Hur mycket extra muskelmassa och styrka får du av proteinpulver?

Om du köper större mängder protein på en gång så får du ett bättre pris, och du kan till exempel spana in de här paketen:

Whey-80, 4 kg + bonusprodukt Whey-80, Big Buy 8 kg

Visa hela svaret

Vilket proteinpulver ska jag välja?

Vassleprotein har ett snabbt upptag och tunn konsistens, intas med fördel i samband med träning. Kaseinprotein har ett långsamt upptag och krämig konsistens, intas med fördel som kvällsmål. Blandprotein kombinerar egenskaper från snabbt och långsamt protein, perfekt som mellanmål.
Visa hela svaret

Är proteinpulver bra för att bygga muskler?

Proteinpulver Protein är musklernas byggstenar och således ett centralt näringsämne när det kommer till träningsresultat. Genom att höja ditt dagliga proteinintag säkerställer du att viktuppgång i huvudsak utgörs av muskelmassa, och viktnedgång i huvudsak av fett.
Visa hela svaret

Vad är skillnaden mellan whey och vassle?

Vassle och kasein är olika snabba – Vassle (även kallat whey protein) är ett så kallat snabbt protein, vilket betyder att vassleprotein tas upp snabbare i kroppen jämfört med kasein. Mängden aminosyror som görs tillgängliga för muskelsyntes i kroppen (däribland leucin) blir alltså högre mycket snabbare.

 1. I och med detta spikar också nivåerna under kort period för att sedan snabbt gå ned igen.
 2. Vassleprotein kan därmed vara ett bra alternativ om du inte har så lång tid kvar till nästa måltid men vill stimulera muskelsyntesen snabbt i samband med träning, oftast under dagen när du ändå äter regelbundet mellan träningspass.

Kaseinprotein däremot tas upp långsamt i magen vilket gör att aminosyrorna når kroppen och musklerna i jämn takt under längre tid. Med kasein får du alltså ett stadigt flöde av aminosyror som görs tillgängliga för muskelsyntes under många timmar efter intag.

 1. Det är också den egenskapen som gör kasein till ett så kallat långsamt protein.
 2. Fördelen med ett långsamt protein är att du kan ta det när du vet att du kommer fasta under många timmar, exempelvis på natten.
 3. När vi sover är den tiden på dygnet där kroppen återhämtar sig som mest.
 4. Det medför att natten också är tiden kroppen som allra mest behöver sina byggstenar för att reparera och bilda nya muskelceller.

Med ett kaseinprotein vet du att du ger kroppen allra bästa förutsättningar för att bygga muskler under hela natten. Det har dessutom i studier också visat sig verka antikatabolt (motverkar muskelnedbrytning). Vilket Proteinpulver Är Bäst För Att Bygga Muskler
Visa hela svaret

Vad är skillnaden på isolat och whey?

Vad är skillnaden mellan whey koncentrat och whey isolat? – Du har säkert också lagt märke till att det finns flera olika sorters whey protein. Whey koncentrat och whey isolat är de två vanligaste. Så vad är det då för skillnad på dessa? Enkelt förklarat kan man säga att ett whey isolat filtreras i större utsträckning än ett whey koncentrat.
Visa hela svaret

Vill bygga muskler snabbt?

10 tips för att bygga muskler –

Träna basövningar. Basövningar aktiverar större delen av kroppens muskler vilket ger en helhetsträning och framförallt bättre och snabbare muskeltillväxt. De fem mest effektiva övningarna för att bygga muskler och utveckla styrka är – knäböj, marklyft, bänkpress, militärpress och rodd. Vill du bygga muskler behöver du också lyfta tungt. Det är viktigt att du tränar med en så pass tung vikt så att dina muskler bryts ned och behöver reparera sig större och starkare. Sikta på att träna på en vikt mellan 70–80% av ditt 1 RM, vilket är den vikt som du klarar att lyfta maximalt en gång. Träna regelbundet. Det finns bara ett sätt att bygga muskler snabbare och det är att träna oftare. Ju oftare du tränar en muskel desto bättre och snabbare växer den! Förutsatt att du vilar mellan träningstillfällena. Ät mycket mat. För att dina muskler ska växa måste du täcka ditt energibehov och även ha ett överskott kvar till att bygga ny massa på. Sikta på 500-1000 kalorier extra per dag i intag. Sov 7–8 timmar per natt. Det är under din sömn som återhämtningen och uppbyggnaden av musklerna sker. En powernap kan förbättra återhämtningen lite extra, särskilt om du sover mindre än rekommendationen. Dokumentera din träning. För träningsdagbok över din träning. Anteckna vilka vikter du använder, hur många set och reps respektive övning är och följ din utveckling. På så sätt kan du checka dina framsteg och ha en morot att alltid sträva efter att överträffa förra veckans resultat. Undvik inte cardio bara för att du vill bygga muskler. Bra kondition och syreupptagningsförmåga är viktigt även om man har som mål att bygga muskler och bli starkare. Som komplement till styrketräning rekommenderas intervallträning, där du växlar mellan hög intensitet och låg intensitet. Högt proteinintag, Protein är det viktigaste näringsämnet för att bygga muskler. Om du inte får i dig tillräckligt mycket protein, försämrar du dina träningsresultat rejält. För att optimera muskeltillväxten och utveckla en bra fysik bör du under ett dygn få i dig minst 1,5 gram protein per kilo kroppsvikt och dag. Variera din träning, Om du känner att du inte utvecklas längre i träningen bör du testa att variera vikt, reps, sets och vila eller byta ut övningar med jämna mellanrum. Om man tränar för ensidigt kommer musklerna till slut vänja sig och inte tvingas kompensera genom att växa sig starkare. Sätt upp tydliga mål. Att ha tydliga målsättningar med sin träning är närmast ett måste för att komma någon vart i gymmet. Sätt upp ett stort tydligt mål med träningen, och även delmål längs vägen. De som fattar beslut om sitt mål och håller sig stenhårt till sina beslut tenderar att i de flesta fall uppnå sitt mål.

You might be interested:  Hur Lång Tid Tar Det Att Bygga Ett Älvsbyhus?

Vilket Proteinpulver Är Bäst För Att Bygga Muskler Artikel | Basic
Visa hela svaret

Hur man får muskler snabbt?

Sammanfattning –

 • Hur snabbt du kommer att bygga muskler påverkas av flera faktorer, bland annat: träningsprogrammet, din träningsvana, ålder, genetik, kost, sömn och övriga stress.
 • Det är inte ovanligt att se resultat i form av ökad muskelmassa redan någon månad eller två efter att du har börjat styrketräna.
 • Som nybörjare är det inte ovanligt att öka din fettfria massa med 2–3 kg under dina första månader av träning. Du som har tränat i några år kan ofta öka med 1–2 kg på ett par månaders tid.
 • Motsvarande ökning av muskelarean i de tränade musklerna kan vara 10–30 % ökning på ett par månader hos dig som är nybörjare, och 6–20 % hos dig som har tränat några år.
 • På ett år är det inte orimligt att du som nybörjare ökar din fettfria massa med 4–6 kg, och att du som har tränat i några år ökar med 2–4 kg. Har du tränat hårt i många år, säg ett decennium eller mer, kommer du dock att få kämpa hårt och spela dina kort rätt för att öka överhuvudtaget.

Mer läsning:

 • Så bygger du muskler: övningar, träningsprogram och kost
 • Bygga muskler och bränna fett samtidigt – går det?
 • Helkropp Hypertrofi: ett helkroppsprogram för muskeltillväxt
 • Bygger kvinnor muskler sämre än män?

Visa hela svaret

Vad är bäst kreatin eller pwo?

Vad är en pre-workout produkt? – Precis som namnet antyder så är en PWO ett kosttillskott som är designat för att intas innan träning. Syftet med detta är oftast prestationsförbättring, men kan också vara annat som ökad pump eller snabbare återhämtning.

Det finns några ingredienser som är intressanta i alla typer av PWO. Dessa ämnen måste såklart inte ingå för att produkten ska vara bra, men kan vara värda att läsa om. är den välkända klassikern bland prestationshöjarna, framförallt eftersom den verkligen fungerar. Kreatin är en vanlig komponent i PWO och av goda skäl.

Kreatin ökar prestationsförmågan när musklerna arbetar intensivt och upprepat, alltså vid exempelvis styrketräning. För att få maximal effekt av kreatin, krävs dock ett dagligt intag. Tränar du inte varje dag, kan ett separat tillskott av kreatin därför vara ett bra alternativ på vilodagarna.

 1. Är en aminosyra som begränsar bildningen av karnosin i musklerna.
 2. Arnosin fungerar som en buffert för mjölksyran och att äta beta-alanin ska då öka mjölksyratåligheten och göra att man orkar pressa sig hårdare.
 3. Om du upplever att det sticker och kliar i huden efter en PWO, är med all säkerhet Beta-alanin boven i dramat.

Det är ingenting som är farligt och brukar försvinna vid regelbunden användning. Precis som vid kreatin krävs ett dagligt intag av Beta-alanin för att få full effekt. Vilket Proteinpulver Är Bäst För Att Bygga Muskler PWO tas innan träning för ökad muskelpump, ökad prestation eller för bättre återhämtning.
Visa hela svaret

Varför ska man inte ta proteinpulver?

Onödigt – Det finns alltså ingen som behöver äta proteinpulver. Pulvret innehåller inget som du inte kan få i dig genom att äta tillräckligt mycket mat med rätt näringsinnehåll. Om du äter vanlig husmanskost och inte idrottar är proteinpulver fullkomligt onödigt.

Livsmedelsverket konstaterar att 10–20 procent av all näring bör vara protein, något som uppfylls med råge genom normal kost. Är du däremot aktiv idrottare ökar ditt energibehov, hur mycket beror på vad och hur ofta du tränar. Sveriges olympiska kommitté, SOK, rekommenderar konditionsidrottare att äta 1,2–1,6 gram protein per kilo kroppsvikt varje dag, medan styrkeidrottare bör äta något mer – 1,6–1,7 gram.

SOK slår fast att det är “inga problem att täcka proteinbehovet med vanlig kost, förutsatt att energibehovet är uppfyllt”. Text: Pontus Ohlin och Hampus Engstedt
Visa hela svaret

Vad ska man ta för att bygga muskler?

1. Protein –

 • Styrketräning ökar ditt proteinbehov, och en tillräckligt proteinrik kost gör att du får bättre träningsresultat, i form av både större styrkeökningar och muskeltillväxt. Protein du äter i samband med styrketräning har en starkt muskeluppbyggande effekt.
 • Medelsvensken äter ungefär 1,1 g protein per kg kroppsvikt varje dag, men forskning har visat att optimal muskeltillväxt kräver runt 1,4–2 g protein per kg kroppsvikt och dag. J Sports Sci.2011;29 Suppl 1:S29-38. doi: 10.1080/02640414.2011.619204. Dietary protein for athletes: from requirements to optimum adaptation. “> 19 Am J Clin Nutr.2012 Dec;96(6):1454-64. doi: 10.3945/ajcn.112.037556. Epub 2012 Nov 7. Protein supplementation augments the adaptive response of skeletal muscle to resistance-type exercise training: a meta-analysis. “> 20

Visa hela svaret

Får man muskler av protein?

Hos en person som tränar hårt ökar omsättningen av muskelprotein, och även behovet av mycket protein i kosten. Om du i samband med träning uppfyller ditt proteinbehov, så ökar din muskelmassa. Genom att få i dig protein både före och efter träningen så ökar du bildandet av muskelprotein och minskar nedbrytningen.
Visa hela svaret

Finns det några nackdelar med protein?

Högt intag av animaliskt protein ger risker – Myten om att vi får i oss för lite protein avslöjades för över 30 år sedan : »It was also found that a more equitable supply of ordinary foods could supply adequate protein« och »there is no real evidence of dietary protein deficiency«,

 1. Problemet är det motsatta, alltså att vi får i oss alltför mycket protein och animaliska livsmedel,
 2. Vi bör inte äta mer protein än vad rekommendationerna an­ger.
 3. I den vetenskapliga litteraturen skriver man främst om risker med ett alltför högt proteintag, framför allt animaliskt protein.
 4. Animaliskt protein har ett samband med bl a för tidig död, ett flertal cancerformer, hjärt–kärlsjukdomar, diabetes, Alzheimers sjukdom och njursten.

Man ser inte dessa samband med vegetabiliskt protein. Många tror att det är bara rött kött man bör undvika, men även kyckling, kalkon, fisk och ägg liknar rött kött på många sätt. Dessa produkter innehåller mycket kole­sterol och mättat fett, i vissa fall lika mycket som rött kött.

Växtbaserade proteinkällor är omgärdade av fibrer, många viktiga näringsämnen och fytokemikalier och innehåller inget kolesterol och mycket lite mättat fett. Mättat fett ökar risken för bl a hjärt–kärlsjukdomar. Fytokemikalier är kemiska ämnen som finns i växter men som inte är näringsämnen; ibland kallas de »sekundära näringsämnen«.

I människokroppen fungerar dessa biologiska ämnen bl a som antioxi­danter. De dämpar inflammationsprocesser i kroppen, aktiverar immunförsvaret, stärker kroppens naturliga avgiftningssystem och kan skydda mot cancer.
Visa hela svaret

Vad är skillnaden på WHEY 100 och 80?

Både Whey – 80 och Whey – 100 är kalorisnåla och har en hög proteinhalt. Skillnaden är framförallt proteinmängden per 100 gram och laktoshalten. För personer som går på diet och /eller är laktosintoleranta är Whey – 100 en optimal produkt. Whey – 80 är ett väldigt bra och prisvärt protein som kan användas av dem flesta.
Visa hela svaret

Får man finnar av kasein?

Proteinpulver och choklad orsakar akne. Solen hjälper mot finnar. Akne är ett tonårsproblem. Det kryllar av myter om västvärldens antagligen vanligaste hudsjukdom. Hur många tror du på fortfarande? #x3makne Myt 1: Bara tonåringar får akne Falskt. Akne beror på förändringar i hormonbalansen, ärftlighet och omgivningen och kan drabba människor i alla åldrar – från ett litet barn till en vuxen människa.

 1. Akne är ändå vanligast i tonåren på grund av de hormonella förändringarna som sker i kroppen då.
 2. För ungefär hälften fortsätter aknen in i vuxenåldern.
 3. Läs mer om vad akne är och vem som kan drabbas av det.
 4. Myt 2: Dålig hygien orsakar akne Falskt.
 5. Processerna i kroppen som orsakar akne har ingenting att göra med hygien.

Både dålig hygien och för mycket tvättande och skrubbande kan ändå göra existerande akne värre. Obs. Din kompis med akne sätter antagligen mer tid och möda på att sköta om sitt ansikte än de flesta du känner. Information om olika aknebehandlingar finns här.

Myt 3: Man får akne om man äter för mycket choklad Falskt. Det finns inget samband mellan just chokladkonsumtion och akne. Däremot har forskning visat att livsmedel med högt glykemiskt index, det vill säga snabba kolhydrater (till exempel godis, vitt mjöl, potatis) kan spela en roll i akne. Här kan du läsa mer om vad som orsakar akne.

Myt 4: Akne påverkar inte ens psykiska hälsa Falskt. Akne kan ha en stor inverkan på en persons psykiska hälsa och sociala liv. Hur en person upplever sin akne är ändå individuellt och står inte nödvändigtvis i samband med hur svår aknen är. Medan någon med svår akne kanske inte upplever sin akne så problematisk kan mild akne hos en annan leda till lågt självförtroende och depression.

You might be interested:  Vad Kostar Det Att Bygga Nytt Kök?

Myt 5: Akne kan smitta Falskt. Akne orsakas av processer inuti kroppen och kan inte smitta från en person till en annan. Myt 6: Smink orsakar akne Falskt. Smink har ingenting att göra med orsakerna bakom akne. Om sminket innehåller komedogena ämnen, alltså sådant som täpper till porerna som till exempel mineralolja, kan det ändå göra aknen värre.

Välj alltså icke-komedogent smink. Myt 7: Proteintillskott orsakar akne Sant. Forskning har visat att proteintillskott som innehåller mjölkproteiner kan göra aknen värre. Det beror på att mjölkproteiner innehåller tillväxthormoner som i sin tur kan påverka aknen.

 1. För att få akne av mjölkproteiner måste man ändå konsumera väldigt stora mängder av det.
 2. Samma logik gäller mjölk.
 3. Myt 8: Det är bra att sola mot akne Falskt.
 4. Trots att solen kan ha en tillfällig positiv inverkan på akne har ljusbehandling ändå ingen långtidsverkan.
 5. På längre sikt kan solen till och med göra aknen värre.

Dessutom är UV-strålning skadligt för huden överlag. Myt 9. Stress orsakar akne Sant. Stress kan öka på kroppens produktion av hormonet kortisol, vilket i sin tur kan ha en negativ inverkan på akne. Forskningen här är ändå inte vattentät. Myt 10. Man kan inte få akne om man har torr hud Falskt.

Akne kan också bildas på torr hud. Däremot påverkar hudtypen hur aknen ser ut och om det bildas ärr. Källor: Intervju med Carl Kyrklund, specialistläkare i hudsjukdomar och allergologi Duodecim terveyskirjasto Hudguiden Läkemedelsverket I #x3makne-artikelserien råder vi bot på tystnaden och missuppfattningarna kring akne tillsammans med hudläkare Carl Kyrklund.

Du hittar allt innehåll på x3m.yle.fi och på hashtaggen #x3makne på Instagram och Facebook, Vilken falsk myt har du trott på? Eller kommer du kanske på flera myter? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.
Visa hela svaret

Hur ofta ska man ta whey?

Hur många proteinshakes bör jag ta per dag? – Oavsett om du tar 2 eller 3 proteinshakes per dag, är det den dagliga mängden av makronäringsämnet protein som är det viktiga för dina framsteg. För tränande personer är ett optimalt dagligt intag mellan 1.4-2.0 g per kg kroppsvikt med den exakta siffran beroende på ditt mål.3 Du kanske kan få i dig allt det här genom kosten, men proteinshakes tillhandahåller ett smidigt sätt att säkerställa att du får i dig höga nivåer av de olika aminosyrorna som behövs för muskeltillväxt och återhämtning.
Visa hela svaret

Vad är bäst whey eller kasein?

Vad är skillnaden på vassle och kasein? – Det finns flertalet skillnader mellan vassle och kasein, vissa större och viktigare än andra. En av de största och mest väsentliga skillnaderna mellan vassle och kasein är det snabba respektive långsamma upptaget.

Ett vassleprotein tas upp snabbt av kroppens muskler medan ett kaseinprotein är betydligt “trögare”. Därför lämpar sig ett vassle betydligt bättre efter träning än kasein, och kasein betydligt bättre på kvällen än vassle, till exempel. Ytterligare en stor och viktig skillnad för många är konsistensen! Tack vare att proteinmolekylerna i ett kasein är större än de i ett vassle får kasein även en helt annan konsistens än vassle.

Kasein är därför aningen mjöligare i pulvret och blir betydligt tjockare i konsistensen när det blandas med vatten eller mjölk. Det är detta som gör det möjligt att göra ett fluff/en pudding av kaseinet och inte av vasslen. Vill du alltså kunna göra en pudding av ditt proteinpulver är det ett kasein du bör välja, vill du bara blanda det snabbt och enkelt med vatten är det ett vassle du bör välja!
Visa hela svaret

När ska man ta Isolate?

När ska man ta vassle isolate protein – Ett vassleprotein kan intas vilken tid som helst på dygnet som ett komplement till den dagliga kosten. Ett intag av vassleprotein isolat kan vara en stor fördel för många, särskilt om du har känslig magen. Brukar du använda ditt proteintillskott direkt efter träningspasset rekommenderar vi att du använder ett isolatprotein då det stimulerar proteinsyntesen på ett snabbare sätt än ett koncentrat.
Visa hela svaret

Kan man bygga muskler på en vecka?

Träningsupplägg 2 – Förslag för tränade personer – Ovan beskrivna upplägg lämpar sig även för en mer tränad individ, men en tränad individ kan inte förvänta sig lika stor muskeltillväxt. Dels för att otränade svarare bättre på styrketräning, dels för att en tränad individ behöver ett större stimuli för att musklerna ska växa.

 • Ett större stimuli åstadkoms framför allt genom att öka träningsvolymen och det krävs sannolikt minst tio set per muskelgrupp och vecka för att muskeltillväxten ska maximeras.
 • Den högre träningsvolymen kan med fördel uppnås genom ett större urval av övningar.
 • Med en bra kombination av flerledsövningar och isolationsövningar får musklerna arbeta mer varierat, vilket säkerställer att hela muskeln stimuleras maximalt.

En tränad person skulle du därför kunna ha två träningspass varje vecka där du varierar övningar mellan passen. Det första träningspasset kan i grunden bestå av knäböj, militärpress och skivstångsrodd precis som i exemplet ovan. Dessutom kompletterar du detta med isolationsövningarna sidolyft med hantlar för axlarna och lårcurls i maskin för baksida lår.

 1. Veckans andra träningspass kan du utföra marklyft som underkroppsövning samt chins och dips som drag- respektive pressövning för överkroppen.
 2. Därtill lägger du till isolationsövningar i form av benspark i maskin för lårens framsida, hantelcurls för biceps och french press för triceps.
 3. Flerledsövningarna för underkroppen samt press- och dragövningarna för överkroppen kan du utföra med fyra set per träningspass på en belastning motsvarande 6-15RM.

Isolationsövningarna kan du utföra med två set på en belastning motsvarande 6-15RM. På så sätt har du höjt träningsvolymen till tio set per muskelgrupp och vecka och har dessutom sett till att musklerna kommer tränas varierat. Program med två pass per vecka Övningarna utförs på en belastning motsvarande 6-15RM.

Knäböj med skivstång (6-15 reps x 4 set) Militärpress (6-15 reps x 4 set) Skivstångsrodd (6-15 reps x 4 set) Sidolyft med hantlar (6-15 reps x 2 set) Lårcurls i maskin baksida lår (6-15 reps x 2 set)

Pass 2

Marklyft (6-15 reps x 4 set) Chins (6-15 reps x 4 set) Dips (6-15 reps x 4 set) Benspark i maskin framsida lår (6-15 reps x 2 set) Hantelcurls för biceps (6-15 reps x 2 set) French press för triceps (6-15 reps x 2 set)

Visa hela svaret

Vad är det för skillnad på olika proteinpulver?

1. Är det någon skillnad på proteinpulver och vanlig mat? – Vän av ordning vill börja med en definition här: proteinpulver är mat. Åtminstone tekniskt sett. Proteinpulver är inte ett kosttillskott, och får i Sverige inte kallas för det. Det är ett livsmedel.

 • Med det sagt är det dock inga problem att förstå vad frågeställaren menar: gör det någon skillnad om du får i dig 30 gram protein (till exempel) från en proteinshake eller från en köttbulletallrik? Kort svar: nej.
 • Längre svar: det beror lite grand på vilket proteinpulver, och vilken måltid vi jämför med, då alla proteiner är uppbyggda av lite olika aminosyror, och olika aminosyraprofiler påverkar muskeluppbyggnaden på olika sätt.
You might be interested:  Hur Nära Huset Får Man Bygga Garage?

Men givet att du äter en någorlunda varierad kost, så spelar det här ingen roll. Läs mer: Proteinrik mat: Topplistor över proteinkällor Det spelar ingen större roll för din muskeluppbyggnad om du får i dig samma mängd protein och aminosyror från proteinpulver eller en vanlig måltid, men vad du behöver tänka på är att mat innehåller mer än bara protein och kalorier.
Visa hela svaret

Är proteinpulver bra om man vill gå ner i vikt?

Färdigt produktpaket för viktminskning – Proteinbolaget Vilket Proteinpulver Är Bäst För Att Bygga Muskler Träna dig smalare och bli friskare med viktminskning och tona din kropp så den passar dina livsval. Träning hjälper dig ordentligt men äter du inte rätt eller drar ner på kalorierna kan resultatet låta vänta på sig. Hjälp din kropp att göra sig av med extrakilona tack vare våra kosttillskott som bränner fett och bygger muskler. Läs mer om, och våra här och köp de till ett reducerat pris. Träna dig smalare och bli friskare med viktminskning och tona din kropp så den passar dina livsval. Träning hjälper dig ordentligt men äter du inte rätt eller drar ner på kalorierna kan resultatet låta vänta på sig. Hjälp din kropp att göra sig av med extrakilona tack vare våra kosttillskott som bränner fett och bygger muskler.

 • Läs mer om, och våra här och köp de till ett reducerat pris.
 • Att gå ner i vikt är inte alltid det enklaste och valet av produkter kan ibland vara lika svårt.
 • Vi har gjort det enkelt för dig – om du vill köpa samtliga produkter till ett lägre pris och komma igång snabbt kan du välja vårt färdiga produktpaket där alla kosttillskott kommer till ett reducerat pris.

Proteinpulver passar både den som tränar för att gå ner i vikt, och den som vill bygga muskler för att bli större och mer tonad. Vill du förlora kilon rekommenderar vi att du väljer vassleisolat, eftersom den ger dig en mycket hög proteinhalt som hjälper till att bygga upp muskelfibrerna och öka din fettförbränning.

 1. Spä på med ytterligare proteinhjälp tack vare de grenade aminosyrorna i BCAA-kosttillskotten.
 2. Dessa tas upp omedelbart av kroppen och gör så att din muskelmassa stärks, minskar din trötthet och ger en effektiv viktnedgång.
 3. Med BCAA reparerar du musklerna och återhämtar dig snabbt så att du snart kan vara igång och träna hårt igen – allt för att upptäcka ditt smala jag! För att gå ner i vikt krävs det inte bara träning, du måste även tänka på energilagringen i kroppen.

Vi har olika typer av aptitdämpande tillskott och fettförbrännare som tar hand om dina fettceller och stimulerar viktnedgång snabbare, och som samtidigt ger en uppiggande effekt. : Färdigt produktpaket för viktminskning – Proteinbolaget
Visa hela svaret

Vad är det för skillnad på whey 80 och 100?

Både Whey – 80 och Whey – 100 är kalorisnåla och har en hög proteinhalt. Skillnaden är framförallt proteinmängden per 100 gram och laktoshalten. För personer som går på diet och/eller är laktosintoleranta är Whey – 100 en optimal produkt. Whey – 80 är ett väldigt bra och prisvärt protein som kan användas av dem flesta.
Visa hela svaret

Finns det några vinster med att äta proteinpulver?

Fördelar och nackdelar med proteinpulver – Är man ovan vid att dricka proteinpulver till mellanmål eller efter ett träningspass kan det kännas konstigt att få i sig näring via pulver. Men det finns flera fördelar med att göra just det – läs mer nedan! LÄS MER: Har du testat nya, proteinrika trenddrycken – proffee? Vad är egentligen bäst som proteinkälla, kyckling eller proteinpulver? Vilket som, egentligen, menar Daniel.

Fördelarna med proteinpulver är att det är smidigt att ha med sig. Det blir mer omständigt att ha med sig en bit kyckling inlindad i folie till gymmet. En annan fördel är priset. Proteinpulver är en billig proteinkälla sett till hur mycket protein du får per gram, säger han. Fick det några nackdelar med att äta proteinpulver? Egentligen inte.

Man ska ha i åtanke att proteinpulver inte innehåller så mycket andra makronutrienter som fett och kolhydrater. Det är ingen måltidsersättning på så sätt. – Vad man kan tänka på är mättnadskänsla och kaloriintag. En bit kyckling mättar mer än en proteinshake.

 1. Andra sidan mättar en proteinshake betydligt bättre och innehåller bättre ingredienser än en läsk, säger Daniel.
 2. Här är de 10 vanligaste frågorna om kost – kostrådgivaren svarar Jag konditionstränar för att bränna kalorier, varför ska jag då dricka kalorier i form av en proteinshake direkt efter passet? Daniel menar på att du börjar i fel ände.

I första hand bör du titta på hela ditt dagsintag av protein. – Det finns ingen timingeffekt av protein som gör att du måste stressa med att få i dig det. Om din normala kost gör att du kommer upp till de rekommenderade nivåerna av protein så måste du inte ta en proteinshake.

 • Jag löptränar ett par gånger i veckan.
 • Hur ofta ska jag löpträna och dricka en proteinshake för att proteinpulver ska göra nytta? Även om du bara löptränar en gång i veckan så kan en proteinrik kost ge dig bättre träningsresultat.
 • Men det handlar om att få i dig dagsbehovet av protein, inte just en proteinshake.

Klarar du inte av att få i dig dagsintaget är en proteinshake att rekommendera. En annan fördel är att du klarar av att träna hårdare om du får i dig mycket protein: – Om du intar protein nära den rekommenderade dosen om ungefär 1,6 g/kilo per dag klarar du även av att anpassa dig positivt till en större träningsvolym, säger Daniel.5 tecken på att du inte äter tillräckligt med protein Det finns en myt som säger att kroppen inte kan hantera stora mängder protein.

Vad är sant? Kroppen tar upp cirka 95-99 % av allt protein vi stoppar i oss. Mer protein innebär inte att musklerna byggs snabbare men förbättrar ändå muskeluppbyggnaden över tid. – Om du äter mycket protein vid ett tillfälle så finns överskottet kvar och utsöndras under flera timmar efteråt. Kort sagt: Äter du mer protein, så kommer du bygga mer muskler, under längre tid.

Hur vet man hur mycket protein man ska dricka? För att maximera de positiva effekterna av protein bör du få i dig 1,6-2,0 gram protein per kilogram kroppsvikt. – Det innebär att om du väger 70 kilo ska du ska få i dig mellan 110-140 gram protein per dag, säger Daniel.

 • För att maximera muskeluppbyggnaden är en bra rekommendation att dricka 20-30 gram protein vid ett tillfälle.
 • Det brukar vara ungefär 0,75-1 dl proteinpulver.6 smarta sätt att protein-berika din favoritmat Och det är ingen större skillnad mellan de dyra och de billigare märkena enligt Daniel.
 • Många riktigt bra proteinpulver ligger i den billigare änden av spannet.

Det som det eventuellt kan påverka är smaken, men inte innehållet i övrigt. Om jag äter varierat och hälsosamt, behöver jag dricka proteinpulver då? Det enkla svaret är nej, du behöver inte dricka proteinpulver. – Men att äta protein i den dosen som är nämnd ovan är mycket väl bevisad att ge större styrka, mer muskelmassa, mindre kroppsfett och mer mättnadskänsla.

Vill få i dig mer protein än du äter idag, men inte vill betala mycket mer.Har svårt att få i dig protein via din vanliga kosthållning.Inte kommer att äta riktig mat kort efter ett träningspass.Vill få bättre träningsresultat.

Visa hela svaret